Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg

Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg

En mötesplats för alla som vill känna sig hemma i utlandet. Kyrkobyggnaden är vackert belägen vid Hamburgs hamn. Gudstjänster firas söndagar kl 11:00. I kyrkans CAFÉ serveras hembakade kanelbullar, kakor och svenskt kaffe.

Caféet är stängt Långfredag den 14 april och lördag den 15 april.
OBS! Det berör ej gudstjänstschemat!
För övriga händelser, var god titta på kalendern här på hemsidan!

Gudstjänster under stilla veckan Bild: ms

Vill du bli vår nya caféassistent?

Är du glad, pigg och utåtriktad? Tycker du om att vara i köket och är därmed duktig på bakning, lättare matlagning och servering? Är du en smula praktisk och inte rädd för att ta i ibland? Talar du både tyska och svenska? Är du intresserad av att möta både svenskar och tyskar i livets alla olika skeden; turister, församlingmedlemmar, brudpar, dopfamiljer...?

Församlingsliv i Hamburg
Bild: iak

I så fall är du varmt välkommen att söka tjänsten som caféassistent i Svenska kyrkan i Hamburg! Tjänsten är en 30-timmarstjänst där även helgtjänstgöring ingår. Du kommer att ingå i ett mindre arbetslag bestående av präst, husmor, kanslist och musiker och dessutom kommer du att möta mängder av frivilliga medarbetare!

Tillträde: snarast.
Senaste ansökningsdag: 15 april 2017. Skriftlig ansökan med CV skickas till Elisabeth Magnusson Rosengren eller per post till Svenska Gustaf-Adolfsförsamlingen i  Hamburg, Elisabeth Magnusson Rosengren, Ditmar-Koel-Str. 36, 20459 Hamburg

Om du har frågor, tveka inte att kontakta Församlingsherde Elisabeth Magnusson Rosengren +49 176 62815374.

Bild: ms

Konst i Caféet

GÜNTER OLBRISCH, Konstnär från Hamburg

Sedan den 7 april kan du titta på ett stort urval av bilder från svenska västkusten.  Varsågod kom in till Caféet torsdag-lördag kl 14-17, söndag kl 11-17 och ta en titt. Kaffe och kanelbullar och annat gott finns!

Som medlem får du info om allt som händer i Svenska kyrkan i Hamburg

NYHETSBREV

Som medlem får du info om allt som händer i Svenska kyrkan i Hamburg

MÖBLER TILL SALU! Caféet i Svenska kyrkan är showroom för Johanson Design. Högkvalitativt svenskt design. Vi säljer av välbehållna utställningsmöbler till ett reapris på 50%