Svenska kyrkan

Bryt en tradition

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner.

Ge en gåva
Tre unga flickor varav en håller upp ett påpekande finger i luften

Bryt en tradition - julinsamlingen 2021

Det finns många traditioner som är positiva och ger en fin inramning till våra liv, inte minst de vi förknippar med advent, lucia och jul. Men det finns också traditioner som fråntar flickor och kvinnor rätten till sin kropp och sitt liv. Tvångsäktenskap, könsstympning och könsrelaterat våld är exempel på skadliga traditioner.

Lucia bröt mot förväntningarna

Lucia bröt mot förväntningarna att hon skulle lyda och underkasta sig. Än idag kämpar många flickor mot normer och traditioner som fråntar dem deras rättigheter. Låt årets luciafirande bli en manifestation för alla flickors rätt till ett värdigt liv!

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans Gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en gåva i julklapp, en present till någon som går i pension, till kompisen som fyller jämnt eller till brudparet. En gåva som ger mod hopp och medmänsklighet.

Två flickor i 5 års åldern håller om varandra

Bli månadsgivare idag

Som månadsgivare tar du ställning för människor som lever i utsatthet varje dag. Genom din månadsgåva ger du människor möjlighet att själva skapa sig en bättre framtid.

Nyheter från Act Svenska kyrkan