Foto: Tim Meinhof

Svenska kyrkan i Hamburg - 140 år!

Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg är en mötesplats för alla som vill känna sig hemma i utlandet. Kyrkobyggnaden är vackert belägen vid Hamburgs hamn. Vi firar gudstjänst och högmässa på söndagar. Ta en fika med nybakade kanelbullar på torsdagar, samtala med vänner eller bara sitta ner en stund. Församlingen har 140-årsjubileum i år.

Favorit i repris

Seniorluncher hösten 2023

På tre tisdagar bjuder Svenska kyrkan i Hamburg in till seniorluncher. 

Tacokväll - 28 sept 2023

För ungt folk i Hamburg mellan ca 18-30 år

Julbasaren - Schwedischer Weihnachtsmarkt 2023

Willkommen beim diesjährigen Weihnachtsmarkt in der Schwedischen Kirche am 17.-19. November & 24.-26. November 2023, 12-19 Uhr (Sonntags 12-18 Uhr).

Luciakonzerte 2023 - Vorankündigung

Wir werden in diesem Jahr wieder unsere traditionellen Luciakonzerte stattfinden lassen und geben hier ganz bald die Termine für Dezember bekannt. Haben Sie noch ein klein wenig Geduld, bis wir alles in trockenen Tüchern haben. Vielen Dank und an dieser Stelle bis bald!

Församlingsliv i Hamburg

Bli medlem

Välkommen hem i Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg!

Vermietung Saal/Hyr våra lokaler

Sie suchen geeignete Räumlichkeiten für Ihre Veranstaltung, barrierefrei und zentral gelegen? Wir bieten den idealen Raum für Hochzeiten, Geburtstage, Firmenfeiern, Tagungen, Seminare, Ausstellungen, Chorauftritte und Konzerte.

Gudstjänster

Vi firar gudstjänst söndagar kl. 11

Kors

Kyrkliga handlingar

Gudstjänst/Dop/Konfirmation/Vigsel/Begravning

Vermietung Saal/Hyr våra lokaler

Sie suchen geeignete Räumlichkeiten für Ihre Veranstaltung, barrierefrei und zentral gelegen? Wir bieten den idealen Raum für Hochzeiten, Geburtstage, Firmenfeiern, Tagungen, Seminare, Ausstellungen, Chorauftritte und Konzerte.

Hitta hit

Adress - Kommunikationer - Krissituation

FRIVILLIGHET

Precis varje hjälp uppskattas lika mycket. Hjälp till med det du själv tycker är rolig!

"EINGANG" lades fritt

Öppettider

Café - Församlingsexpeditionen - Kyrkorummet

Skyddsängel

Olika vägar till stöd till oss

Hur du kan bidra till församlingens finansiering och få förmåner

Svenska Gustaf-Adolfs-församlingen firar 140 år

I år firar vår församling 140 år! +++ Unsere Schwedische Gemeinde feiert in diesem Jahr ihr 140-jähriges Jubiläum.

Svenska kyrkan i Hamburg söker församlingsherde

Foto: Angeles Galbis
Svenska Gustaf-Adolfskyrkans församling i Hamburg söker församlingsherde

Klicka här för att komma til jobbannonsen

Placeringsort: Hamburg
Ansök senast 24 augusti
Sök jobbet
Svenska kyrkan finns på olika platser i världen. Uppdraget är att vara kyrka och erbjuda gudomliga och diakonala möten på svenska, utanför Sveriges gräns. Utlandsförsamlingarna arbetar på samma sätt som en församling i Sverige med samma uppdrag i gudstjänst, undervisning, mission och diakoni.

Svenska kyrkan i Hamburg firar i år 140-årsjubileum. Församlingen är den tredje äldsta utlandsförsamlingen i svenska kyrkan och blickar tillbaka på en mycket spännande historia både för svenskarna i regionen och Hamburgs invånare, som kanske inte överlevt krigsåren utan dess hjälp.

Kyrkobyggnaden är vackert belägen vid Hamburgs hamn och var först en fast punkt för alla sjömän. Här har under många år gudstjänster firats, undervisning, diakoni och mission utövats. Människor möts i kyrkans café och i de olika grupper som regelbundet samlas i kyrkan. Kyrkan är en naturlig och omtyckt samlingsplats för 700 församlingsmedlemmar i området, besökande konfirmandgrupper och körer från Sverige, gäster från när och fjärran samt svenska turister på genomresa. Ett nära samarbete sker med de nordiska kyrkorna på samma gata, svenska konsulatet i samma hus, företag och andra organisationer. Ett väl utvecklat ekumeniskt arbete finns även i församlingen med övriga kyrkor i norra Tyskland.

Arbetslaget består av en präst, en församlingsassistent, en kantor och en kommunikatör samt många frivilliga som tillsammans med kyrkorådet skapar möjligheter att utföra kyrkans grundläggande uppgift.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
I uppgiften som församlingsherde är du präst på plats i centrala Hamburg, men i uppdraget ingår att tillsammans med kyrkoherden i Tyskland ta ansvar för gudstjänster, kyrkliga handlingar och diakonala arbetsuppgifter på andra platser i Tyskland.

Vem är du
Vi söker en präst som har flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning i församlingstjänst och pastoralt utvecklingsarbete, Vi söker en präst som har stor erfarenhet av att ha arbetat som kyrkoherde, församlingsherde eller arbetsledande komminister, gärna med tidigare erfarenhet i utlandet. Du är bra på att leda, stödja, motivera och inspirera.

Du har förmåga att skapa långsiktiga relationer och förtroende i organisationen. Du har en god förmåga att entusiasmera frivilliga att vilja bidra till det gemensamma arbetet. Du har teologiskt djup och är en andlig ledare. För tjänsten önskas kunskaper i tyska samt gärna erfarenhet från ekumeniskt arbete.

 

Innehav av B-körkort är önskvärt men inte ett krav.

Vi erbjuder
Anställningen är en lokal anställning och placerad i församlingen i Hamburg. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer, hör av dig till:
Vik. Kyrkoherde Christina Eriksson som nås på christina.eriksson@svenskakyrkan.se

Kyrkorådets ordförande Kristina Ekelund som nås på kristina.ekelund@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Pamela Garpefors som nås på pamela.garpefors@svenskakyrkan.se

Avdelningschef Rickard Jönsson som nås på rickard.jonsson@svenskakyrkan.se

Biträdande avdelningschef Johanna Holmlund Lautmann som nås på johanna.holmlundlautmann@svenskakyrkan.se

Låter det spännande?
Välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev, CV samt kopia på prästbrev och ska ha registrerats på länken nedan senast 24 augusti 2023.

Intervjuer är planerade att genomföras under hösten via länk.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Johanson Design showroom

Ni som besöker oss i caféet sitter i sköna möbler av det svenska företaget Johanson Design. Showroom och café på samma gång i Svenska Gustaf-Adolfskyrkan i Hamburg. Välkommen in och provsitt ditt nya möbel!

Vårt nyhetsbrev

Få aktuella nyheter av Svenska Gustaf-Adolfsförsamlingen i Hamburg

GDPR - EU´s nya dataskyddslag

Vi vill fortsätta vara i kontakt med dig. Vill du det med? Den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) gäller fr.o.m. den 25 maj 2018.