Man med stor ryggsäck går genom kyrka

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Här finns alltid en plats för dig.

Skicka in blanketten till din församling

Fyll i och skriv ut blanketten här nedan. Skriv under med ditt namn, ort och datum och skicka in den till din församling per post. Om du inte har tillgång till en skrivare, kan du kontakta din församling för att få hjälp. Du kan även skriva en egen anmälan om inträde och skicka den till din församling. Din anmälan ska innehålla följande uppgifter:

• för- och efternamn
  • personnummer
  • adress
  • eventuell uppgift om dop
  • underskrift.

Ta reda på vilken församling du tillhör

Om du inte är folkbokförd i Sverige

Om du inte är folkbokförd i Sverige ska du lämna anmälan om inträde i Svenska kyrkan till den församling som du har eller vill ha en relation med.

Hitta din blivande församling

Så här behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter.

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella

Ladda ner en tom blankett för utskrift

Om du inte vill använda formuläret ovan för att fylla i dina uppgifter och sedan skriva ut den färdigifyllda blanketten så kan du istället skriva ut en tom blankett.

Blankett för anmälan om inträde i Svenska kyrkan.

Inträde för barn under 18 år

Barn under 18 år är välkomna som medlemmar med vårdnadshavarnas godkännande. Om ett barn är över 12 år ska denne samtycka till inträde.

Ladda ner inträdesblankett för barn under 18 år