Svenska kyrkan

Fira en mamma!

Ge en mors dag gåva som räddar liv.

Till Gåvoshoppen
Ung kvinna står i en dörröppning med ett litet barn i famnen
Foto: Anna Theander

Tillsammans för förändring i 150 år

Sedan 1874 har vi fört en kamp för och tillsammans med människor som lever i utsatthet över hela världen. Vi gör det för att vi alla lever under samma himmel, med samma rättigheter till ett värdigt liv.

Tre barn med skolväskor på ryggen. De ler och ser glada ut.

Bli månadsgivare – förändra liv varje dag

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med i kampen mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Förödelse efter en orkan på Haiti.

Aktuella katastrofer

Act Svenska kyrkan arbetar just nu med katastrofinsatser i 21 länder. Genom lokala partner, i många fler länder, kan vi snabbt mobilisera stöd när en katastrofsituation uppstår på ny plats i världen.

Vill du låta ditt arv förändra framtiden?

Gåvor genom ett testamente rädda liv och blir till trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet? En testamentsgåva är ett sätt att förändra framtiden.

Personer som kramas

Göra skillnad 2024

Helgen 12–13 oktober fyller vi Uppsala Konsert & Kongress med härliga möten, inspirerande samtal och hoppfulla berättelser från vårt världsvida sammanhang. Varmt välkommen att vara med!

Ser en hand som håller i en mobiltelefon och läser ett nyhetsbrev. På soffbordet bakom står en kaffekopp och en liten hög med papperstidningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom Act Svenska kyrkans nyhetsbrev får du uppdateringar, inbjudan till webbinarium och information om hur vi tillsammans kan bygga en tryggare framtid för alla.

Kvinna i prästkläder på en strand. Bakom henne leker några flickor.

Om Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Skattereduktion på dina gåvor

Du som privatperson kan få tillbaka upp till 3000 kronor på gåvor till Act Svenska kyrkan. Här hittar du vanliga frågor och svar om vad som gäller.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Livsviktigt arbete lyft i årsberättelsen

Publicerad:

Hundratals insatser som räddar liv och förändrar världen. Läs om Act Svenska kyrkans arbete under 2023 i årsberättelsen. Ett arbete som möjliggjorts genom församlingarnas engagemang och samarbeten med systerkyrkor och lokala partners världen över.

Modiga MR-försvarare hyllas i Sverige för sitt fredsarbete

Publicerad:

"Tack vare att jag har fått MR-priset så lever jag idag", det vittnar den colombianska människorättsförsvararen Richard Moreno om under ett välbesökt riksdagsseminarium den 16 maj.

Partner i Rafah tvingas fly

Publicerad:

Bristen på läkemedel och basal medicinsk utrustning är stor. Den humanitära situationen i tätbefolkade Rafah är katastrofal och Act Svenska kyrkans partner på plats har nu själva tvingats fly staden med sina familjer. Istället har provisoriska kliniker satts upp på annat håll i Gaza för att där kunna hjälpa skadade och sjuka

Ge växtkraft och en tryggare framtid

Klimatförändringar hotar miljoner människors tillgång till mat. Men med tåliga grödor och utbildning kan tillgången till mat byggas upp igen. I Gåvoshoppen hittar du gåvor som verkligen betyder något.

Köp din gåva i gåvoshoppen