Svenska kyrkan

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv

Bli månadsgivare idag
Tre barn med ryggsäckar på ryggen ler mot kameran. Bakom dem är en klarblå himmel.
Foto: Saw Ah Khee Chel/LWF Myanmar
Tre barn med skolväskor på ryggen. De ler och ser glada ut.

Bli månadsgivare

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

En qr-kod skannas för att ge en gåva i en digital insamlingsbössa

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Om Act Svenska kyrkan

Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor och agerar snabbt vid katastrofer.

Tre kampanjbilder bredvid varandra. Pojke på soptipp, lucia, kvinna på marknad i Indien

Insatser under året gav resultat

Act Svenska kyrkan har under 2022 genomfört katastrofinsatser i 22 länder och långsiktigt utvecklingsarbete i 27 länder. Läs om hur gåvor och engagemang gjort skillnad i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Bild på en datorskäm, mobil och Ipad som visar innehålla från Kunskapsplattformen

Kunskapsportalen Actum

Kunskapsportalen Actum är för dig som vill lära dig mer om Act Svenska kyrkan och våra fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Två leende kvinnor vid en odling tittar mot kameran.

1 750 kaffeodlare ser en ljusare framtid

Trots svår torka och höga matpriser i östra Afrika kan jordbrukarna Susan och Josephine tillsammans med många andra nu öka sin produktion. Detta tack vare IFIL-projektet, som leds av bland annat Act Svenska kyrkan.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Insatser under året gav resultat – Återkoppling från 2022

Publicerad:

Act Svenska kyrkan har under 2022 genomfört katastrofinsatser i 22 länder och långsiktigt utvecklingsarbete i 27 länder. Tack för gåvor och engagemang i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Sally Azar vigs som första kvinna till präst i Palestina

Publicerad:

På söndag den 22 januari prästvigs Sally Azar i den lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga Landet (ELCJHL). Representanter från Svenska kyrkan och Act Svenska kyrkan kommer vara på plats för att fira den historiska händelsen.

1 750 kaffeodlare ser en ljusare framtid

En gåva för världen

Som månadsgivare tar du ställning för alla människors rätt till ett värdigt liv.

Bli månadsgivare