Kontakta oss

Har du frågor, eller vill du samtala med en präst eller någon annan i Svenska kyrkan? Välkommen att höra av dig!

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta din församling. På din församlings webbplats hittar du kontaktuppgifterna.

Församlingen besvarar bland annat frågor om kyrkans verksamhet, medlemskap, tro och lära, och det är till församlingen du vänder dig för att boka vigsel, dop, samtal med präst och annat.

Jourhavande präst

Om du akut behöver någon att prata med kan du kontakta jourhavande präst. Ring 112 (kl. 21-06 varje dag), chatta eller skriv ett digitalt brev. Läs mer om de olika sätten att nå jourhavande präst

Frågor om Svenska kyrkans internationella Arbete

Vill du ge en gåva eller om du vill veta mer om det internationella arbete och de olika biståndsprojekt som Svenska kyrkan bedriver så kontaktar du Svenska kyrkans givarservice.

Press

Via pressrummet får du kontakt med pressekreterare både på nationell nivå och i stiften.

KONTAKTA KYRKOKANSLIET

Besöksadress: Kyrkokansliet, Sysslomansgatan 4

Postadress: Svenska kyrkan, 751 70 Uppsala

Växel: 018-16 95 00
Kontakt via mejl

Växeln är öppen måndag-fredag 8.15-12 och 13-16.30.
Telefonsvarare ger anvisningar om växeln är stängd.