Svenska kyrkan i utlandet, ingång till kyrkolokalen i San Augustin
Foto: Anna Jonasson/Ikon

Svenska kyrkan i utlandet

Du som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning bor i ett annat land - välkommen till Svenska kyrkan i utlandet!

Reportage och nyheter om Svenska kyrkan i utlandet

När du behöver hjälp av svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandets personal har en speciell kompetens att hjälpa drabbade och anhöriga vid övergrepp, olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

Tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), svenska ambassader, konsulat och andra aktörer samarbetar vi för att möta människor i nödsituationer och ge tillfälle för samtal.

Hitta Svenska kyrkan i andra länder. Under kontorstid kan du nå alla utlandsförsamlingar genom växeln på Svenska kyrkans kansli i Uppsala. Telefonnummer dit är 018-16 95 00.

Ditt stöd behövs för att Svenska kyrkan ska finnas utomlands

Till skillnad från församlingarna i Sverige behöver många utlandsförsamlingar själva samla in en stor del av det de behöver för sin verksamhet. Församlingarna utomlands får bara delvis stöd genom kyrkoavgiften. Därför behövs ditt stöd! Varmt tack för alla gåvor!

De svenska församlingarna utomlands arbetar på samma sätt som i Sverige:

• Gudstjänster och andakter är viktiga liksom självklart vår omsorg om varandra. Församlingarna är mötesplatser för att dela både glädje och sorg.
  • För den som sörjer, är ensam eller tappat fotfästet kan samtalet med en svensk präst eller diakon vara det som hjälper en att orka vidare.
  • För den som ligger på sjukhus eller sitter i fängelse långt hemifrån kan besöket från kyrkans medarbetare vara en livlina.
  • När dödsfall och olyckor drabbar oss utomlands är vi extra sårbara. För den som har fysisk eller psykisk ohälsa följer den tyvärr ofta med på resan utomlands. Svenska kyrkan försöker ge stöd.
  • Svenska kyrkan i utlandet har speciell kompetens när det gäller att hjälpa drabbade och anhöriga vid olyckor och katastrofer som berör svenskar utomlands.

ge till svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkans församlingar utomlands är beroende av gåvor.

Swish: 9016031
Plusgironummer: 90 16 03-1
Bankgironummer: 901-6031
Inbetalning från utlandet
SWIFT/BIC: NDEASESS
IBAN: SE25 9500 0099 6026 0901 6031
Läs om olika sätt att stödja Svenska kyrkan i utlandet.

Svenska kyrkan i utlandet kontrolleras av Svenska insamlingskontroll.

Prenumerera på nyhetsbrevet från Svenska kyrkan i utlandet

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet får du inblick i utlandskyrkans viktiga arbete utöver världen, och tips om hur du kan stötta arbetet.
Börja prenumerera här

kontakta svenska kyrkan i utlandet

Mejla Svenska kyrkan i utlandet.
Prenumerera på nyhetsbrevet.
Givar- och ombudsservice: 018-16 99 49