Svenska kyrkan i Bayern

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Bayern

Vill du ha kontakt med en svensk församling? Vill du veta något om dop, vigsel eller begravning? Vill du fira gudstjänst på svenska och träffa andra i ett svenskspråkigt sammanhang? Då är du välkommen att besöka oss på Adlzreiterstraße 3, 80337 München. Hur tar man sig dit? U3/U6 till Goetheplatz (riktning Fürstenried West eller Großhadern från centrala München), uppgång Kapuzinerstraße, gå upp för trappan till vänster och gå över gatan, efter ca 20 m på gatan snett till vänster är du framme. Lokalen finns på innergården på entréplan.

Våra medlemmar är spridda över hela Bayern men kontorslokalen finns i München. Gudstjänst hålls i Gustav-Adolf-Kirche i München, i församlingslokalen och i St. Jobst-Kirche i Nürnberg.

Kontakta oss också gärna på kontoret i München, tel 089-54 54 06 95. Kontoret är öppet måndagar och torsdagar 9:00-13:00 samt tisdagar 9:30-13:00.

VÄLKOMMEN!

Semesterstängt v. 32-35

Under v. 32-35 (dvs. 08/08-01/09) har kontoret semesterstängt!

Nästa gudstjänst + extra kyrkostämma

Gudstjänst den 18 september kl 12:00
i Gustav-Adolf-Kirche med kyrkoherde Torvild Evensson.

Efter gudstjänsten håller på en extra kyrkostämma.
Välkomna!

SKUTs Värdegrund

För oss alla som är med i en utlandsförsamling i Svenska kyrkan finns sedan en kort tid en viktig grund att stå på och stå för.

Ett flerårigt arbete har resulterat i den gemensamma övertygelsen, att vi i vår verksamhet ska ha de tre värdeorden ÖPPENHET, HOPP och TRO.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av detta budskap som du kan läsa mer om här.

Konfirmation 2016-2017

Är du intresserad av att konfirmera dig med hjälp av Svenska Kyrkan?

Klicka här för mer information!

vår barnverksamhet - kommande aktiviteter:

Onsdag 7 september - barnkör 16:30

Onsdag 5 oktober - barnkör 16:30

Söndag 16 oktober - söndagsskola kl 10:00

Onsdag 9 november - barnkör 16:30

Onsdag 11 januari 2017 - barnkör 16:30

Onsdag 8 februari 2017 - barnkör 16:30

Samtliga aktiviteter hålls i församlingslokalen på Adlzreiterstr. 3.
Barnkören kör alltid igång kl. 16:30.
För de som är sugna på att fika innan är välkomna kl. 16:00

Samtal över bibeltema

Välkommen till "Samtal över bibeltema" med vår kyrkoherde Torvild Evensson. Sammankomsterna äger rum en gång i månaden på måndagar kl. 15:00-17:00 (OBS! Ny tid) efter en gudstjänstsöndag i församlingslokalen vid Goetheplatz. Kommande tillfällen:

Välkommen!

Hitta oss på Facebook!

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Vi har även en speciell Facebook-grupp för de event och uppdateringar som rör vår barnverksamhet. För att bli medlem i gruppen måste man vara med på Facebook och sedan söka om att bli medlem. Sök på Facebook efter: Svenska Församlingen i Bayerns Barnverksamhet