Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg

En mötesplats för alla som vill känna sig hemma i utlandet. Kyrkobyggnaden är vackert belägen vid Hamburgs hamn. Vi firar gudstjänst på söndagar och har verksamheter för alla åldrar. Välkomna!

Medlemsavgift

Du som är medlem och har ett ”Dauerauftrag” för medlemsbidraget ber vi ändra beloppet till den nya avgiften som beslutades på kyrkostämman:

Enskild 65,- €/per år
Familj 100,- €/per år
Student 10,- €/per år

Vi tackar på förhand! Du som hade lämnat in en ”Einzugsermächtigung” till oss behöver inte göra något, beloppet kommer att ändras automatiskt och medlemsavgiften debiteras den 1 mars 2020. Om du har frågor, tveka inte att kontakta administratören margareta.schirmacher@svenskakyrkan.se på kansliet i Svenska kyrkan i Hamburg.

100% Cafépersonal sökes TILL SVenska kyrkan i HAmburg

Svenska kyrkan i Hamburg, Schwedische Gustaf-Adolfs-Kirche söker

100 % cafépersonal

till kyrkans café- och församlingsverksamhet.

Vi söker två personer som kommer att vara ansikten utåt för Svenska kyrkan i Hamburg. I samverkan med övrig personal planeras och genomförs caféverksamheten.

Vana från kök och servering, samt grundläggande kunskap om ekonomi och budgetplanering ses som en merit. Vi förväntar oss att du delar Svenska kyrkans tro och värderingar. Du är helst tvåspråkig, svenska/tyska.

Tjänsterna kan fördelas i olika proportioner,  främst ser vi alternativet fördelat på två deltidstjänster.

Lön efter överenskommelse.

Tillträde 1 juni 2020, eller på deltid redan före detta datum.

Ansökan till senast 16/3-2020 eller frågor om tjänsten till kh Per Edler.

Tel 017662815374 eller e-post: per.edler@svenskakyrkan.se

BILDUTSTÄLLNING +++ BILDERAUSSTELLUNG
IM SCHWEDISCHEN CAFÉ

Engel oder flüchtige Gestalten...

Hallo liebe Kunstliebhaber/innen, wir sind drei Malerinnen und heißen Imme Linzer, Dipl. Modedesign, Heidi Kantwill, Dipl. Grafikerin und Uschi Ziegler, ehemalige Leiterin der Ballettschule Hamburg, Ballett und leben und wirken in Hamburg.

Engel werden schon sehr lange in der Literatur und  Kunst beschrieben, sie sind für uns Helfer und Boten von Gott, sie werden von ihm ausgesendet.

Dazu wird es auch eine Matinee pro Monat geben. Der erste Termin ist Donnerstag, der 30. Januar 2020 um 15:30 Uhr.

Wir wünschen euch viel Spaß und Freude hier in dieser Kirche. Genießt die Atmosphäre der lieben Menschen um euch herum und lasst euch von Engeln  überraschen.

www.kantwill-Design.de

www.immelinzer.com

www.uschiziegler.de

NYHETSBREVET