Svenska kyrkan

Bryt en tradition

Ge en gåva
Två flickor ihopmonterade till en bild. Ena flickan är en barnbrud och den andra lucia.
Foto: Ligistfilm

Bryt en tradition

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv - varje dag. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Händer som håller i en telefon och swishar till Act Svenskakyrkan

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Bakom ett tunt tyg anar man ett ansikte av en kvinna. Hon blundar.

16 days of activism

Act Svenska kyrkan är del av den årliga globala kampanjen 16 dagar av aktivism mot könsrelaterat våld "16 Days of Activism". Tillsammans ska vi öka medvetenheten om könsrelaterat våld, säkerställa förebyggande åtgärder och få slut på könsrelaterat våld och diskriminering inom alla områden.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en gåva i julklapp eller som present i advent istället för en blomma.

Två flickor i 5 års åldern håller om varandra

Bli månadsgivare

Med en gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom. Som månadsgivare tar du ställning för människor som lever i utsatthet varje dag.

Bild på en datorskäm, mobil och Ipad som visar innehålla från Kunskapsplattformen

Kunskapsportalen Actum

Kunskapsportalen Actum är för dig som vill lära dig mer om Act Svenska kyrkan och våra fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Fokus för julinsamlingen: Bryt skadliga traditioner

Publicerad:

Nu på söndag, den första advent, går startskottet för Act Svenska kyrkans årliga julinsamling. I fokus står alla flickors rätt till ett värdigt liv och vikten av att bryta skadliga traditioner som tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp.

Klimatförändringar ökar kraven på katastrofhjälp

Publicerad:

I en reflektion från Patricia Muncal, NCCP (National Council of Churches in the Philippines) så berättar hon om hur hennes land drabbas av klimatförändringarna. Hennes budskap är rakt och tydligt; de som har bidragit minst till klimatförändringarna är de som drabbas först. Patricia märker redan av klimatförändringarna och uttrycker ett rop på klimaträttvisa.

Social trygghet avgörande i klimatarbetet

Publicerad:

Social trygghet är ett viktigt redskap i klimatarbetet. Det skriver Act Svenska kyrkan i policy briefen Social protection and climate action som publiceras idag tillsammans med Naturskyddsföreningen, Olof Palmes Internationella Center samt Social Policy Initiative som är en av Act Svenska kyrkans samarbetspartner i Sydafrika.

En gåva för världen

För allas rätt till ett värdigt liv. Din gåva gör skillnad.

Bli månadsgivare