Vigsel

Vi erbjuder en vigsel i det lilla formatet. Vigseln sker oftast utomhus utan pampig kyrkorgel eller kyrkgång att gå nerför. Men trots det blir det högtidligt och heligt.

Vigslar på Kreta och på Rhodos sker i samband med de ordinarie resor kyrkoherden gör för att träffa de bofasta som bor där. Gudstjänster, dop, begravningar, sjukbesök, hembesök, samtal och träffar med de bofasta är huvudanledningen för kyrkoherdens resor. Under sommarhalvåret är det en stor glädje att det tillkommer att svenska turister vill gifta sig i Grekland!

Man kan bli vigd i Aten närhelst kyrkoherden befinner sig där, året runt. Skicka först ett mail till kyrkoherden för att hitta ett datum som passar alla, fyll därefter i blanketten Vigsel Intresseanmälan och ange Aten som vigselplats.

För vigslar på andra orter i Grekland gäller att man först kontaktar kyrkoherden för att ta reda på om det ens är möjligt att ordna det. En sådan vigsel är förenad med högre kostnad och är i första hand beroende på om kyrkoherden har tid och möjlighet att resa till orten.

Kyrkoherden i Svenska kyrkan i Grekland har svensk vigselrätt. Det innebär att en vigsel i Grekland registreras i Sverige på samma sätt som om den hade skett i Sverige.

I Grekland är det endast kyrkoherden i Svenska kyrkan i Grekland som kan viga svenska brudpar enligt svensk lagstiftning. Det finns ingen annan, varken andra svenska präster eller andra svenska vigselförrättare, som har svensk vigselrätt i Grekland. Det går alltså inte att ta med någon präst eller annan vigselförrättare från Sverige till Grekland för att förrätta en vigsel, en sådan vigsel är ogiltig.

Följ följande steg för att boka en vigsel:

  1. Läs dokumenten nedan

  2. Välj en Vigselplats och ett ledigt datum från Vigselkalender Grekland

  3. Fyll i formuläret Vigsel intresseanmälan

 

Frågor och svar om vigsel i Grekland

Viktigt att känna till! Läs igenom ordentligt!

Kom-ihåg-lista

Några viktiga saker att hålla reda på

Vigselritual

Vilket bibelord ska läsas? Hur väljer ni att avge era löften till varandra? Vad sägs i vigselritualet?

Vigselmusik

Psalmer, solosång, högtalarmusik eller ingen musik alls. Vilket passar er bäst?

Vigselsamordnare & Fotografer

Behöver ni någon som hjälper er att fixa med vigseln?