Ryggar på tre personer på en scen. I publiken ser vi flera hundra åskådare.

Engagera dig internationellt

Vill du göra något handfast i kampen för en mer rättvis värld? Här kan du delta i påverkanskampanjer, åka på utbyte, bli ombud, bli Ageravolontär eller engagera dig på något annat sätt i din egen församling.

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Ansök till utbytesprogrammet

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania. Sista ansökningsdag är 15 mars.

Fyra personer sitter och samtalar och skrattar i en soffa.

Du kan också engagera dig i Act Svenska kyrkan

Är du intresserad av volontärarbete och brinner för rättvisefrågor? Då borde du gå med i en internationell grupp och bli ombud för Act Svenska kyrkan.

En ljusmanifestation

Årets Changemaker i Sverige

Att vara en changemaker är att bidra till förändring! I Act Svenska kyrkans nätverk finns många changemakers, både runt om i världen och i Sverige. På den här sidan kan du nominera changemakers från ditt sammanhang!

En grupp ageravolontärer. En ung kvinna talar i en magafon.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

Pojke står på en soptipp. Han tittar drömmande bortåt.

Kampanjer

Act Svenska kyrkans återkommande kampanjer är en chans att tillsammans synliggöra viktiga frågor för en rättvis värld. Det handlar både om att samla in pengar till vårt internationella arbete och att engagera och skapa opinion i Sverige.

Bild på en datorskäm, mobil och Ipad som visar innehålla från Kunskapsplattformen

Kunskapsportalen Actum

Kunskapsportalen Actum är för dig som vill lära dig mer om Act Svenska kyrkan och våra fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Nyheter för engagerade i Act Svenska kyrkan

Göra skillnad 2024: Missa inte årets event!

Publicerad:

Är du redo att inspireras, fylla på energinivån och göra verklig skillnad? Den 2 april öppnar anmälan till Göra skillnad 2024 – en helg fullspäckad med engagemang, gemenskap och hopp!

Anmäl dig till samordnarutbildning 23-24 maj i Uppsala

Publicerad:

Utbildningstillfälle för dig som är samordnare för Act Svenska kyrkan. Tillfället riktar sig till dig som är samordnare, nyligen utsedd eller som funnits med ett tag.

Act Svenska kyrkans chef Erik Lysén tilldelades H.M. Konungens medalj

Publicerad:

Act Svenska kyrkans chef Erik Lysén har tilldelats H.M. Konungens medalj för sina insatser inom internationellt biståndsarbete. Utdelningen skedde vid en ceremoni den 21 februari.

Följ Act Svenska kyrkan i sociala medier

150 år av engagemang

Sedan 1874 har vi fört kampen för och tillsammans med människor som lever i utsatthet över hela världen. Var med du också.

Läs mer och engagera dig