Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Bayern

Vill du ha kontakt med en svensk församling? Vill du veta något om dop, vigsel eller begravning? Vill du fira gudstjänst på svenska och träffa andra i ett svenskspråkigt sammanhang? Då är du välkommen att besöka oss i församlingskansliet.

Våra medlemmar är spridda över hela Bayern men församlingskansliet finns i München. Gudstjänst hålls i Gustav-Adolf-Kirche i München samt i St. Jobst-Kirche i Nürnberg.

Information om kontakt här.

Vi söker ny medarbetare till församlingskansliet. Se mer här.

VÄLKOMMEN!

Nästa gudstjänst

Nästa gudstjänst firar vi i samband med församlingsutflykten till Hallertau den 15 september och den 13 oktober firar vi musikgudstjänst i Gustav-Adolf-Kirche.

Sista gudstjänsten med kh Mona Lisa Ekdal

firade vi medlemmar och flera föräldrar med barn på pingstsöndagen den 9 juni, en solig, vacker söndag. Pingsten är den kristna högtid som handlar om Den Helige Anden och kh Mona Lisa gav oss i sin predikan många goda ord med på vägen. Barnen assisterade genom att räcka oss en stor ballong och genom den kunde var och en tala personligt med Gud. Kantor Geyer från Gustav-Adolf-Kirche spelade mycket vackert till många för oss välkända psalmer. Som kyrkvärd hade vi Ulla-Birgitta Hamilton.

Vi i Svenska Församlingen i Bayern tackar kh Mona Lisa för den tid hon tog sig för oss, gudstjänster, söndagsskolor och samtalsgruppen, och vi hade gärna behållit henne och hennes man Krister en längre tid.

Vid kyrkkaffet efter gudstjänsten samlades alla till lite mat och dricka och Anu Koit hade bakat en sockerkaka, som gick åt till sista smulan. Vi fick en trevlig och glad pratstund med alla och barnen medverkade till den goda stämningen.

Gudstjänst juni 2019

För mer information om tidigare aktiviteter, klicka här.

barnverksamhet - kommande aktiviteter 2019:

SÖNDAGSSKOLA

Välkomna alla barn till vår söndagsskola. Nästa tillfälle är innan musikgudstjänsten den 13 oktober i Gustav-Adolf-Kirche!

För nästa tillfälle: vänligen se den digitala kalendern.

FÖRÄLDRACAFÉ

Kom och lek, fika & umgås med andra svensktalande barn, mammor och pappor! Hör av er vid kansliet vid intresse!

MÅNADSTRÄFFEN

Varje sista tisdag i månaden kl 15:00 har församlingen en månadsträff på Adalbertstrasse 32.

Kom och njut av Lily´s hembakade bullar! Ni är alla varmt välkomna!

FILMKVÄLLAR

Tredje onsdagen i varje månad kl. 18:00 visar vi filmer på svenska i vår församlingslokal.

Alla medlemmar är mycket välkomna att titta förbi!

SamtalSGRUPP

Välkommen till samtalsgruppen! Ta gärna med ett tema du skulle vilja prata om.

För nästa tillfälle: klicka på kalendersymbolen högst upp till höger.

SKUTs Värdegrund

För oss alla som är med i en utlandsförsamling i Svenska kyrkan finns sedan en kort tid en viktig grund att stå på och stå för.

Ett flerårigt arbete har resulterat i den gemensamma övertygelsen, att vi i vår verksamhet ska ha de tre värdeorden ÖPPENHET, HOPP och TRO.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av detta budskap som du kan läsa mer om här.

Hitta oss på Facebook!

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Vi har även en speciell Facebook-grupp för de event och uppdateringar som rör vår barnverksamhet. För att bli medlem i gruppen måste man vara med på Facebook och sedan söka om att bli medlem. Sök på Facebook efter: Svenska Församlingen i Bayerns Barnverksamhet.