Svenska kyrkan

Ge en gåva för världen

I en tid då krig, coronapandemi och klimatförändringar tvingar miljoner människor på flykt och till ett liv i extrem fattigdom och hunger, är behoven av gåvor större än någonsin.

Bli månadsgivare
Ryggarna på fyra barn som är påväg till skolan. Vägen är förstörd av krig.
Foto: Sean Furlonger /Ikon
Flicka på en marknad i Indien. På bilden ligger logotypen för Rädda biståndet.

Rädda biståndet

Flera partier vill skära i Sveriges stöd till utsatta människor i världen. Minskningar av biståndet drabbar miljontals barn och vuxna och bäddar för nya och värre kriser. Skriv under uppropet för att rädda biståndet!

Människor samlade i stor konserthall. Texten Göra skillnad står till vänster på en skylt.

Göra skillnad 2022

I höst är det äntligen dags för Göra skillnad 2022! Helgen den 1–2 oktober fyller vi återigen Uppsala Konsert & Kongress med härliga möten, inspirerande samtal och hoppfulla berättelser från vårt världsvida sammanhang.

Två flickor i 5 års åldern håller om varandra

Bli månadsgivare

Med en gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom. Som månadsgivare tar du ställning för människor som lever i utsatthet varje dag.

Kvinna sitter på huk och pratar med en liten flicka. De befinner sig på en marknad.

En hundradel för världen

Nedskärningar i biståndet får förödande konsekvenser när världen ropar. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Vi står upp för att fortsätta ge en hundradel av våra gemensamma resurser till världens utsatta.

Hjälparbetare delar ut vatten

Gåvorna gör skillnad i Ukraina

Kriget i Ukraina har global påverkan. Det är en ohygglig situation för de som tvingas fly från sina hem. Följdeffekter i andra länder är många och allvarliga. Tack vare gåvor fortsätter arbetet med att motverka krigets effekter, i Ukraina och resten av världen.

LIten flicka med uppsatt hår på strand i solnedgång

Ge en gåva i ditt testamente

Vill du låta ditt arv rädda liv och bli till trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet? En testamentsgåva är ett sätt att förändra framtiden.

Bild på en datorskäm, mobil och Ipad som visar innehålla från Kunskapsplattformen

Kunskapsportalen Actum

Kunskapsportalen Actum är för dig som vill lära dig mer om Act Svenska kyrkan och våra fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Händer som håller i en telefon och swishar till Act Svenskakyrkan

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

Nyheter från Act Svenska kyrkan

Missa inte detta på Göra skillnad

Publicerad:

Nu är det snart dags för Göra skillnad i Uppsala. Den 1–2 oktober träffas vi på Uppsala Konsert & Kongress för att inspireras och njuta av ett fullspäckat program.

”Vissa dagar äter vi ingenting”

Publicerad:

I östra Kenya lever Fatuma Garane med åtta barn. Torkan på Afrikas horn har tagit död på familjens djur, och därmed har de förlorat sina inkomster. Act Svenska kyrkans katastrofinsatser gör skillnad, men fler gåvor behövs.

Gemensamt uttalande

Publicerad:

Act Svenska kyrkan understryker tillsammans med 33 andra trosbaserade organisationer vikten av att trosbaserade aktörer utgör en stark röst vid katastrofarbete.