Svenska kyrkan i Grekland

Svenska kyrkan finns i hela Grekland, med tyngdpunkt i Aten. Församlingshemmet på Sotiros 7 i stadsdelen Plaka är vår viktigaste mötesplats.

Lucia

Äntligen dags för Lucia!

Vigsel

Vi vill erbjuda brudpar en vigsel i det lilla formatet. Vigseln sker utomhus utan pampig kyrkorgel eller kyrkgång att gå nerför. Men trots det blir det högtidligt och heligt.

Vigselkalender

Nu har vi lagt in tiderna för 2023!

Kyrkans barnverksamhet

Barn har en självklar plats i församlingens liv.

I Paulus fotspår

Några korta filmer från Grekland, en introduktion till en pilgrimsvandring.

Öppettider hösten 2022

Vi återgår till normala öppettider från september.

Någon har knäppt händerna på en blå filt.

Gudstjänst och andakt i hemmet

Det är numera tillåtet att samlas i kyrkorna för att fira mässor och gudstjänster. Du kan därutöver fira gudstjänster och hålla andakter hemmavid.

Cirkusskolan utsedd till bästa projektet 2020!

Anasa Cultural Center bedriver the Social Circus School för utsatta ungdomar. Vår församling är ensam sponsor till projektet, vilket vi är stolta över! Men vi behöver fler sponsorer.

Donation

Vår församling behöver ditt stöd!

Mötesplatser

Vi sätter stort värde på god gemenskap. Här ges många tillfällen till spännande möten och sköna skratt.

Bli Medlem!

Tack, Gode Gud, för alla människor som håller församlingen vid liv!

Diakoni och flyktingarbete

Diakoni är Svenska kyrkans sociala arbete. Vi vill stödja den som på det ena eller det andra sättet har det svårt.

Gudstjänster och mässor

Vi firar gudstjänst och mässor regelbundet på söndagar i Aten. På Kreta och Rhodos firas de då kyrkoherden gör sina resor dit.

Att döpas in i en världsvid gemenskap

Gud vill leva i gemenskap med dig. Du är en ögonsten i Guds ögon och i dopet blir du förenad med Jesus som har öppnat porten till det liv som aldrig dör. Gud ger sin Ande i dopet och för dig in i sin världsvida Kyrka!

Det är i Gud som vi är till. Gud bevarar oss i liv och död i sin kärlek.

Trött kvinna lutar sig tillbaka och tittar på ett barn.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Guds rike känns inte som det riktigt är i närheten, ärligt talat. Särskilt inte om det kräver en motinsats av mig. Att jag ska hålla mig alert, uthållig och frimodig." Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Birgitta Agstam Häggkvist.

Församlingens förböner

Vill du att vi ska be för dig eller för någon annan?

Utlandskyrkans app

Ny app med god information

Någon spritar händerna i kyrkan.

Pandemi

Vad innebär pandemin för församlingens liv?

Krisrutiner för Svenska kyrkan i Grekland

Hoppas på det bästa, men förbereda sig för det värsta.

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Då är du välkommen att skriva till SOS-brevlådan och/eller ringa till Jourtelefonen!

Bild ovanifrån på en dator, en kaffekopp, en hand som håller i en penna och en skrivbok.

Så behandlar Svenska kyrkan dina personuppgifter

Här får du veta var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Du får också veta vart du ska vända dig om du har frågor kring Svenska kyrkans hantering av personuppgifter.

Vårt församlingshem finns nu på Sotiros 7 i Plaka.

Publicerad:

Kom och se och se hur fint du har det här!

Vårbasar 2019

Bilder från biskop Thomas besök

Publicerad:

Nu är Livsträdet på plats!

Bilder från Lucia festen 2017

Kontakt med kyrkan

Svenska kyrkan i Grekland
Sotiros 7, Plaka
10558 Athen, Grekland

Telefon: +30 210 451 6564
Kyrkoherde: +30 6946 072428

Församlingens epost: aten@svenskakyrkan.se

Kyrkoherdens epost: bjorn.kling@svenskakyrkan.se

Församlingens konto i Swedbank för donationer och gåvor: 83816  923163247-3, ”Trossamfundet Svenska kyrkan”.

Församlingens konto i Swedbank om du för över pengar från något annat land än från Sverige: IBAN SE56 8000 0838 1692 3163 2473. Konto 8381-6, 923 163 247-3. BIC SWEDSESS.

Församlingens konto i Grekland: Alpfa (1937): IBAN GR 6601402560256002002002503. BIC CRBAGRAAXXX

Svenska kyrkan i Aten på webben
Svenska kyrkan i Aten på facebook

Öppettider:

Måndag 16.00 - 19.00, Tisdag 10.00 - 19.00, Onsdag 14.00 - 19.00, Torsdag 14.00 - 19.00.

Fredag stängt

Lördag 10.00 - 13.00