Ryggar på tre personer på en scen. I publiken ser vi flera hundra åskådare.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Engagera dig internationellt

Vill du göra något handfast i kampen för en mer rättvis värld? Här kan du delta i påverkanskampanjer, åka på utbyte, bli ombud, bli Ageravolontär eller engagera dig på något annat sätt i din egen församling.

Ser en hand som håller i en mobiltelefon och läser ett nyhetsbrev. På soffbordet bakom står en kaffekopp och en liten hög med papperstidningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Genom Act Svenska kyrkans nyhetsbrev får du uppdateringar, inbjudan till webbinarium och information om hur vi tillsammans kan bygga en tryggare framtid för alla.

Engagera dig genom din församling

Ditt engagemang för Act Svenska kyrkan behövs! För det är genom det lokala engagemanget här hemma i Sverige som viktiga arbetet som pågår ute i världen kan fortsätta. Du kan engagera dig både som ideell och anställd inom Svenska kyrkan.

Personer som kramas

Göra skillnad 2024

Helgen 12–13 oktober fyller vi Uppsala Konsert & Kongress med härliga möten, inspirerande samtal och hoppfulla berättelser från vårt världsvida sammanhang. Varmt välkommen att vara med!

En grupp glada personer går tätt ihop och pratar med personen bredvid.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

Pojke står på en soptipp. Han tittar drömmande bortåt.

Kampanjer

Act Svenska kyrkans återkommande kampanjer är en chans att tillsammans synliggöra viktiga frågor för en rättvis värld. Det handlar både om att samla in pengar till vårt internationella arbete och att engagera och skapa opinion i Sverige.

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogram: Ung i den världsvida kyrkan

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania.

Nyheter för engagerade i Act Svenska kyrkan

Livsviktigt arbete lyft i årsberättelsen

Publicerad:

Hundratals insatser som räddar liv och förändrar världen. Läs om Act Svenska kyrkans arbete under 2023 i årsberättelsen. Ett arbete som möjliggjorts genom församlingarnas engagemang och samarbeten med systerkyrkor och lokala partners världen över.

36,9 miljoner kronor blev resultatet för Fasteaktionen 2024

Publicerad:

Tack vare ett starkt engagemang och vilja att dela med sig till medmänniskor samlade Act Svenska kyrkan, tillsammans med stift, församlingar och privatpersoner, in 36,9 miljoner kronor. Fyra stift ökade sitt insamlingsresultat under kampanjen.

Missa inte församlingsutmaning

Publicerad:

Församlingsutmaningen har rullat igång. Men än är det inte för sent att anmäla sig till satsningen, som har fokus på att värva fler månadsgivare till Act Svenska kyrkan.

Följ Act Svenska kyrkan i sociala medier

Tillsammans för förändring i 150 år

Sedan 1874 har vi fört en kamp för och tillsammans med människor som lever i utsatthet över hela världen. Var med du också.

Engagera dig

Kunskapsportalen Actum

Lär dig mer om Act Svenska kyrkans fem fokusområden. Fördjupa din kunskap genom videos, intervjuer med changemakers och interaktiva quiz.

Utforska fokusområden