Bli volontär, åk på utbyte

Svenska kyrkan behöver volontärer och ideella under längre eller kortare perioder, både unga och äldre. Du behövs till uppdrag i Sverige och utomlands. Välkommen som volontär!

Bilden föreställer två medelålders kvinnor som samtalar.

Ideellt engagemang migration

Kyrkans uppdrag bärs upp av alla medlemmar tillsammans. En betydande del av församlingens verksamhet med asylsökande och nyanlända utförs av volontärer. Behoven är många och du är viktig i det arbetet.

Samtal mellan fyra personer

Engagera dig genom din församling

Är du intresserad av Act Svenska kyrkan, av rättvis handel eller andra internationella frågor? Då borde du bli ombud för Act Svenska kyrkan.

På en psalmbokshylla i bänkraden längst fram står texten Kyrkvärdar handmålad.

Bli kyrkvärd

Som kyrkvärd välkomnar du gudstjänstbesökarna, du delar ut psalmböcker, läser dagens bibeltext och hjälper till vid nattvarden. Ibland finns du med vid dop och begravningar. Välkommen att kontakta en församling och fråga hur du kan bidra.

Grupp ageravolontärer som sopar ut sitt budskap i en magafon.

Bli Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

Händer som knådar deg på ett bakbord.

Hjälp till i din församling

Det finns mycket du kan göra i din församling. Delta i en besöksgrupp, jobba som volontär, bli ung ledare i en konfirmandgrupp eller sjunga i kören är bara några exempel.

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Två män står och tittar på får.

Bli följeslagare i Israel och Palestina

Vill du sprida medmänsklighet under konflikt och ockupation? Är du bra på att informera och inspirera? Vill du verka för rättvisa och fred? Då kan följeslagarprogrammet i Palestina och Israel vara något för dig.