Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandet finns för dig som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning vistas i ett annat land.

Uppdraget för Svenska kyrkans församlingar utomlands är detsamma som för en församling i Sverige. Här firas gudstjänst, förrättas dop och vigsel, det erbjuds samtal och pågår barn- och ungdomsverksamhet. Många svenskar sjunger också i utlandskyrkans körer.

Svenska kyrkan i utlandet har församlingar på omkring 31 orter runt om i världen. Dessutom besöker svenska präster regelbundet ytterligare ett 100-tal platser världen över.

Här finns Svenska kyrkan i utlandet

Vill du fira gudstjänst på svenska, hitta gemenskap eller prata med en präst? Här hittar du Svenska kyrkans församlingar och verksamhetsplatser utomlands.

Kommande evenemang

Den 25 maj anordnar vi Ombudsdagen. Ett tillfälle att öka kännedomen om Svenska kyrkan i utlandet, sprida kunskap och bygga relationer mellan församling, stift och utlandskyrkan nationellt.

Svenska kyrkan i utlandets webbshop

Här hittar du Svenska kyrkan i utlandets webbshop. Genom att köpa våra varor stödjer du Svenska kyrkan i utlandets verksamhet runt om i världen.

Ombud / Engagera dig i Sverige

Ditt engagemang för utlandskyrkan behövs! Du behöver inte bo utomlands för att engagera dig i utlandskyrkans verksamhet. Här i Sverige kan du engagera dig både som anställd och ideell, eller genom att bli ombud. 

Lediga jobb på kyrkokansliet i Uppsala och utomlands

På kyrkokansliet jobbar du med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan.

Vill ni gifta er utomlands?

Ni kan vigas eller bli välsignade (när ni redan gift er borgerligt) i Svenska kyrkan utomlands. Olika regler gäller i olika länder, här får du praktisk information.

Jag vet inte hur mitt liv skulle se ut utan Svenska kyrkan. Jag är så innerligt tacksam för att de finns i min vardag och i mitt liv.

Utlandssvensk i Thailand

Vart jag mig i världen vänder

Nyheter och reportage med Svenska kyrkan i utlandet

Se alla blogginlägg

Lär känna Svenska kyrkan i utlandet genom bloggen

Publicerad: