Vigselformulär

Fyll i denna blankett för att anmäla att ni vill gifta er i Grekland. Hitta först ett ledigt datum i Vigselkalendern för Kreta eller Rhodos eller maila med kyrkoherden om datum för vigsel i Aten eller på annan ort.

1. Ni måste först hitta ett ledigt datum i vigselkalendern på vår webbsida. Först därefter fyller ni i och skicka in denna anmälan. Ni får gärna fylla i bokningsnumret själva: åå-mm-dd-tt (år-månad-dag-tid. T.ex. den 4 september 2019 kl 16.00 blir alltså 19090416). Detta nummer ska ni sedan ange vid betalningen. Om ni vill vigas i Aten eller på annan ort måste ni först komma överens med kyrkoherden om detta innan ni fyller i formuläret.

Val av vigselplats. Välj en av nedanstående orter i Grekland

3. När vi har bekräftat er bokning, betalar ni snarast in bokningsavgiften på 1000 SEK till Swedbank, clearingnummer 8381-6, kontonummer 923 163 247-3, mottagare "Trossamfundet Svenska kyrkan Uppsala". Ange bokningsnumret som referens. Ni kommer att få ett bekräftande mail på att er betalning kommit in.

4. Bokningsavgiften är också en förskottsbetalning som inte kommer att betalas tillbaka om ni avbokar er vigsel, oavsett anledning. Om ni däremot vill omboka vigseldatumet eller tiden, behöver ni inte betala bokningsavgiften en gång till.

5. Ni måste se till att ni har giltiga intyg från svenska Skatteverket: "Intyg om hindersprövning" samt "Intyg vigsel". Beställ dem via webben. DETTA ÄR SUPERVIKTIGT! Om ni inte har med er dessa intyg till vigseln , kan den inte genomföras. Den blir helt enkelt inte giltig. Ta även med vigselblanketter från er hemförsamling, kontakta er pastorsexpedition om detta.

6. Den totala kostnaden för vigsel på Kreta och Rhodos är totalt SEK 6000. Kostnad för vigsel i Aten är totalt SEK 5000. (Kostnaden för annan ort eller ö är SEK 10 000 + resa och ev. logi.) Betala först in SEK 1000 i samband med bokningen på Swedbank 8381-6 923 163 247-3, mottagare "Trossamfundet Svenska kyrkan Uppsala". Därefter resterande SEK 5000 (Kreta och Rhodos) eller SEK 4000 (Aten) eller SEK 9 000 (annan ort eller ö) senast en månad före vigseldatumet. Är inte slutbetalningen noterad på vårt konto senast 1 månad före vigseldatumet, avbokas vigseltiden.

7. På Rhodos och Kreta tillkommer en avgift till den grekiska kyrkan. I Chania är kostnaden 150€, på andra platser är den lägre och varierande men räkna med minst 50€. Detta är vad det kostar för grekerna själva om de vill gifta sig på platsen. Betalningen sker lämpligast till kyrkoherden innan vigseln.

Ni får gärna ta med svenskt bryggkaffe och donera det till den svenska församlingen ;)