Svenska kyrkan

Tillsammans för Världens Barn

Act Svenska kyrkan medverkar i Världens Barn för att tillsammans med andra ta ställning för barns rättigheter. Vad med i kampanjen du också! Tillsammans gör vi barndomar möjliga.

Läs mer
Liten pojle lutar sig över en bänk i klassrummet. Han ler mot kameran.
Foto: Josefin casteryd
Tre barn med skolväskor på ryggen. De ler och ser glada ut.

Bli månadsgivare

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Ung i den världsvida kyrkan, Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna mellan 18–30 år. Missa inte chansen att följa med till Jordanien, Israel och Palestina i december. Sök senast 24 september.

Aktuella katastrofer

Act Svenska kyrkan arbetar just nu med katastrofinsatser i 18 länder. Genom lokala partner, i många fler länder, kan vi snabbt mobilisera stöd när en katastrofsituation uppstår på ny plats i världen.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Möt människorna

Act Svenska kyrkans arbete sker alltid med människan i fokus. I Act Svenska kyrkans bloggar möter ni människorna som fått ta del av utvecklingsarbetet, utbildningarna, förändringarna och gåvorna som gjort skillnad.

En qr-kod skannas för att ge en gåva i en digital insamlingsbössa

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Om Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

30 miljoner till Sommarkampanjen

Publicerad:

Stort varmt tack för allt engagemang under sommaren 2023. Tillsammans samlade vi in 30 025 700 kronor, pengar som är avgörande för att kunna ge humanitärt och långsiktigt stöd till katastrofdrabbade människor runtom i världen.

Människorättsförsvarare prisas i Colombia

Publicerad:

Den 7 september delade Act Svenska kyrkan och Diakonia, för tolfte året i rad, ut pris till människorättsförsvarare och miljöförsvarare i Colombia. Prisceremonin samlade människorättsförsvarare från hela landet, som hedrades för sitt arbete för att främja fred och skydda mänskliga rättigheter.

Testamentesveckan – Från god tanke till god handling

Publicerad:

Din testamentsgåva kan rädda liv, skapa fred och ge människor möjligheten att bygga en bättre framtid. Den 11 september startar initiativet Testamentesveckan av Act Svenska kyrkan och 18 andra ideella organisationer för att belysa vilken betydelse ditt testamente kan få.

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare