Kukkia niityllä.
Foto: Daiga Ellaby, Unsplash

Suomeksi (finska)

Tervetuloa Ruotsin kirkon suomenkielisille sivuille.

Kesän pyhäpäivät

Kansallispukuiset naiset kantavat juhannussalkoa.

Juhannus

Juhannus on kesän juhla ja loma-aikaa. Juhannusviikonlopun sunnuntaina vietämme Johannes Kastajan päivää.

Ukraina

Kädet ristitty rukoukseen.

Voinko rukoilla vihollisen puolesta?

Miten meidän kristittyinä pitäisi rukoilla Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa? Hartaus paastonaikana 2022 Mikaelin kirkosta Västeråsista. Hartauden pitää Västeråsin suomalainen pappi Veli-Pekka Järvinen.

Nainen ja lapsi sotaa paossa.

Tue kirkon katastrofityötä

Tilanne Ukrainassa on akuutti. Avuntarve kasvaa mitä enemmän aikaa menee.

Kuuntele ehtookelloja - lauantaisin klo 18.00

Yksinkertainen ja vapaasti toteutettu minihartaus, joka johdattaa alkavan pyhän viettoon.  Ehtookelloja lähetetään Tukholman suomalaisesta seurakunnasta ja eri puolilta Ruotsia. Niitä voi katsella ja kuunnella myös myöhemmin.

Ehtookellot verkossa joka lauantai klo 18.00.

Synkkä metsä jonka polun päässä kajastaa.

Kärsimykseen kätketty siunaus

Kun ahdistuksen jakaa toisten kanssa, pimeydestä tulee yhteinen voimavara. Verkkopappi Charlotte Fryklund kirjoittaa viikonlopun blogissaan valosta pimeydessä.

Tända ortodoxa ljus i ett mörkt rum.

Rukoilemme Ukrainan puolesta

Arkkipiispa Antje Jackelénin rukous 24. helmikuuta 2022.

Sinua varten

Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin.  Palveleva puhelin on osa kirkon sielunhoitoa. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän  kanssa.

En präst sitter med hörlurar och pratar i mobiltelefon.

Haluatko auttaa päivystäjänä?

Palvelevaan puhelimeen etsitään uusia päivystäjiä. Oletko sinä kiinnostunut?

Himmeli-lehti

Himmeli on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen lehti. Lue verkkojulkaisua tai tilaa omasi ilmaiseksi.

Mies tuo ruokakassia vanhukselle, joka seisoo ovensuussa.

Kirkko koronakriisin aikana

Toiminta on sopeutettu pandemian asettamiin vaatimuksiin ja ohjeisiin. Tapahtumia on siirtynyt verkkoon. Kirkko on tässäkin tilanteessa sinua varten.

Ett barn och en diakon möts över ett tänt ljus i ett upplyst lekrum.

Ruotsinsuomalainen seurakuntatoiminta

Täältä löydät tietoa ruotsinsuomalaisesta toiminnasta sekä linkit seurakuntien ja hiippakuntien kotisivuille.

Äitienpäivä

Ett litet barn håller en bukett vitsippor.

Äitienpäivä

Suomalainen äitienpäivä on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalaisessa työssä juhlapäivä. Mark Levengood kertoo videossa omia muistojaan äitienpäivästä ja äideistä.

Rukousnetti

Rukousnetissä voit sytyttää virtuaalisen kynttilän ja viedä sen sinne, minne itse et pääse. Muistolauseen ja rukouksen voit kirjoittaa omin sanoin suomeksi.

Lauluvideoita

Kuvakollaasi, jossa sininen taivas ja viisi kuvaa kuorolaulajista.

Ulkosuomalaisten suurkuoro

Ulkosuomalaisten digitaalinen suurkuoro. Siinä kuullaan laulajia Euroopan ja Pohjois-Amerikan suomalaiskuoroista.

Tårta med godis på.

Onnittelulaulu - Monia vuosia

Kuuntele kaunis onnittelulaulu ja laula mukana!

Kirkolliset juhlapyhät

Joku sytyttää kynttelikön kynttilän.

Kynttilänpäivä

Kynttilänpäivä kertoo siitä, kuinka Maria ja Joosef toivat 40 päivänikäisen Jeesus-lapsen temppeliin.

Loppiainen

Tammikuun 6. päivänä joulusta on kulunut 13 päivää. Silloin muistamme itämaan tietäjiä. He tulkitsivat taivaan tähtiä ja ennusmerkkejä. Näin he löysivät tiensä itäisiltä mailta Jeesuksen luo Betlehemiin. Tästä alkaa loppiaisaika ja se kestää paaston alkuun.

Kansallispukuiset naiset kantavat juhannussalkoa.

Juhannus

Risti kohoaa maasta kohti sinivalkoista taivasta.

Helatorstai

Helatorstaina Jeesus jättää tämän maailman. Se tapahtuu 40 päivää sen jälkeen, kun Jeesus on noussut ylös kuolleista. Ennen lähtöään tästä maailmasta Jeesus lupaa olla aina meidän kanssamme.

Träd som blåser i vinden mot blå himmel.

Helluntai

Helluntai on Pyhän Hengen juhlapyhä. Silloin meitä muistutetaan siitä, että Jumala on meidän keskellämme ja asuu meissä. Pyhä Henki on Jumalan näkymätöntä läsnäoloa.

Hiljainen viikko ja pääsiäinen

Piirros naisista Jeesuksen haudalla.

Miksi vietämme pääsiäistä?

Pääsiäisen tapahtumat järkyttivät Jeesuksen ystäviä. Mitä oikeastaan tapahtui? Kuuntele ja katsele Marian kertomusta pitkäperjantaista ja pääsiäisestä.

Någons knäppta händer vilar på ett bord.

Paasto

Paastossa luovutaan jostakin, jotta jokin toinen asia saisi tilaa. Paasto antaa meille aikaa hiljentyä ja rukoilla. Sen aikana saamme kasvaa uskossa.

Palmblad mot en stjärnbeströdd himmel.

Palmusunnuntaista alkaa hiljainen viikko

Palmusunnuntai on ilon päivä. Silloin Jeesus tulee Jerusalemiin ja kansanjoukko juhlii häntä.

Kiirastorstai

Hiljaisen viikon torstai on nimeltään kiirastorstai. Silloin Jeesus syö viimeisen kerran opetuslastensa kanssa.

Närbild på blommande påskliljor i solsken.

Pääsiäisen hartaus

"Ja kaikki kääntyy hyväksi..." Pääsiäisen hartaus Hallstahammarin S:t Larsin kirkosta. Hartauden pitää pappi Veli-Pekka Järvinen.

Kalt träd reflekteras i vatten.

Pitkäperjantai

Pontius Pilatus kuulustelee Jeesusta. Hänet tuomitaan kuolemaan ja ristiinnaulitaan.

Pääsiäispäivä

Kun naiset tulevat Jeesuksen haudalle, on kivi haudansuulta vieritetty pois. Hauta on tyhjä. Jeesus on noussut ylös kuolleista.

Enkeli ilmestyy opetuslapselle.

Toinen pääsiäispäivä

Jeesus ilmestyy kaikille opetuslapsille, mutta eri tavoin. Osa epäilee, onko ylösnousemus totta. Toiset haluavat nähdä todisteita. Kaikesta huolimatta Jeesus jää heidän luokseen.

Ruotsinsuomalaisten juhlapäivät

Kirkollisvaalien tulokset

Kirkollisvaalien tulosten laskentaa voit seurata Ruotsin kirkon verkkosivuilta. Kirkkolliskokouksen, hiippakuntavaltuustojen ja kirkkovaltuustojen lopullinen kokoonpano selviää lähiaikoina.