Svenska kyrkan

Ge en gåva för världen

I en tid då krig, coronapandemi och klimatförändringar tvingar miljoner människor på flykt och till ett liv i extrem fattigdom och hunger, är behoven av gåvor större än någonsin.

Bli månadsgivare
Ryggarna på fyra barn som är påväg till skolan. Vägen är förstörd av krig.
Foto: Sean Furlonger /Ikon
Flicka på en marknad i Indien. På bilden ligger logotypen för Rädda biståndet.

Rädda biståndet

Flera partier vill skära i Sveriges stöd till utsatta människor i världen. Minskningar av biståndet drabbar miljontals barn och vuxna och bäddar för nya och värre kriser. Skriv under uppropet för att rädda biståndet!

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

En hundradel för världen

Nedskärningar i biståndet får förödande konsekvenser när världen ropar. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Vi står upp för att fortsätta ge en hundradel av våra gemensamma resurser till världens utsatta.

Hjälparbetare delar ut vatten

Gåvorna gör skillnad i Ukraina

Kriget i Ukraina har global påverkan. Det är en ohygglig situation för de som tvingas fly från sina hem. Följdeffekter i andra länder är många och allvarliga. Tack vare gåvor fortsätter arbetet med att motverka krigets effekter, i Ukraina och resten av världen.

Bild på en datorskäm, mobil och Ipad som visar innehålla från Kunskapsplattformen

Kunskapsportalen Actum

Kunskapsportalen Actum är för dig som vill lära dig mer om Act Svenska kyrkan och våra fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Två flickor i 5 års åldern håller om varandra

Bli månadsgivare

Med en gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom. Som månadsgivare tar du ställning för människor som lever i utsatthet varje dag.

Klassisk bild från Almedalen med Visby i bakgrunden

Act Svenska kyrkan i Almedalen

Act Svenska kyrkan finns på plats i Almedalen och kommer att bidra till samtal om såväl dagens bistånd som framtidens internationella samarbete. På plats finns också Ageravolontärer för att manifestera för att rädda biståndet.

Människor samlade i stor konserthall. Texten Göra skillnad står till vänster på en skylt.

Göra skillnad 2022

I höst är det äntligen dags för Göra skillnad 2022! Helgen den 1–2 oktober fyller vi återigen Uppsala Konsert & Kongress med härliga möten, inspirerande samtal och hoppfulla berättelser från vårt världsvida sammanhang.

Händer som håller i en telefon och swishar till Act Svenskakyrkan

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 900 1223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Enorma humanitära behov i världen

Publicerad:

Just nu pågår många parallella katastrofer i världen som förvärrar situationen för människor som redan lever i utsatthet. De humanitära behoven har ökat kraftigt under coronapandemin och konsekvenserna av klimatförändringar och kriget i Ukraina, såväl som naturkatastrofer, slår hårt mot de allra mest sårbara. Det handlar om liv och död.

Utökade humanitära insatser till Afrikas horn

Publicerad:

Afrikas horn lider av den värsta torrperioden på decennier och över 18 miljoner människor riskerar att drabbas av svält. Act Svenska kyrkan vädjar om gåvor för att kunna stötta människor med bland annat mat, vatten och försörjning.

Act Svenska kyrkan i Almedalen

Publicerad:

Efter två års pandemiuppehåll är Almedalsveckan tillbaka och pågår mellan den 3 och 7 juli, nu i ett lite kortare format. När utmaningarna i såväl Sverige som i vår omvärld är större än på länge, är det viktigt att delta i de demokratiska samtal som lägger grund för en god politik framåt.

En gåva för världen

För allas rätt till ett värdigt liv. Din gåva gör skillnad.