Kyrkans barnverksamhet

Barn har en självklar plats i församlingens liv.

Barnsång

Vi träffas på måndagar kl.17.00 för att sjunga och leka. Bland de självklara sångerna finns Imse Vimse spindel och I ett hus vid skogens slut och jag tror att vi leker Björn sover varje gång och Små grodorna. Men det finns också nyare sånger som är sköna att sjunga och som man kan göra rörelser till. Denna grupp passar kanske bäst för åldrarna 0-4 år, men alla är välkomna, även vuxna som har sitt barnasinne kvar. Barnsången är ett samarbete mellan Svenska kyrkan och SWEA.

Barnverksamhet på lördagarna

Vi har öppet hus för barn i alla åldrar på lördagarna 09.30 - 12.00 samt 13.00 - 14.00 på lördagarna. Här får barnen sjunga, pyssla, lyssna på berättelser och leka, m.m. Det finns för det mesta ett tema för dagen. Det är en drop-inverksamhet, vilket innebär att barnen kan vara med under de timmarna, men man kan också vara med kortare tid. Samtidigt som barnen har sin stund, kan föräldrarna dricka kaffelatte i vardagsrummet.

Lek och lär, barnverksamheten för barn i åldrarna 4-5 år, träffas 12.00 - 13.00 i församlinghemmet. Lek o lär har karaktären av en förskola. Anmäl ditt barn till Viktoria Johansson. Kostnaden per termin är 40 €, för ickemedlemmar 50 €. Lek o lär är ett samarbete mellan Svenska kyrkan, Svenska skolan och SWEA.

 
Familjegudstjänster

Barnen är naturligtvis välkomna till alla gudstjänster och andakter, men ett par gånger per år bjuder vi in till en barnanpassad gudstjänst. T.ex. firas 1:a söndagen i Advent som familjegudstjänst, likaså är Lucia och Julaftonens andakt extra barnvänliga. När det gäller familjegudstjänster under resten av året, se församlingens kalender. 

Församlingshemmet

I församlingshemmet finns en lekhörna, barnböcker att låna, spel och annat för barnen.