Svenska kyrkan i Grekland

Kontakt

Svenska kyrkan i Grekland Besöksadress: Daidalou 18, Plaka, 10558 Aten Telefon: +30(210)4516564 E-post till Svenska kyrkan i Grekland Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Grekland

I Atens centrum, inte långt från Syntagmatorget, finns Svenska kyrkans lokaler i hjärtat av Greklands huvudstad. På Daidalou 18 i Plaka möts vi som har någon anknytning till någon av de nordiska länderna. Vår anglikanska systerkyrka S:t Paul's church ligger i kvarteret bredvid och där brukar vi fira våra söndagsgudstjänster. Svenska kyrkan finns i hela Grekland, med tyngdpunkter i Aten, Thessaloniki, Rhodos och Kreta. Vår församling började som sjömanskyrka i Pireus 1976. 2010 flyttade vi till Aten.

Gå på gudstjänst, besök öppen förskola, umgås eller lär dig något nytt! I Svenska kyrkans gemensamma kalender hittar du aktiviteter nära dig. Sök på plats eller det du vill göra, här finns något för alla.

Svenska kyrkans kalender

Aktuellt från Svenska kyrkan i Grekland

Klicka på bilden för att ladda ner veckobrevet, (PDF), i din dator! Bild: Svenska kyrkan i Grekland
Året 1517 skrev Martin Luther 'De 95 teserna' och initierade den protestantiska reformationen.

Reformationsjubiléet

måndag - torsdag: 14.00-19.00,
fredag stängt,
lördag: 9.30-14.00 och
söndag i samband med gudstjänst.

Café Paulusgården

måndag - torsdag: 14.00-19.00, fredag stängt, lördag: 9.30-14.00 och söndag i samband med gudstjänst.

Tack, Gode Gud, för alla människor som håller församlingen vid liv!

Bli Medlem!

Tack, Gode Gud, för alla människor som håller församlingen vid liv!

Vuxenkören träffas och övar på måndagskvällar.

Sjung i vår kör

Vuxenkören träffas och övar på måndagskvällar.

Vi vill erbjuda brudpar en vigsel i det lilla formatet. Vigseln sker utomhus utan pampig kyrkorgel eller kyrkgång att gå nerför. Men trots det blir det högtidligt och heligt.

Vigsel

Klicka för att ladda ner filen som är i PDF-format för läsning!

Kyrkoherde Björns Veckobrev

Klicka för att ladda ner filen som är i PDF-format för läsning!

Hoppas på det bästa, men förbereda sig för det värsta.

Krisrutiner för Svenska kyrkan i Grekland

Hoppas på det bästa, men förbereda sig för det värsta.

Svenska kyrkan finns etablerad på 42 platser i 24 länder världen över. I Svenska kyrkans församlingar i utlandet kan du få nya vänner och uppleva gemenskap, men också dela sorg och få stöd i svåra stunder.

Svenska kyrkan i utlandet

Vi lär oss att herden är någon som vaktar och vallar, som vårdar och tar om hand, som känner sina får och ger dem allt de behöver, som letar upp den som är bortsprungen och som ger sitt liv för fåren. Det finns en trygghet i vetskapen att vår herde, Jesus Kristus, känner var och en av oss, och att han alltid håller oss i sin hand.

Tankar inför helgen

Kontakt med kyrkan

Svenska kyrkan i Grekland
Daidalou 18 Plaka