Other languages with Google Translate

Vigsel

Vi erbjuder en vigsel i det lilla formatet. Vigseln sker utomhus utan pampig kyrkorgel eller kyrkgång att gå nerför. Men trots det blir det högtidligt och heligt.

Vigslar på Kreta och på Rhodos sker i samband med de ordinarie resor kyrkoherden gör för att träffa de bofasta som bor där. Gudstjänster, dop, begravningar, sjukbesök, hembesök, samtal och träffar med de bofasta är huvudanledningen för kyrkoherdens resor. Under sommarhalvåret är det en stor glädje att det tillkommer att svenska turister vill gifta sig i Grekland!

Man kan bli vigd i Aten närhelst kyrkoherden befinner sig där, året runt. Skicka först ett mail till kyrkoherden för att hitta ett datum som passar alla, fyll därefter i blanketten Vigsel Intresseanmälan och ange Aten som vigselplats.

Det finns ingen möjlighet för kyrkoherden att resa till andra orter och öar i Grekland för att förrätta vigslar. Det är ingen kostnadsfråga, det finns helt enkelt inte tid till det! Vi hoppas på er förståelse för detta. Istället skulle ni kanske kunna göra en dagsutflykt till Aten för att bli vigda på vår takterrass i Plaka med utsikt mot Akropolis, en dag då kyrkoherden finns i Aten och på en tid som passar er?

Kyrkoherden i Svenska kyrkan i Grekland har svensk vigselrätt. Det innebär att en vigsel i Grekland registreras i Sverige på samma sätt som om den hade skett i Sverige.

I Grekland är det endast kyrkoherden i Svenska kyrkan i Grekland som kan viga svenska brudpar enligt svensk lagstiftning. Det finns ingen annan, varken andra svenska präster eller andra svenska vigselförrättare, som har svensk vigselrätt i Grekland. Det går alltså inte att ta med någon präst eller annan vigselförrättare från Sverige till Grekland för att förrätta en vigsel, en sådan vigsel är ogiltig.

Följ följande steg för att boka en vigsel:

1. Läs dokumenten nedan

2. Välj en Vigselplats och ett ledigt datum från Vigselkalender Grekland