Foto: Petter Svärd

Svenska kyrkan i London

En plattform för möten, gudstjänster och kulturella utbyten. En kyrka för att stötta svenskar på de brittiska öarna.

Söndag 25 februari - 2:a söndagen i fastan

På söndag 25 februari är det 2:a söndagen i fastan och temat är: Den kämpande tron

Söndagens gudstjänst:

kl 11 Högmässa i Ulrika Eleonora kyrka

Präst: Magdalena Sjöholm

Kantor: Fredrik Karlsson

Diakon: Anna-Karin T Wänehag

Kyrkkaffe

Världsböndagen - fredag 1 mars

Världsböndagen firas varje år den första fredagen i mars. Från solens uppgång till dess nedgång firas en bön för fred och kristen enhet, samma gudstjänst på alla platser. Böner beds på mer än 100 språk med början när gryningen kommer i Tonga och slutar 40 timmar senare i Alaska.

The Council of Lutheran Churches, som Svenska kyrkan i London tillhör, ordnar i år Världsböndagen i samarbete med bland annat oss i Svenska kyrkan.

En bönegudstjänst firas i Svenska kyrkan kl 18.30, fredagen den 1 mars. Efteråt bjuds på mat.

Temat för i år är Palestina –”I beg of you – bear with one another with love”.

Välkommen!

Det går också att följa gudstjänsten digitalt via https://fb.me/e/1CYJm6j62

Svenska kyrkans café

Välkommen till svenska kyrkans café, mån-fre 10-15.

Seniorer

Seniorträffar arrangeras en torsdag i månaden, med mässa först och sen lunch. Läs mer här.

Träffar i England, Skottland, Irland & Wales

Här finner du datum och tider för svenskträffar runt om i Storbritannien och på Irland.

Stay & play

Har du små barn och vill träffa andra med barn? Kom till Stay'n'play i Svenska kyrkan, på tisdagar kl 13, ta med lunch att värma, köp fika i caféet, träffa personalen och låt barnen leka. Se kalender för vilka tisdagar vi har öppet.

Syjuntan

Tycker du om handarbete och gemenskap - kom till syjuntan. Här träffas vi, fikar, syr, stickar, broderar och har roligt.

Sjung i kör

Att sjunga i kör är bra för hälsan, att sjunga i kör vidgar ditt sociala liv, att sjunga i kör kan vara väldigt roligt... att sjunga i kör kan vara något för dig.

Support us!

Ditt bidrag är en förutsättning för en kyrka som är till för oss alla. Som medlem hjälper du framför allt till med att stödja församlingens diakonala verksamhet. Det arbete vi gör blir främst synligt i vårt arbete med utsatta människor och vi kan stödja såväl barn och ungdomar som vuxna och seniorer.

Här kan du läsa och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Hyra av lokal och catering

Letar du lokal för ett möte, en bröllopsfest eller kanske dopkaffe. Våra lokaler hyrs ut, med eller utan catering.

En kaffekopp står bredvid en datormus på ett skrivbord. En kvinna som antecknar syns suddigt i bakgrunden.

Tentamen i London

Pluggar du på distans och har en tenta att skriva? Kontakta oss!

Aktuellt från Svenska kyrkan i London

Prenumerera via RSS

Stängt!

Publicerad:

Tisdag 16 maj är kyrkan stängd. Välkommen igen 17 maj.