Gudstjäst med Lucia i GAK 11 dec. 2022

Tidigare aktiviteter

Gudstjänst med luciatåg 11 dec. 2022

Lucia och julbasar 2020

Luciafirandet blev annorlunda corona året 2020. Vi var tacksamma att kunna genomföra ett ”tyst” Luciatåg i Gustav-Adolf-Kirche med vacker sång av operasångerskan Therese Wincent.

Julbasaren blev tyvärr inställd men vi kunde erbjuda svenska livsmedel till avhämtning och därmed ge lite svensk julstämmning till våra medlemmar.

Nationaldagsfirande 2019

Det blev ett lyckat nationaldagsfirande, där vi trotsade ovädret och överröstade åskan med välklingande allsång. Den rikhaltiga buffén njöts i fulla drag av ett rekordstort antal deltagare - två mer än förra året. =) 

 

Nationaldagen 2019

SÖNDAGSSKOLAN DEN 19 MAJ 2019

DAMUTFLYKT TILL EICHENAU

En dam som kommit på efterkälken frågade en herre efter vägen till Pepparmintsmuséet i Eichenau. Mannen frågade var hon kom ifrån och tog sig för pannan med orden ”Oh mein Gott, der ganzen Weg von Schweden, nur für das.” Han visste uppenbarligen inte om hur intressant ett sådant muséum kan vara. Det krävs kunskap och skicklighet för att myntan ska uppnå den önskade kvalitéten för allt den används till (likör, godis, cigaretter, mat, tandkräm, you name it).

Efter att vi värmt oss med hett myntaté och en pratglad lunch promenerade vi i snålblåst under blåsvarta moln upp till Sankt Georgs kapell, byggt på 1300-talet och fick lära oss mycket om då och nu av en lärd och engagerad guide.
Tack ni som lade upp det fina programmet.