LÄSECIRKELN

Vi läser utvalda svenska böcker

LÄSECIRKELN 2019-20

Vi läser noga utvalda svenska böcker och diskuterar dem sedan tillsammans under våra träffar. Träffar äger rum en gång i månaden på tisdagar.

Nästa träff: Tisdag, 10 september 2019, kl 18:00
Plats:
Svenska kyrkan i Hamburg, Caféet
Vi hämtar böckerna och utbyter lästips från sommaren

22 oktober 2019 - Mikael Niemi -Koka björn
26 november 2019 - Mattias Edvardsson -En helt vanlig familj
21 januari 2020 - Jan Guillou -Den som dödar drömmar sover inte
11 februari 2020 - Alex Schulman -Bränn alla mina brev
17 mars 2020 - Fatima Bremmer -Ett djävla solsken
7 april 2020 (kl 17:30) - Elisabeth Nehmert- Blå längtan

Hoppas ni är nöjda med urvalet!
Det ska bli jätteroligt att träffas igen och vi ser fram mot ett nytt läsår.

Hjärtliga hälsningar,
Anna och Birgitta

Läsecirkelns gruppledare:

Birgitta Persson är 45 år och kommer från Österlen i Skåne. Hon studerade till civilingenjör Väg- och Vatten i Luleå och jobbar nu på Hamburger Hochbahn AG. Hennes tyske sambo heter Wulf Schöning och de har dottern Anna, 9 år. Hon pendlar mellan Hamburg och Österlen varje månad och har då gott om tid att läsa många böcker. Tillsammans med bokhandlare i Skåne har hon med Anna valt ut ovannämnda titlar.  BILD

Anna Wölber, född Bråtegren, är 70 år och uppvuxen i Ulricehamn. Hon tillbringar numera sin svenska tid mest i sommarstugan vid Skälderviken på Kullasidan. Hennes 4 söner är vuxna och väl etablerade och hon njuter av att ha gott om egen tid med man och hund. Hon bor i Meldorf, Dithmarschen, men är gärna och ofta i Hamburg. Sedan 45 år är hon bosatt i Tyskland  - med latent hemlängtan!    BILD

Annas kommentar:
"Att jag började delta i läsecrkeln är jag verkligen glad över! Det är spännande, nyttigt och roligt att läsa böcker, t.ex. deckare,som jag inte skulle välja själv. Våra samtal under cirkelträffarna i kyrkan är stimulierande, ofta personliga och mycket trevliga. På hemvägen har jag alltid mycket att tänka på och fundera över. Intressant är att det är de kontroversiella böckerna, ofta Augustprisvinnarna, som ger de mest livliga och givande diskussionerna!"

Kontakt:
Anna Meldorf, anna@meldorf.net, tel 04832-7674
Birgitta Persson, gitta_persson@hotmail.com, tel 040-5298 5116

Litteraturkväll - Läsning med Johan Nilsson - 22 okt

Bild: Elsa Kvint
Litteraturkväll i Svenska kyrkans Café med Svenska Intensiv

Tisdagen den 22 oktober klockan 19 kan vi äntligen bjuda på en helsvensk litteraturkväll i Svenska kyrkans Café i Hamburg. Författaren Johan Nilsson är på besök och läser ur sin egen bok „Göteborgs schamaner“.

Johan Nilsson är förutom författare, översättare och  krönikör
i Göteborgs Posten och sedan många år göteborgare.

Romanen „Göteborgs schamaner“ kom ut hösten 2018 på Bokförlaget Thorén och Lindskog och handlar, förutom om Göteborg, om den medelålders mannen Felix som befinner sig i en brytpunkt i livet.

Carina Middendorf  kommer att vara programledare, Carina Bolte och hennes team kommer att se till att det finns något gott att äta och dricka för alla gäster. Anmälning på Svenska Intensivs webbsida www.svenskaintensiv.se eller i Svenska kyrkans Café: 040-32 03 14 04 (telefonsvarare).

Vi ser fram emot en trevlig kväll med aktuell svensk litteratur, ett litteratursamtal och naturligtvis era frågor. VÄLKOMNA!