Svenska kyrkan

Gör världen bättre varje månad

Pågående kriser i världen förvärrar situationen för människor som redan lever i utsatthet. Var med i kampen för allas rätt till ett tryggt och värdigt liv.

Bli månadsgivare idag
Två flickor i 5 års åldern håller om varandra. De har klänning på sig och ser glada ut. Bakom dem finns mycket himmel
Foto: Kat Palasi /Ikon
Hus svårt drabbade av Tyfon.

Katastrofinsatser

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Act Svenska kyrkan samarbetar med partner runtom i världen som finns på plats både före, under och efter katastrofen.

Två flickor i 5 års åldern håller om varandra

Bli månadsgivare

Med en gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom. Som månadsgivare tar du ställning för människor som lever i utsatthet varje dag.

Pakistan - Humanitära insatser pågår

Översvämningarna i Pakistan fortsätter att öka. Miljontals människor är drabbade. Act Svenska kyrkan finns på plats tillsammans med våra lokala partner.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

En hundradel för världen

Nedskärningar i biståndet får förödande konsekvenser när världen ropar. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Vi står upp för att fortsätta ge en hundradel av våra gemensamma resurser till världens utsatta.

Folk är ute på gatan och demonstrerar.

Förändring genom påverkan

Act Svenska kyrkan arbetar med att påverka makthavare. Det ger oss möjlighet att komma åt grundorsakerna till fattigdom och förtryck, stärka de mänskliga rättigheterna och bidra till hållbar utveckling.

LIten flicka med uppsatt hår på strand i solnedgång

Ge en gåva i ditt testamente

Vill du låta ditt arv rädda liv och bli till trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet? En testamentsgåva är ett sätt att förändra framtiden.

Bild på en datorskäm, mobil och Ipad som visar innehålla från Kunskapsplattformen

Kunskapsportalen Actum

Kunskapsportalen Actum är för dig som vill lära dig mer om Act Svenska kyrkan och våra fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Händer som håller i en telefon och swishar till Act Svenskakyrkan

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Stort engagemang för #räddabiståndet

Publicerad:

I torsdags, den 22 september, fick politiska företrädare vid Sveriges riksdag ta emot 20 431 namnunderskrifter för ett fortsatt starkt bistånd. Stort tack till alla er som skrev under vårt upprop. - Det är en tydlig signal på att vi är många som värnar internationell solidaritet, säger Eva Ekelund, policychef på Act Svenska kyrkan.

Barns rättigheter i fara när världen backar i utveckling

Publicerad:

I 25 år har arbetet genom Världens Barn engagerat människor runt om i Sverige. För alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. När världen nu backar i utveckling måste vi agera.

Pakistan - Humanitära insatser pågår

En gåva för världen

För allas rätt till ett värdigt liv. Din gåva gör skillnad.

Bli månadsgivare