Här finns Svenska kyrkan i utlandet

Vill du fira gudstjänst på svenska, hitta gemenskap eller prata med en präst? Här hittar du Svenska kyrkans församlingsverksamhet utomlands.

Europa

Nordamerika

Sydamerika

Afrika

Asien

Oceanien

Europa

Mobil verksamhet

Mobil präst och diakon i Europa

Belgien

Antwerpen/Bryssel

Cypern

Ayia Napa, Larnaca, Limasso, Nicosia, Paphos

Danmark

Köpenhamn

Estland

Tallin
Församlingen tillhör Estlands evangelisk-lutherska kyrka och firar gudstjänst på svenska.

Finland

Helsingfors
Församlingen tillhör Finlands evangelisk-lutherska kyrka. De firar gudstjänst på svenska. I Finland finns även fler svensktalande församlingar, bland annat ett stort antal finlandssvenska församlingar, under biskopen i Borgås stift.

Frankrike

Paris

Södra Frankrike, Nice och Monaco

Grekland

Aten, Kreta: Chania, Heraklion/ Hersonissos, Rethymnio Rhodos

Italien

Rom
Milano, Turin

Luxemburg

Bryssel

Nederländerna

Haag, Rotterdam, Amsterdam

Norge

Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen

Schweiz

Lausanne, Basel, Bern, Genève

Lugano, Zürich, Schaffhausen, St Gallen, Zug/Baar

Spanien

Costa Blanca, Torrevieja

Costa del Sol, Fuengirola

Gran Canaria, San Agustin, Las Palmas, Playa del Inglés

Mallorca, Palma

Marbella, Nerja

Teneriffa, Los Cristianos

Storbritannien

London, Birmingham, Bournemouth, Brighton, Bristol, Cardiff, Devon

Tyskland

Berlin

Frankfurt

Hamburg

Bayern/München

Österrike, Tjeckien, Slovakien och Ungern

Tillbaka till toppen av sidan

 

Detaljbild av Svenska kyrkan i Bryssels processionskors

Belgien – Bryssel

Svenska kyrkan ligger ett stenkast från parken Cinquantenaire i Bryssel. Varje vecka finns verksamhet för stora och små och på söndagar firar vi alltid gudstjänst. Vi finns också i Luxemburg.

Kyrkan

Skandinaviska kyrkan i Ayia Napa

Skandinaviska kyrkan i Cypern är en samverkan mellan Svenska kyrkan i utlandet och Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet, med både svensk och tidvis norsk personal. Välkommen!

Danmark – Köpenhamn

I mer än 100 år har Svenska kyrkan i Köpenhamn varit en plattform för möten, gudstjänster, kulturella utbyten och för att stötta svenskar i Danmark. Gustafskyrkan hittar du precis intill Österport station.

Frankrike – Paris, södra Frankrike och Monaco

Svenska kyrkan har församlingar i Paris och i södra Frankrike och Monaco. Församlingarna vill vara kyrka både för bofasta svenskar och svenskar på tillfälligt besök.

Grekland

Svenska kyrkan finns i hela Grekland, med tyngdpunkt i Aten. Församlingshemmet på Sotiros 7 i stadsdelen Plaka är vår viktigaste mötesplats.

Italien – Rom

En öppen mötesplats för svenskar och övriga nordbor. Här finns träffar för skandinaviska ungdomar "Ung i Rom", kyrkans barntimmar, morgonandakter och kvällsmässor.

Nederländerna

Här firas gudstjänst och svenska högtider. Vi har verksamhet bland svenskar i olika åldrar. Det diakonala uppdraget är viktigt för oss. Här finns alltid någon som lyssnar och vill vara ett stöd när livet är svårt.

Norge

Som bofast eller tillfällig besökare i Norge hittar du ditt andra hem här. Kom och fira gudstjänst, träffa nya och gamla vänner, fika eller delta i aktiviteter. Vi finns på många orter i Norge.

Zürich

Schweiz

Svenska kyrkan i Schweiz består av två församlingar: Lausanne-Genève-Bern och Zürich-Basel. Välkommen du som bor eller vistas i Schweiz.

Storbritannien

En plattform för möten, gudstjänster och kulturella utbyten. En kyrka för att stötta svenskar på de brittiska öarna.

Tyskland

Svenska kyrkan finns i Berlin, Frankfurt, Hamburg och München och besöker även andra orter.

Österrike – Wien

En öppen kristen gemenskap med lokal närhet och global omsorg. Församlingen sträcker sig över Österrike, Tjeckien, Slovakien och Ungern.

Toronto Skyline

Svenska kyrkan i Toronto i Kanada

Välkommen! Svenska kyrkan i Toronto, Kanada, är en mötesplats för både bofasta och besökande svenskar. Här kan du fira gudstjänst, träffa nya och gamla vänner över en fika. Vi besöker även Calgary, Montreal, Ottawa och Vancouver.

Ottawa, Rideau River, Parliament

Satellitförsamlingar Svenska kyrkan

Vi har satellitförsamlingar, dit vi reser för att fira gudstjänst, döpa och viga, leda pilgrimsvandringar med mera. Vi finns i Calgary, Vancouver, Ottawa, Montreal och Edmonton.

Välkommen till Svenska kyrkan i Washington DC! Welcome to the Swedish Lutheran Church of Washington, DC!

Vi firar svensk söndagsmässa med minipredikan för barnen en gång i månaden. Vi har ibland bibelstudier och annan verksamhet. Välkommen att titta in på vår webbsida!

Svenska Kyrkan San Francisco

Svenska kyrkan San Francisco

Svenska kyrkan i San Francisco håller till i Norska Sjömanskyrkans lokaler, med ett fantastiskt läge mellan Fisherman’s Wharf och Lombard Street. Kom gärna in och hälsa på och titta runt på vår hemsida för mer information. Vi firar gudstjänst även i Los Altos och någon gång per år även i Seattle.

Svenska Kyrkan i New York

Till Svenska kyrkan i New York är du alltid välkommen.

Svenska kyrkan Los Angeles

Svenska kyrkan Los Angeles är en mötesplats för alla svenskar i södra Kalifornien. Tillsammans firar vi gudstjänst, samlas till alla de fina svenska traditionerna, och ses för en pratstund och en kopp kaffe. Välkommen till din kyrka, vi finns här för dig.

Svenska kyrkan i Florida

Vi är en ambulerande kyrka med gudstjänst och annan verksamhet på flera ställen i Florida. Välkommen till Svenska kyrkan i Florida!

Gudstjänst på svenska i Sao Paulo, Brasilien.

Mobil präst i Sydamerika

Åsa Ström Broman är mobil präst i Sydamerika och finns till hands för de svenskar som befinner sig på resande fot eller är bosatta i Sydamerika. På webbplatsen hittar du kontaktuppgifter till Åsa.

Svenska kyrkan i Buenos Aires

I Buenos Aires i Argentina finns en svensk kyrka. En svensk präst kommer regelbundet på besök. Välkommen att höra av dig!

Välkommen till Svenska kyrkan i São Paulo

I São Paulo i Brasilien finns en svensk kyrka. Svenska kyrkans mobila präst i Sydamerika besöker ibland São Paulo. Välkommen att höra av dig!

Mobil präst i Afrika och Dubai

Svenska kyrkans mobila präst i Afrika besöker under perioder Dubai och ett antal länder i östra Afrika.

Mogens Amstrup Jacobsen, mobil präst, på besök i svenska skolan i Seoul i Sydkorea.

Mobil präst i Asien

Mogens Amstrup Jacobsen är Svenska kyrkans mobila präst i Asien. Han reser regelbundet till Indien, Indonesien, Sri Lanka, Singapore, Sydkorea, Japan och Filippinerna.

Dubai

Det finns ett stort antal svenskar i Dubai. Vid jämna mellanrum besöker därför Svenska kyrkan, genom sin mobila präst, Dubai för att erbjuda stöd, samtal och för att fira gudstjänst.

Hongkong sunset

Svenska kyrkan i Kina - Hongkong, Peking och Shanghai

Svenska kyrkan finns till för dig som är bosatt i Kina, Hongkong & Taiwan, eller bara är på genomresa. Vi firar regelbundet gudstjänster i Shanghai, Peking och Hongkong, har konfirmandundervisning, dop, vigsel (Hongkong), minnesstund/begravning och enskilda samtal.

Svenska kyrkan i Thailand

Svenska kyrkan i Thailand finns i Bangkok och i södra Thailand. Här utgår vi från ön Phuket, men finns regelbundet på Kho Lanta och besöker Khao Lak, Krabi/Ao Nang, Koh Samui och Phi Phi-öarna. Vi gör också regelbundna besök i Kambodja, Laos och Myanmar. Välkommen att höra av dig!

Svenska kyrkan i Jerusalem

Den svenska församlingen i Jerusalem är en del av Svenska kyrkan. Vi firar våra gudstjänster i Birgittakapellet på Svenska teologiska institutet, Rehov Haneviim/Profeternas gata 58 i Jerusalem. Välkommen att dela vår gemenskap!

Vietnam

Kyrkoherde Erik Stenberg-Roos reser till Hanoi och Ho Chi Minh City för besök och samlingar.

australien/Svenska kyrkan i Melbourne

Välkommen till Svenska kyrkan i Melbourne!

Svenska kyrkan i Australien & Nya Zeeland

Oavsett om du är bosatt i Australien eller bara på genomfart, är du varmt välkommen att ta del av det som händer i Svenska kyrkan. Vi har verksamhet i Melbourne, Sydney, Adelaide, Canberra och Perth. Vi besöker även Auckland på Nya Zeeland.