Svenska kyrkan i Paris

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Paris vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Paris. Här kan du fira gudstjänst, träffa nya och gamla vänner, fika och få tillgång till gratis wifi och läsa en svensk bok eller tidskrift.

Öppettider skollov 20/2 - 25/2

Denna vecka är det stängt i kyrka och sal. Expeditionen håller öppet på distans, lättast når du oss via mejl paris@svenskakyrkan.se

Söndag 25/2 är det högmässa kl 11 med efterföljande kyrkkaffe. Lone-Marie Lundsgaard vikarierar.

Vid akut kris går det alltid att nå oss på våra mobiler. 

Stötta församlingen - bli medlem eller stödmedlem -2024

Nytt år - ny medlemsavgift. Som medlem i Svenska kyrkan i Paris ger du ett årligt ekonomiskt bidrag. Ditt bidrag är en förutsättning för församlingens fortsatta verksamhet. Många medlemmar bidrar till en stabil ekonomi. Tack för ditt bidrag.

Kyrkans medlemmar berättar...

I en serie intervjuer får ni här möta några av församlingens medlemmar och höra vad kyrkan betyder för dem. Vill du också dela med dig av din berättelse? Kontakta oss gärna. Och du som inte redan är medlem, bli det gärna - vi behöver dig!

Vi behöver fler volontärer

Vill du bidra till församlingens verksamhet genom att bli volontär? Vi söker nu volontärer till en mängd olika uppdrag, allt från bakning och matlagning till samordnare för basar och lucia. Vi skulle också vilja hitta en volontärsamordnare - är det du? Hör av dig.

Intervju med kyrkoherde Maria

"Det finns många goda exempel på insatser, engagemang och kärlek som många individer gjort, gett och gör för Svenska kyrkan." De flesta av er känner Maria och vet att hon och familjen kom till Paris hösten 2019. I intervjun berättar hon om hur det var att anpassa verksamheten efter storstrejker, coronapandemi och de ekonomiska förutsättningar som följde.

Mikael Cleverstam - kyrkorådsordförande

Sedan ett år tillbaka är Mikael församlingens kyrkorådsordförande. Vi träffade Mikael för en intervju om resor och jobb, livet som svensk i Paris, och hans engagemang i församlingen. "Det jag värnar i församlingens verksamhet är den öppenhet och medmänsklighet som finns här."

Våra körer

Att sjunga i kör är fantastiskt! Välkommen att anmäla dig! Vårterminen är igång och det är dags att välkomna nya sångare till kyrkans körer. Kyrkokören med många studenter och au pairer och Cantemus, vår damkör. Våren innehåller bla. Faurés Requiem med orkester, sång i gudstjänster och på valborg samt en körresa. Läs mer och hör av dig om du är sugen.

Bröllop/Dop/Begravning

När vi firar kärleken mellan två människor. När vi välkomnar ett nytt barn. När vi tar avsked av någon som lämnat oss. Högtiden hjälper oss att uttrycka både glädje och sorg.

Våra aktiviteter

Läs mer om våra aktiviteter, för barn, vuxna och äldre. Barnkörer och babysång, tisdagsmässor med lunch, körer, konfirmation, besöksgrupp och mycket annat.

Språkcafé

Varje fredag 14-16 har vi språkcafé i församlingssalen. Språkcaféet drivs och sköts av volontärer hos föreningen LAMSF, klicka vidare för mer information.

Stöd och samtal

Behovet av stöd och samtal har kanske aldrig varit så stort som nu. Tveka aldrig att höra av dig! Vi finns här för dig.

Personal

Här hittar du emailadresser och mobiltelefonnr till oss som jobbar på kyrkan.

Kyrkoråd

Kyrkorådet är församlingens styrelse. I kyrkorådet ingår även församlingens kyrkoherde.

Gudstjänster

Vi firar högmässa varje söndag kl 11. Efter högmässan fortsätter vi samvaron i församlingssalen med kyrkkaffe. Varmt välkomna!

Fördjupning

Genom samtal och dialog, en tyst retreat eller en pilgrimsvandring för att ha tid till frågor om livet och tron. Möjligheterna till fördjupning är många.

En person trycker fast bokstäver till ett veckoschema på en tavla.

Utredningar av verksamheter

Under ett antal år utreds verksamheterna i Svenska kyrkan i utlandet. Målet att arbetet ska vara hållbart och bedrivas långsiktigt, utifrån de ekonomiska och organisatoriska möjligheter Svenska kyrkan har.

Ny i Paris

Som nyinflyttad i Paris har du säkert många praktiska frågor - om boende, bank, mobilnät och bredbank, sjukvård etc. Här nedan hittar du lite allmänna tips.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar vi en hälsning inför helgen och tipsar om vad som är på gång framöver.

Français

Bonjour et bienvenue à l’église suédoise de Paris.