Nyheter

Prenumerera via RSS

Brev angående vårändringsbudgeten

Publicerad

Återför en del av nedskärningarna i biståndet till Sydsudan, Myanmar, forskningsbiståndet och civilsamhället. Det menar Erik Lysén i ett brev till handels- och biståndsminister Johan Forssell med anledning av att sänkta prognoser för flyktingmottagandet i Sverige kan frigöra 1,2 miljarder ytterligare till internationellt bistånd i årets budget. 

Stort engagemang för Fasteaktionen

Publicerad

Just nu pågår Act Svenska kyrkans fasteaktion Under samma himmel. Kreativiteten flödar runt om i landet för att hitta nya sätt att bidra till insamlingen. Det är fantastiskt att följa allt engagemang och påhittiga aktiviteter.

Journalistresa Israel och Palestina

Publicerad

Act Svenska kyrkan och Diakonia anordnar en studieresa för journalister till Israel och Palestina 5–12 november. Syftet är att ge deltagarna möjlighet att fördjupa sina kunskaper om området, att nyansera och problematisera bilden av konflikten och att skapa kontakter. Vi går bakom rubrikerna genom möten med olika aktörer som lever och verkar i området.

Samlar in pengar med svensk klassiker

Publicerad

Erik Ringheim är präst, småbarnspappa och vardagsmotionär som tidigare har sprungit lite längre lopp och samlat in pengar till Act Svenska kyrkan.