Foto: Tim Meinhof

Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg

En mötesplats för alla som vill känna sig hemma i utlandet. Kyrkobyggnaden är vackert belägen vid Hamburgs hamn. Vi firar gudstjänst eller mässa på söndagar. Kvällsmässa firas torsdag en gång i månaden. Öppet hus i caféet på torsdagseftermiddagar med nybakade kanelbullar.

Det är viktigt för oss som församling att informera dig att alla samlingar (utom gudstjänst, som är 3G) enligt senaste direktiven måste vara 2G+, förutom barn under 14 år om de testar regelbundet på skolan. Alltså:
Två vaccinationer plus test eller 3:e boostvaccinet gäller som 2G+.
2G+ gäller alltså alla samlingar utöver besök av gudstjänst.
Är man vaccinerad med Johnson&Johnson plus en till vacc. gäller det som 3G.

På gång just nu...

Församlingsinstruktion i Hamburg

Fassaden av Svenska kyrkan i Hamburg Foto: ms

Under det gångna året har vi genom en decentraliserad process arbetat med våra långsiktiga mål, den så kallade församlingsinstruktionen, som slutgiltigt fastlades av kyrkoråd, rådet för Utlandskyrkan samt Visby stifts domkapitel under det gångna året. Den färdiga församlingsinstruktionen finner du här.