Prenumerera via RSS

Stå på modets sida i fasteaktionen

Publicerad

Act Svenska kyrkan uppmärksammar i årets fasteaktion alla människors rätt att leva ett liv i trygghet och säkerhet i frihet från våld. Många människor lever i kontexter där våld normaliserats. Men våldet får inte fortsätta vara en del av livet, något vi måste förhålla oss till eller lära oss hantera. Tillsammans har vi makten, modet och styrkan att agera.

Akut läge i Syrien

Publicerad

Människor flyr nu återigen för sina liv i norra Syrien. Många är i stort behov av skydd, mat och tak över huvudet.Act Svenska kyrkan arbetar tillsammans med lokala krafter för att möta de mest akuta behoven i regionen.

Rekordresultat för julinsamlingen

Publicerad

Under Act Svenska kyrkans julinsamlingen 2019 samlades 42,6 miljoner in, vilket är ett av de bästa resultaten någonsin.

Nu får du skattereduktion på dina gåvor

Publicerad

Från och med 22 januari 2020 kan du få skattereduktion för dina gåvor till Act Svenska kyrkan. Det innebär att du får tillbaka 25% på gåvor som räddar liv och förbättrar världen.