LÄSECIRKELN

Vi läser utvalda svenska böcker

LÄSECIRKELN 2019-20

Vi läser noga utvalda svenska böcker och diskuterar dem sedan tillsammans under våra träffar. Träffar äger rum en gång i månaden på tisdagar (tiderna följer vid anmälan).

Kära läsecirkeldeltagare, vår planerade boklista för läsecirkeln 2019-2020 blir som följer:

Alex Schulman -Bränn alla mina brev
Mattias Edvardsson -En helt vanlig familj
Jan Guillou -Den som dödar drömmar sover inte
Elisabeth Nehmert- Blå längtan
Mikael Niemi -Koka björn
Fatima Bremmer -Ett djävla solsken

Hoppas ni är nöjda med urvalet!
Det har varit roligt -lite svårt också- att välja böckerna. Alla, som vill delta, måste höra av sig tills den 20 juni 2019 - helst till oss båda. Det är även möjligt att deltaga utan att köpa bokpaketet och man behöver inte heller köpa alla böckerna! Detta är bara att meddela. Efteranmälan går också bra, men då får man skaffa böckerna själv. Böckerna är i kyrkan i början av augusti.
Alltså, det ska bli jätteroligt att träffas igen och vi ser fram mot ett nytt läsår.
Hittills har vädret varit perfekt för bokläsning (o vilken rikedom de svenska biblioteken är!).

Med önskan om en riktigt skön sommar!

Hjärtliga hälsningar,
Anna och Birgitta

Läsecirkelns gruppledare:

Birgitta Persson är 45 år och kommer från Österlen i Skåne. Hon studerade till civilingenjör Väg- och Vatten i Luleå och jobbar nu på Hamburger Hochbahn AG. Hennes tyske sambo heter Wulf Schöning och de har dottern Anna, 9 år. Hon pendlar mellan Hamburg och Österlen varje månad och har då gott om tid att läsa många böcker. Tillsammans med bokhandlare i Skåne har hon med Anna valt ut ovannämnda titlar.  BILD

Anna Wölber, född Bråtegren, är 70 år och uppvuxen i Ulricehamn. Hon tillbringar numera sin svenska tid mest i sommarstugan vid Skälderviken på Kullasidan. Hennes 4 söner är vuxna och väl etablerade och hon njuter av att ha gott om egen tid med man och hund. Hon bor i Meldorf, Dithmarschen, men är gärna och ofta i Hamburg. Sedan 45 år är hon bosatt i Tyskland  - med latent hemlängtan!    BILD

Annas kommentar:
"Att jag började delta i läsecrkeln är jag verkligen glad över! Det är spännande, nyttigt och roligt att läsa böcker, t.ex. deckare,som jag inte skulle välja själv. Våra samtal under cirkelträffarna i kyrkan är stimulierande, ofta personliga och mycket trevliga. På hemvägen har jag alltid mycket att tänka på och fundera över. Intressant är att det är de kontroversiella böckerna, ofta Augustprisvinnarna, som ger de mest livliga och givande diskussionerna!"

Kontakt:
Anna Meldorf, anna@meldorf.net, tel 04832-7674