Mötesplatser

Vi sätter stort värde på god gemenskap. Här ges många tillfällen till spännande möten och sköna skratt. Under pandemin kan vi dock inte inbjuda till samlingar.

Studiegruppen

Varje måndag kl. 17.00 samlas studiegruppen. Gruppen väljer själv vad vi vill läsa och samtala om. Hittills har vi studerat grekisk kyrklighet genom att läsa boken Gud i Grekland, vi har läst de gamla klassiska grekiska filosoferna och fördjupat oss i grekisk mytologi och antikens gudar genom att studera Martin P Nilssons Olympen. I skrivande stund läser vi Bysantinsk historia och kultur. Våra ledsagare är Alf Henriksson och Sture Linnér.

Bokklubben

Var 4:e vecka har bokgruppen läst en och samma bok som vi samtalar om. Gruppen väljer själv vilken bok vi ska läsa. De böcker vi läst är t.ex. Kazantsakis Zorba, Kallifatides Ett nytt land utanför mitt fönster, Fioretos Halva solen, Papadiamantis Mörderskan och Vassilikos Z. Just nu finns Didó Sotirious Farväl Anatolien på vår läslista.

Sopplunch och Afternoon Tea

Torsdagar går i matens tecken. Varannan torsdag serverar Birgitta en härligt rykande god soppa kl. 14.00 och varannan torsdag är det Afternoon Tea med bl.a. nybakta scones kl. 16.00. Vissa torsdagar har vi gästkockar. Meysam har lagat god iransk mat. Om du vill vara gästkock och laga mat någon torsdag, anmäl dig till Birgitta.

Du behöver inte anmäla dig för att äta mat, men det är ändå bra om du meddelar att du ska komma.

Anhöriggrupp

På torsdagarna kl. 17.00 pratar vi om sådant som tynger oss. Vi kan förstås prata om sådant när som helst när vi träffas - och det gör vi också - men nu viker vi en särskild stund för detta. Vi fokuserar framförallt på sorg och vår oro för våra nära och kära. Drop-in: du behöver inte anmäla dig, kom närhelst det passar dig.