Svenska kyrkan

Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv

Bli månadsgivare
Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Därför kämpar vi mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Tillsammans med tusentals engagerade, lokala kyrkor och gräsrotsrörelser för vi en kamp för liv.

En kamp för liv!

Att vara kvinna, på flykt och gravid innebär stora risker och många gånger stort lidande. Act Svenska kyrkan arbetar för flickors och kvinnors trygghet och säkerhet, både i det långsiktiga arbetet såväl som humanitära kriser.

Debattartikel: Sverige kan göra mer för gravida på flykt

Hittills är över 2 miljoner människor drabbade av cyklonen Idai och cyklonen Kenneth. Antalet som förlorat sina hem och mist sina liv i Malawi, Moçambique och Zimbabwe förväntas stiga.

Katastrofen som drabbat Malawi, Moçambique och Zimbabwe är inte över