Svenska kyrkan i Paris

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Paris vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Paris. Här kan du fira gudstjänst, träffa nya och gamla vänner, fika och få tillgång till gratis wifi och läsa en svensk bok eller tidskrift.

Öppettider expedition och församlingssal :

Tisdag expedtion 11 -15

onsdag expedition 11 - 15, café 13-17

Torsdag expedition 11-15

Fredag öppet efter överenskommelse, ring eller mejla för att boka tid.

Högmässa varje söndag kl 11 och efter det kyrkkaffe.

Vid akut kris går det alltid att nå oss på våra mobiler.

Lucia 2022

I år blir det Lucia på Svenska Kyrkan lördag 10/12, söndag 11/12 och tisdag13/12. Klicka vidare för att köpa biljetter.

En hand i ett luciatåg håller ett ljus med tallrik för att inte bränna sig på stearinet.

Sainte Lucie 2022

Cette année nous célébrons la Sainte Lucie le 10,11 et 13 décembre á l´Eglise Suédoise. Vous pouvez maintenant achéter les billet en cliquant ici.

Julbasar 2022

Årets julbasar öppnar på fredagen den 2 december kl.11.00. Hjärtligt välkomna!

Marché de Noël 2022

Bienvenus au Marché de Noël de l´Eglise Suédoise les 2,3 et 4 décembre 2022.

Stötta församlingen - bli medlem eller stödmedlem -2022

Som medlem i Svenska kyrkan i Paris ger du ett årligt ekonomiskt bidrag. Ditt bidrag är en förutsättning för församlingens fortsatta verksamhet. Många medlemmar bidrar till en stabil ekonomi.

Bröllop/Dop/Begravning

När vi firar kärleken mellan två människor. När vi välkomnar ett nytt barn. När vi tar avsked av någon som lämnat oss. Högtiden hjälper oss att uttrycka både glädje och sorg.

Våra aktiviteter

Från och med den 14 september är alla våra aktiviteter igång som vanligt. Varmt välkomna!

Språkcafé

Nu är språkcaféet igång igen, fredag 14-16. Språkcaféet drivs och sköts av volontärer, klicka vidare för mer information.

Stöd och samtal

Behovet av stöd och samtal har kanske aldrig varit så stort som nu. Tveka aldrig att höra av dig! Vi finns här för dig.

Här hittar du emailadresser och mobiltelefonnr till oss som jobbar på kyrkan.

Klubba kyrkorådsmöte

Kyrkoråd

Kyrkorådet är församlingens styrelse. I kyrkorådet ingår även församlingens kyrkoherde.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar vi en hälsning inför helgen och tipsar om vad som är på gång framöver.

Français

Bonjour et bienvenue à l’église suédoise de Paris.

Gudstjänster

Vi firar högmässa varje söndag kl 11. Efter högmässan fortsätter vi samvaron i församlingssalen med kyrkkaffe. Varmt välkomna!

Fördjupning

Genom samtal och dialog, en tyst retreat eller en pilgrimsvandring för att ha tid till frågor om livet och tron. Möjligheterna till fördjupning är många.

Utredningar av verksamheter

Under ett antal år utreds verksamheterna i Svenska kyrkan i utlandet. Målet att arbetet ska vara hållbart och bedrivas långsiktigt, utifrån de ekonomiska och organisatoriska möjligheter Svenska kyrkan har.