Prenumerera via RSS

Torkan på Afrikas horn förvärras

Publicerad

ACT-alliansen, där Act Svenska kyrkan ingår, larmar att situationen på Afrikas horn närmar sig ett riktigt nödläge. Torka och missväxt har gjort att människor riskerar att dö av svält. Act Svenska kyrkan går in med mer stöd.

Social trygghet ett viktigt verktyg för jämställdhet

Publicerad

Beroende på hur sociala trygghetssystem utformas kan de främja en förändring, eller också befästa, stereotypa könsroller. Den 10 maj lanserade Act Svenska kyrkan tillsammans med Kvinna till Kvinna en policy brief som visar hur social trygghet påverkar arbetet för jämställdhet.

Nytt rekord för Act Svenska kyrkans fasteaktion

Publicerad

Under Act Svenska kyrkans fasteaktion samlades i år hela 61,6 miljoner kronor in, vilket är ett nytt rekord. Resultatet visar att vi tillsammans kan göra stor skillnad genom vårt engagemang och våra församlingsaktiviteter runt om i landet. Det visar att vi tillsammans kan främja en hållbar och rättvis matförsörjning samt en hållbar fred.