Svenska kyrkan

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare
Tre barn med ryggsäckar på ryggen ler mot kameran. Bakom dem är en klarblå himmel.
Foto: Saw Ah Khee Chel/LWF Myanmar

Sudans befolkning behöver vårt stöd

Situationen i Sudan närmar sig alltmer en fullskalig katastrof. Omkring 750 000 människor har tvingats fly våldet och hungern. Vi finns på plats genom ACT-alliansen och tar emot tusentals som flyr till grannländerna.

En qr-kod skannas för att ge en gåva i en digital insamlingsbössa

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Några människor går genom en park.

Pilgrimsvandra med Act Svenska kyrkan

På pingstafton, den 27 maj, bjuder Act Svenska kyrkan in alla engagerade till Vadstena för en pilgrimsvandring. Det blir en heldag med gemenskap, fördjupning och såklart vandring.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans Gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en present till någon som går i pension, till kompisen som fyller jämnt eller till brudparet. En gåva som ger mod, hopp och medmänsklighet.

Hus svårt drabbade av Tyfon.

Katastrofinsatser

Krig, svält och naturkatastrofer slår sönder miljoner människors tillvaro varje dag. Act Svenska kyrkan samarbetar med partner runtom i världen som finns på plats både före, under och efter katastrofen.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Om Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Cyklonen Mocha slog hårt mot redan krisdrabbat Myanmar

Publicerad:

Cyklonen Mocha slog till med förödande kraft mot redan krisdrabbade delar av befolkningen i Myanmar. Genom ACT-alliansen är Act Svenska kyrkan på plats med insatser. Nu för vi en kamp mot tiden att få fram rent vatten, mediciner och skydd för alla som drabbats.

Act Svenska kyrkan arbetar aktivt för en jämställd familjerätt globalt

Publicerad:

Idag den 15 maj är det den internationella familjedagen. Act Svenska kyrkan och den Globala Kampanjen för Jämställd Familjerätt uppmärksammar frågan om att reformera diskriminerande familjelagstiftning som avgörande för att uppnå jämställdhet.

Sudans befolkning behöver vårt stöd nu

Publicerad:

Striderna i Sudan växer och situationen närmar sig alltmer en fullskalig katastrof. Omkring 750 000 människor har sedan mitten av april tvingats fly våldet och hungern. Act Svenska kyrkan finns på plats genom ACT-alliansen och tar emot tusentals vuxna och barn som flyr in i Etiopien, Sydsudan, Egypten.

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare