Svenska kyrkan i Grekland

Kontakt

Svenska kyrkan i Grekland Besöksadress: Daidalou 18, Plaka, 10558 Aten Telefon: +30(210)4516564 E-post till Svenska kyrkan i Grekland Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Grekland

Svenska kyrkan finns i hela Grekland, med tyngdpunkt i Aten. Paulusgården på Daidalou 18 i stadsdelen Plaka är vår viktigaste mötesplats.

Med anledning av jordbävningen på Kos håller Paulusgården öppet. För att ta kontakt med Svenska kyrkan i Grekland, ring kyrkoherde Björn Kling +30 694 607 2428.

Klicka på bilden för att ladda ner filen, (PDF), i din dator för läsning Bild: Svenska kyrkan i Grekland
Vill ni gifta er på Kreta eller Rhodos under 2018, nu finns datumen i vår vigselkalender!

Vigselkalender

Bilder från midsommarfirandet i Aten

Året 1517 skrev Martin Luther 'De 95 teserna' och initierade den protestantiska reformationen.

Reformationsjubiléet

måndag - torsdag: 14.00-19.00,
fredag stängt,
lördag: 9.30-14.00 och
söndag i samband med gudstjänst.

Café Paulusgården

måndag - torsdag: 14.00-19.00, fredag stängt, lördag: 9.30-14.00 och söndag i samband med gudstjänst.

Tack, Gode Gud, för alla människor som håller församlingen vid liv!

Bli Medlem!

Tack, Gode Gud, för alla människor som håller församlingen vid liv!

Vuxenkören träffas och övar på måndagskvällar.

Sjung i vår kör

Vuxenkören träffas och övar på måndagskvällar.

Vi vill erbjuda brudpar en vigsel i det lilla formatet. Vigseln sker utomhus utan pampig kyrkorgel eller kyrkgång att gå nerför. Men trots det blir det högtidligt och heligt.

Vigsel

Klicka för att ladda ner filen som är i PDF-format för läsning!

Kyrkoherde Björns Veckobrev

Klicka för att ladda ner filen som är i PDF-format för läsning!

Hoppas på det bästa, men förbereda sig för det värsta.

Krisrutiner för Svenska kyrkan i Grekland

Hoppas på det bästa, men förbereda sig för det värsta.

Svenska kyrkan finns etablerad på 42 platser i 24 länder världen över. I Svenska kyrkans församlingar i utlandet kan du få nya vänner och uppleva gemenskap, men också dela sorg och få stöd i svåra stunder.

Svenska kyrkan i utlandet

Jag tror inte att jag för 47 år sedan begrep den djupa innebörd som ryms i orden ”Gå en mil i mina skor”. Jesus vill visa mig på en ny väg att gå.

Tankar inför helgen

Aktuellt från Svenska kyrkan i Grekland

Kontakt med kyrkan

Svenska kyrkan i Grekland
Daidalou 18 Plaka
10558 Athen, Grekland

Telefon till Paulusgården: +30 210 451 6564
Kyrkoherde: +30 6946 072428

Församlingens epost: Svenska kyrkan i Aten/Piréus

Kyrkoherdens epost: Björn Kling

Svenska kyrkan i Aten på webben
Svenska kyrkan i Aten på facebook

Obs sommartider fram till mitten av september!

Måndag-Fredag kl 14.00-19.00
Lördag stängt