Barn

Barnen har en självklar plats i Svenska kyrkan. Särskilt välkomna till barngrupperna på lördag förmiddag, barnsången på måndagar och familjegudstjänster.

Barnsång

Vi träffas på måndagar kl.17.00 för att sjunga och leka. Bland de självklara sångerna finns Imse Vimse spindel och I ett hus vid skogens slut och jag tror att vi leker Björn sover varje gång och Små grodorna. Men det finns också nyare sånger som är sköna att sjunga och som man kan göra rörelser till. Denna grupp passar kanske bäst för åldrarna 0-4 år, men alla är välkomna, även vuxna som har sitt barnasinne kvar.

Barnverksamhet på lördagarna

De små barnen, 0-3 år, samlas på lördagarna kl. 09.30 - 10.15. Lek och lär, barnverksamhet för barn i åldrarna 4-5 år, träffas 10.45 i församlinghemmet.

Familjegudstjänster

Barnen är naturligtvis välkomna till alla gudstjänster och andakter, men ett par gånger per år bjuder vi in till en barnanpassad gudstjänst. T.ex. firas 1:a söndagen i Advent som familjegudstjänst, likaså är Lucia och Julaftonens andakt extra barnvänliga. När det gäller familjegudstjänster under resten av året, se församlingens kalender.

Församlingshemmet

I församlingshemmet finns en lekhörna, barnböcker att låna, spel och annat för barnen.