Vigselkalender

Nu finns även tider för 2021 inlagda i kalendern!

Kalendern visar lediga och bokade vigseldatum och klockslag för Kreta och Rhodos. I Aten kan man bli vigd året runt, närhelst kyrkoherden finns på plats. Kyrkoherden kan däremot inte resa till andra öar eller orter för att viga, p.g.a. tidsbrist.

Under augusti månad finns inga vigseltider på Kreta eller Rhodos.

Kyrkoherden gör regelbundna resor till Kreta och Rhodos under året. Under sommaren finns det möjlighet att vigas enligt tiderna i vår kalender. Hitta en ledig tid som passar er och fyll i vårt vigselformulär för att boka.

När det gäller vigslar i Aten är det lämpligt att först kontakta kyrkoherde Björn Kling via mail (bjorn.kling@svenskakyrkan.se) för att komma överens om dag och tid. Det är möjligt att vigas året runt i Aten, men förstås endast då kyrkoherden finns där.

Kyrkoherden har ingen möjlighet att resa till andra öar eller orter för att viga, vi hoppas på er förståelse för det. Kyrkoherden har helt enkelt inte tid till det. Däremot kan ni göra en dagstur till Aten för att bli vigda där, efter att ni kommit överens om dag och tid med kyrkoherden.

Använd gärna sökfunktionen (ikonen: Förstoringsglas) och listfunktionen, (ikonen: 4 vågrätta punkt-streck) för att slippa bläddra igenom månaderna.

Vill ni se tiderna för 2021, så var god och bläddra till maj 2021 då vigselsäsongen börjar för Kreta och Rhodos! Några tider för Kos är ännu inte inlagda i kalendern.

Exempel och tips på sökningar i Vigselkalendern

1. Kalender funktionerna Lista, Veckovy, Månadsvy och Sökning hittar du till höger om texten
    "Vigsel kalender för Grekland" ovanför kalendern.
  2. Vill se när är första lediga vigseldatum i Chania, skriv sökordet "Chania ledigt".
  3. Vill du lista alla lediga vigseldata i Rethymnon tryck på listfunktionen och sedan sökfunktionen och skriv sökordet "Rethymnon ledigt".
  4. Vill se alla bokade tider för Chania, välj list-ikonen och sedan sök på "Chania bokad".