Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandet finns för dig som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning vistas i ett annat land. Att få möjlighet att umgås och göra aktiviteter på svenska betyder mycket för många.

Uppdraget för Svenska kyrkans församlingar utomlands är detsamma som för en församling i Sverige. Här firas gudstjänst, förrättas dop och vigsel, det erbjuds samtal och pågår barn- och ungdomsverksamhet. Många svenskar sjunger också i utlandskyrkans körer.

Svenska kyrkan i utlandet har församlingar på omkring 40 orter runt om i världen. Dessutom besöker svenska präster regelbundet ytterligare ett 100-tal platser världen över.

Vill ni gifta er utomlands?

Vad roligt att ni vill gifta er! Ni kan vigas eller bli välsignade (när ni redan gift er borgerligt) i Svenska kyrkan utomlands. Olika regler gäller i olika länder, här får du praktisk information.

Arbeta utomlands

Välkommen att söka en tjänst i någon av Svenska kyrkans utlandsförsamlingar!

Här finns Svenska kyrkan i utlandet

Vill du fira gudstjänst på svenska, hitta gemenskap eller prata med en präst? Här hittar du Svenska kyrkans församlingsverksamhet utomlands.

Jag vet inte hur mitt liv skulle se ut utan Svenska kyrkan. Jag är så innerligt tacksam för att de finns i min vardag och i mitt liv.

Utlandssvensk i Thailand

Tack vare ideellt engagemang, insamlingar och gåvor kan Svenska kyrkan i utlandets församlingar finnas där till stöd för människor i vardag och i kris. Ditt bidrag är viktigt!

Lär känna Svenska kyrkan i utlandet

Publicerad:

Vart jag mig i världen vänder

Nyheter och reportage med Svenska kyrkan i utlandet

Till bloggen

Använd utlandskyrkans app

Genom utlandskyrkans app kan personer med svensktalande identitet, som befinner sig i utomlands, ta del av det som händer i Svenska kyrkan på platsen.

Läs mer om appen