Svenska kyrkan

Tillsammans för Världens Barn

Act Svenska kyrkan medverkar i Världens Barn för att tillsammans med andra ta ställning för barns rättigheter. Vad med i kampanjen du också! Tillsammans gör vi barndomar möjliga.

Läs mer
Liten pojle lutar sig över en bänk i klassrummet. Han ler mot kameran.
Foto: Josefin casteryd
Tre barn med skolväskor på ryggen. De ler och ser glada ut.

Bli månadsgivare

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Ung i den världsvida kyrkan, Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna mellan 18–30 år. Missa inte chansen att följa med till Jordanien, Israel och Palestina i december. Sök senast 24 september.

Aktuella katastrofer

Act Svenska kyrkan arbetar just nu med katastrofinsatser i 18 länder. Genom lokala partner, i många fler länder, kan vi snabbt mobilisera stöd när en katastrofsituation uppstår på ny plats i världen.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

Möt människorna

Act Svenska kyrkans arbete sker alltid med människan i fokus. I Act Svenska kyrkans bloggar möter ni människorna som fått ta del av utvecklingsarbetet, utbildningarna, förändringarna och gåvorna som gjort skillnad.

En qr-kod skannas för att ge en gåva i en digital insamlingsbössa

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Kvinnlig präst på strand med barn i bakgrunden.

Om Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Ärkebiskopens digitala bössa för Världens Barn

Publicerad:

Till årets Världens Barn-kampanj har ärkebiskop Martin Modéus en digital insamlingsbössa. Genom att ge en gåva till ärkebiskopens bössa finns möjlighet att vinna en tavla med ett motiv som ärkebiskopen fotograferat samt hans bok ”Bildrikt talat”.

Ny deklaration om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR)

Publicerad:

Act Svenska kyrkan har undertecknat en offentlig deklaration tillsammans med flera andra civilsamhällesorganisationer för att uppmana EU-medlemsländer att inta en fast hållning och göra konkreta åtaganden för att försvara EU:s värderingar, inklusive sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Deklarationen offentliggjordes den 19 september.

Livsviktigt lärande i Nairobi och Kampala

Publicerad:

Under en veckas lärandekonferenser i Kenya och Uganda diskuteras hur jordbrukare ska kunna försörja sig mer hållbart genom projektet IFIL.

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare