Foto: IAK

LÄSECIRKELN

Vi från Läsecirkeln i Svenska kyrkan i Hamburg läser utvalda svenska böcker och träffas tisdagar en gång i månaden.

LÄSECIRKELN 2021

Läsecirkelns träffar äger i regel rum en gång i månaden, tisdagar, kl. 18. Just nu skickar vi mail med våra omdömen till varandra på dessa tider. Än så länge har vi inga onlineträffar. Många, men kanske inte alla, av läsecirkelns medlemmar skulle gärna vilja ses. Skulle det inte vara möjligt i mars, får vi ta oss mer tid (dubbeltimme) i april med prat och fika.

Datum: - under förbehåll - 16 mars 2021, 13 april 2021.

Plats: Svenska kyrkan i Hamburg, Caféet

Hjärtliga hälsningar,
Anna och Birgitta

Läsecirkelns /BokkLUbbens gruppledare:

Birgitta Persson är 45 år och kommer från Österlen i Skåne. Hon studerade till civilingenjör Väg- och Vatten i Luleå och jobbar nu på Hamburger Hochbahn AG. Hennes tyske sambo heter Wulf Schöning och de har dottern Anna, 9 år. Hon pendlar mellan Hamburg och Österlen varje månad och har då gott om tid att läsa många böcker. Tillsammans med bokhandlare i Skåne har hon med Anna valt ut ovannämnda titlar.  BILD

Anna Wölber, född Bråtegren, är 70 år och uppvuxen i Ulricehamn. Hon tillbringar numera sin svenska tid mest i sommarstugan vid Skälderviken på Kullasidan. Hennes 4 söner är vuxna och väl etablerade och hon njuter av att ha gott om egen tid med man och hund. Hon bor i Meldorf, Dithmarschen, men är gärna och ofta i Hamburg. Sedan 45 år är hon bosatt i Tyskland  - med latent hemlängtan!    BILD

Annas kommentar:
"Att jag började delta i läsecrkeln är jag verkligen glad över! Det är spännande, nyttigt och roligt att läsa böcker, t.ex. deckare,som jag inte skulle välja själv. Våra samtal under cirkelträffarna i kyrkan är stimulierande, ofta personliga och mycket trevliga. På hemvägen har jag alltid mycket att tänka på och fundera över. Intressant är att det är de kontroversiella böckerna, ofta Augustprisvinnarna, som ger de mest livliga och givande diskussionerna!"

Kontakt:
Anna Meldorf, anna@meldorf.net, tel 04832-7674