Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Bayern

Vill du ha kontakt med en svensk församling? Vill du veta något om dop, vigsel eller begravning? Vill du fira gudstjänst på svenska och träffa andra i ett svenskspråkigt sammanhang? Då är du välkommen att besöka oss i församlingskansliet.

Våra medlemmar är spridda över hela Bayern men församlingskansliet finns i München. Gudstjänst hålls i Gustav-Adolf-Kirche i München samt i St. Jobst-Kirche i Nürnberg.

Information om kontakt här.

Vi söker ny medarbetare till församlingskansliet. Se mer här.

VÄLKOMMEN!

Svensk julmarknad i Gustav-Adolf-kirche

Tredje advent håller vi som tradition är vår julmarknad i Gustav-Adolf-Kirche.

Lucia med barnkören

Alla barn i församlingen är välkomna att vara med i Luciatåget, som i år är den 3:e advent (15 december) i Gustav Adolf Kirche. Vi har ingen nedre åldersgräns, men barnen måste vara så stora att de kan bli lämnade själva utan föräldrar innan och under själva Luciatåget. Ett annat krav är att barnen är med på flera av övningarna. Vi kommer ha tre vanliga övningstillfällen samt ett obligatoriskt genrep.

I år kommer vi ha alla våra övningar i Gustav Adolf Kirche (Hohenaschauer Str. 3, 81669 München) på följande tider:

Lördag 16 november, 15:00-17:00, Kreuzgang (samma byggnad som själva kyrkan, där matförsäljningen brukar vara under julbasaren)

Fika och Luciaövning

Onsdag 20 november (Buß- und Bettag), 15:00-18:00, församlingssalen

Julpyssel, fika och Luciaövning

Torsdag 28 november, 17:00, Kreuzgang

Bara Luciaövning

Fredag 13 december 15:30

Genrep i kyrkan

Om ditt barn vill vara med i Luciatåget är det bra om du skickar ett kort e-mail till församlingsexpeditionen eller Christina Nilsson.

Gå också gärna med i vår Facebook-grupp för barnaktiviteter inom församlingen:

Nästa gudstjänst

Nästa gudstjänst firar vi den 15 december kl. 12:00 i Gustav-Adolf-Kirche.

Vi firar julgudstjänsten den tredje advent med ett traditionellt luciatåg.

barnverksamhet - kommande aktiviteter 2019:

SÖNDAGSSKOLA

Välkomna alla barn till vår söndagsskola.

För kommande tillfällen: vänligen se den digitala kalendern.

FÖRÄLDRACAFÉ

Kom och lek, fika & umgås med andra svensktalande barn, mammor och pappor! Hör av er vid kansliet vid intresse!

MÅNADSTRÄFFEN

Varje sista tisdag i månaden kl 15:00 har församlingen en månadsträff på Adalbertstrasse 32.

Kom och njut av Lily´s hembakade bullar! Ni är alla varmt välkomna!

FILMKVÄLLAR

Tredje onsdagen i varje månad kl. 18:00 visar vi filmer på svenska i vår församlingslokal.  I december är det ingen filmvisning eftersom vi förbereder julbasaren.

Alla medlemmar är mycket välkomna att titta förbi!

SamtalSGRUPP

Välkommen till samtalsgruppen! Ta gärna med ett tema du skulle vilja prata om.

För nästa tillfälle: klicka på kalendersymbolen högst upp till höger.

SKUTs Värdegrund

För oss alla som är med i en utlandsförsamling i Svenska kyrkan finns sedan en kort tid en viktig grund att stå på och stå för.

Ett flerårigt arbete har resulterat i den gemensamma övertygelsen, att vi i vår verksamhet ska ha de tre värdeorden ÖPPENHET, HOPP och TRO.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av detta budskap som du kan läsa mer om här.

Hitta oss på Facebook!

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Vi har även en speciell Facebook-grupp för de event och uppdateringar som rör vår barnverksamhet. För att bli medlem i gruppen måste man vara med på Facebook och sedan söka om att bli medlem. Sök på Facebook efter: Svenska Församlingen i Bayerns Barnverksamhet.