Svenska kyrkan

Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv

Bli månadsgivare
Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Därför kämpar vi mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Tillsammans med tusentals engagerade, lokala kyrkor och gräsrotsrörelser för vi en kamp för liv.

En kamp för liv!

Fotbollen ger glädje, gemenskap och hopp i en vardag av oro och utsatthet.  För barn och unga på flykt är fotboll så mycket mer än fotboll. Tillsammans kan vi göra skillnad.

När fotbollen blir livsviktig

Fotbollen ger glädje, gemenskap och hopp i en vardag av oro och utsatthet. För barn och unga på flykt är fotboll så mycket mer än fotboll. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Idag, på världsflyktingdagen, skriver Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan, tillsammans med Svenska kyrkans biskopar i en debattartikel att en människa på flykt behöver mer än mat och vatten. Vi behöver sammanhang, relationer, utbildning, självbestämmande  för att bygga hopp om en bättre framtid.

Debattartikel: Fotbollen – en kraft som gör skillnad

Idag, på världsflyktingdagen, skriver Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan, tillsammans med Svenska kyrkans biskopar i en debattartikel att en människa på flykt behöver mer än mat och vatten. Vi behöver sammanhang, relationer, utbildning, självbestämmande för att bygga hopp om en bättre framtid.

Hittills är över 2 miljoner människor drabbade av cyklonen Idai och cyklonen Kenneth. Antalet som förlorat sina hem och mist sina liv i Malawi, Moçambique och Zimbabwe förväntas stiga.

Katastrofen som drabbat Malawi, Moçambique och Zimbabwe är inte över