Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Bayern

Vill du ha kontakt med en svensk församling? Vill du veta något om dop, vigsel eller begravning? Vill du fira gudstjänst på svenska och träffa andra i ett svenskspråkigt sammanhang? Då är du välkommen att besöka oss på

Zeppelinstraße 63 (ingång från Schwarzstraße)                                                            81669 München

Hur tar man sig dit?

Alla S-Bahn-linjer till Isartor eller Rosenheimer Platz, spårvagn 37 till Deutsches Museum, buss 132 till Boschbrücke eller buss 52 och 62 till Schweigerstraße.

Våra medlemmar är spridda över hela Bayern men kontorslokalen finns i München. Gudstjänst hålls i St. Willibrord och Gustav-Adolf-Kirche i München samt i St. Jobst-Kirche i Nürnberg.

Kontakta oss också gärna på kontoret i München, tel.  089/90 15 61 03.

Kontoret är öppet onsdagar mellan kl. 14:00 och 18:00, torsdagar mellan kl. 10:00 och 14:00 och fredagar mellan kl. 10:00 och 13:00.

Onsdagen den 27 mars och torsdagen den 28 mars har kansliet dock stängt.

VÄLKOMMEN!

Svenska församlingen i Bayern söker en medarbetare/församlingsvärd till kontoret

Om tjänsten

Arbetet innebär kontorssysslor som att ta emot och besvara epost, telefon samt ansvara för utskick och övrig post. Du  ansvarar för församlingens nyhetsbrev, som ges ut en gång i månaden. I tjänsten ingår även bl.a. – koordinera församlingsaktiviteter, uppdatering av hemsidan, medlemsregistrering, att handha handkassan med månadsredovisning och sammanställa besöksstatistik . Du ansvarar för bokningar av lokaler och kyrka inför gudstjänster och övriga aktiviteter.

De som använder vår lokal är ansvariga för att se till att den lämnas städad men du ansvarar för att den är i gott skick.

Tjänsten är ett minijobb motsvarande 12 timmar i veckan med en  månadslön på 450 Euro.

Vårt kontor ligger centralt i München med öppettider enligt överenskommelse.

Om dig

Som person är du serviceinriktad och kommunikativ. Du behärskar Microsoft Office.

Du pratar och skriver tyska och svenska.

Vi förutsätter att du är eller vill bli medlem i Svenska församlingen.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ursela Hjelm, ordförande i kyrkorådet på telefon 0171-3828530

Skicka din ansökan till Svenska församlingen i Bayern -  epost: bayern@svenskakyrkan.se

Nästa gudstjänst

Den 19 maj kl 12.00 är det gudstjänst i Gustav Adolf Kirche.

Varmt välkomna!

barnverksamhet - kommande aktiviteter 2019:

SÖNDAGSSKOLA

Välkomna alla barn till vår söndagsskola . För aktuell information om när söndagsskolan äger rum: se den digitala kalendern här på hemsidan.

FÖRÄLDRACAFÉ

Kom och lek, fika & umgås med andra svensktalande barn, mammor och pappor! Hör av er vid kansliet vid intresse.

Välkomna!

MINIORER

Miniorerna är till för dig som är 6 år och äldre.

På miniorerna har vi roligt tillsammans, leker, sjunger, pysslar, fikar och pratar om det som står i Bibeln samt om det som är viktigt i livet.

Vi återkommer senare med information inför vårterminen.

Månadsträffen

Varje sista tisdag i månaden kl 15:00 har församlingen en månadsträff på Adalbertstrasse 32.

Kom och njut av Lily´s hembakade bullar!

Ni är alla varmt välkomna!

FILMKVÄLLAR

Tredje onsdagen i varje månad kl. 18:00 visar vi filmer på svenska i vår församlingslokal.

Ni är alla mycket välkomna att titta förbi!

SamtalSGRUPP

Välkommen till samtalsgruppen! Ta gärna med ett tema du skulle vilja prata om.

För nästa tillfälle: klicka på kalendersymbolen högst upp till höger.

Utställning om ellen ammann

Den 5 mars 2018 öppnas den vandrande utställningen "Ellen Ammann: Pioneer, Networker, Trendsetter" officiellt i München i Jugendkirche Preystraße tillsammans med en mindre liturgi och vacker musik. Ellen Ammann (1870-1932) föddes i Sverige och grundade ”KDFB Landesverband” 1911, i vilken hon var ordförande tills hon dog i november 1932.

Hon grundade inte bara KDFB Landesverband men också många andra institutioner. Hon lämnade ett stort nätverk av institutioner och organisationer inom den sociala välgörenhetssektorn efter sig. Dessutom var hon från år 1919 till sin död i 1932 ledamot i det bayerska parlamentet. Amman var även medverkande i motståndsrörelsen och vid kuppförsöket mot Hitler år 1923.

Mer information om Ellen Ammann finner ni på tyska här.

SKUTs Värdegrund

För oss alla som är med i en utlandsförsamling i Svenska kyrkan finns sedan en kort tid en viktig grund att stå på och stå för.

Ett flerårigt arbete har resulterat i den gemensamma övertygelsen, att vi i vår verksamhet ska ha de tre värdeorden ÖPPENHET, HOPP och TRO.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av detta budskap som du kan läsa mer om här.

Hitta oss på Facebook!

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Vi har även en speciell Facebook-grupp för de event och uppdateringar som rör vår barnverksamhet. För att bli medlem i gruppen måste man vara med på Facebook och sedan söka om att bli medlem. Sök på Facebook efter: Svenska Församlingen i Bayerns Barnverksamhet