Barn

Barnen har en självklar plats i Svenska kyrkan. I församlingshemmet på Sotiros 7 finns en lekhörna och gott om bra barnböcker att låna. Vi möts i Sagostund, Barnsång, Lördagsträff och Familjegudstjänster.

Sagostund

Tisdagar kl. 18.00 sjunker vi ner i stora kuddar för att färdas till Sagans värld, där allting kan hända.

Barnsång

Vi träffas på onsdagar kl.17.00 för att sjunga och leka. Bland de självklara sångerna finns Imse Vimse spindel och I ett hus vid skogens slut och jag tror att vi leker Björn sover varje gång och Små grodorna. Men det finns också nyare sånger som är sköna att sjunga och som man kan göra rörelser till.

Lördagsträffen

I samband med Svenska skolans undervisning har vi drop-in för barn och ungdomar mellan 11.00-14.00. Vi har något projekt att jobba med och andra aktiviteter och pyssel att göra.

Familjegudstjänster

Barnen är naturligtvis välkomna till alla gudstjänster och andakter, men ett par gånger per år bjuder vi in till en barnanpassad gudstjänst. T.ex.  firas1:a söndagen i Advent som familjegudstjänst, likaså är Lucia och Julaftonens andakt extra barnvänliga. När det gäller famljegudstjänster under resten av året, se församlingens kalender.