Other languages with Google Translate

Suomeksi (finska)

Tervetuloa Ruotsin kirkon suomenkielisille sivuille. Täältä löydät tietoa kirkon toiminnasta ja palveluista suomeksi.

HIMMELI

Himmeli on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen lehti. Lehden kautta voit syväsukeltaa eri-ikäisten ruotsinsuomalaisten elämään ja elämänkysymyksiin. Himmeli haastaa myös kysymään: Miten me voimme yhdessä olla kirkko, joka todella muuttaa maailmaa paremmaksi?

Lue lisää Himmelistä

Miksi kuulua kirkkoon?

Bild: Magnus Aronson, Ikon

Ruotsin kirkossa on 6,2 miljoonaa jäsentä. Miksi niin moni haluaa kuulua kirkkoon ja osallistua kirkon toimintaan? Tässä joitakin eri-ikäisten kirkon jäsenten vastauksia.

Kirkko kohtaa sinut äidinkielelläsi

Tässä pieni makupala ruotsinsuomalaisesta seurakuntatyöstä ja sen merkityksestä.

">

Tietoa kirkon ruotsinsuomalaisesta työstä

• Ruotsinsuomalaiset ovat Ruotsin suurin kansallinen kielivähemmistö (n.700 000)
  • Ruotsinsuomalainen työ kuuluu jokaisen Ruotsin kirkon seurakunnan työhön.
  • Ruotsin kirkon virsikirja ja jumalanpalveluskirjat on käännetty suomeksi.
  • Ruotsin kirkon jäsenenä sinulla on oikeus kirkon palveluihin suomeksi (esim. kaste, häät ja hautajaiset).
  • Ruotsin kirkkoon on palkattu noin 150 henkilöä tekemään ruotsinsuomalaista seurakuntatyötä.
  • Suomi on ollut tärkeä kieli Ruotsin kirkon työssä jo vuosisatoja. Tukholman suomalainen seurakunta perustettiin vuonna 1533.

Palveleva puhelin

Kaipaatko kuuntelijaa? Tarvitsetko tukea elämäntilanteeseesi? Ruotsin kirkon palveleva puhelin päivystää vuoden jokaisena iltana. Voit soittaa nimettömänä.

Finskspråkig telefonjour