Svenska kyrkan i Bayern

Vill du ha kontakt med en svensk församling? Vill du veta något om dop, vigsel eller begravning? Vill du fira gudstjänst på svenska och träffa andra i ett svenskspråkigt sammanhang? Då är du välkommen att besöka oss i församlingskansliet.

Våra medlemmar är spridda över hela Bayern men församlingskansliet finns i München. Gudstjänst hålls i Gustav-Adolf-Kirche i München samt i St. Jobst-Kirche i Nürnberg.

Information om kontakt här.

VÄLKOMMEN!

Aktiviteter i coronatider

Välkomna tillbaka efter sommaren!

Det glädjer oss att vi kan återuppta vissa av våra aktiviteter i höst. Både samtalsgruppen och månadsträffen är tillbaka efter coronauppehållet, dock med ändrade tider.

Dessa två aktiviteter kommer att äga rum i Gustav-Adolf-Kirche, där kan vi hålla de rådande distansreglerna.

Vänligen se kalendern för mer information.

Nästa gudstjänst

Gudstjänsten i oktober äger rum 11.10  kl.12 i Gustav-Adolf-Kirche.

Efter gudtjänsten serveras kyrkkaffe.

Vi önskar er varmt välkomna.

Söndagsskola

Innan gudstjänsten 11 oktober har vi återigen söndagsskola!

Vi träffas 10.30 i Gustav-Adolf-Kirche.

Tillsammans med vår kyrkoherde Susanna läser, sjunger och pysslar vi.

Välkomna!

högmässa online

Vi vet att många känner oro inför det som händer. Vi delar den oron med er alla. Vi följer alla de råd och föreskrifter som myndigheter utfärdar.

Föregående högmässor från Frankfurt kan du hitta online på YouTube.

Kyrkorådet

Aktiviteter

Nedan kan ni se höstens planerade aktiviteter-tyvärr är många fortfarande inställda.

Se kalender för mer information

barnverksamhet - kommande aktiviteter 2020:

SÖNDAGSSKOLA

För kommande tillfällen: vänligen se kalendern.

FÖRÄLDRACAFÉ

Kom och lek, fika & umgås med andra svensktalande barn, mammor och pappor!

Församlingslokalen är öppen för er tisdagar 9-12. Ta gärna med egen fika. Vi har spel, böcker och lite leksaker.

MÅNADSTRÄFFEN

En i månaden kl 14:00 har församlingen en månadsträff.

Kom och njut av Lily´s hembakade bullar! Ni är alla varmt välkomna!

OBS Ny tid och lokal!

Friherrarna

Vi träffas normalt varannan fredag för att diskutera och umgås. Vi är herrar som normalt har ledigt mitt på dagen - d.v.s. många är pensionärer. Men det hindrar oss inte att föra livliga diskussioner om aktuella teman i Sverige, Tyskland och övriga världen.

FILMKVÄLLAR

Tredje onsdagen i varje månad kl. 18:00 visar vi filmer på svenska i vår församlingslokal.

Alla medlemmar är mycket välkomna att titta förbi!

MINGELKVÄLL

En torsdag i månaden arrangerar vi mingelkväll i församlingslokalen för våra medlemmar.

Se i nyhetsbrevet eller kalendern för nästa datum.

SamtalSGRUPP

Välkommen till samtalsgruppen! Ta gärna med ett tema du skulle vilja prata om.

För nästa tillfälle: se nyhetsbrevet eller klicka på kalendersymbolen högst upp till höger.

SKUTs Värdegrund

För oss alla som är med i en utlandsförsamling i Svenska kyrkan finns sedan en kort tid en viktig grund att stå på och stå för.

Ett flerårigt arbete har resulterat i den gemensamma övertygelsen, att vi i vår verksamhet ska ha de tre värdeorden ÖPPENHET, HOPP och TRO.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av detta budskap som du kan läsa mer om här.

Hitta oss på Facebook!

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Vi har även en speciell Facebook-grupp för de event och uppdateringar som rör vår barnverksamhet. För att bli medlem i gruppen måste man vara med på Facebook och sedan söka om att bli medlem. Sök på Facebook efter: Svenska Församlingen i Bayerns Barnverksamhet.