Svenska kyrkan i London

En plattform för möten, gudstjänster och kulturella utbyten. En kyrka för att stötta svenskar på de brittiska öarna.

Sankta Lucia

Book tickets from 1 October 12 noon

Christmas Fair / Julmarknad 2022

The Christmas Fair is a very important event in the Swedish Church. Click here if you wish to volunteer.

Torsdagsträffen 13 oktober

”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” - en föreläsning som ger tröst.

Concerts / Konserter

Northern Star Festival 8 & 9 October

Northern Star Festival är tillbaka! Välkommen till en spännande helg med två unika konsertupplevelser; alltifrån en festligt sprudlande hyllning av Drottning Kristina till en soaré i lutans magiska tecken. Mer info och biljetter se https://www.northernstarfestival.com/events

Svenska kyrkans café

Välkommen till svenska kyrkans café.

Sjunga i kör

Att sjunga i kör är bra för hälsan, att sjunga i kör vidgar ditt sociala liv, att sjunga i kör kan vara väldigt roligt... att sjunga i kör kan vara något för dig. Kyrkokör onsdagar kl 19-21  Barnkör lördagar kl 12-12.45 (fr 17/9) Anmäl dig till organistfredrik@swedishchurch.com eller bara kom.

Syjuntan

Tycker du om handarbete och gemenskap - kom till syjuntan. Här träffas vi, fikar, syr, stickar, broderar och har roligt.

Stay & play

Har du mindre barn och vill träffa andra med barn? Kom till Stay and play, på tisdagar kl 13, ta med lunch att värma, köp fika i caféet, träffa personalen och låt barnen leka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post.

Träffar i England, Skottland, Irland & Wales

Här finner du datum och tider för svenskträffar runt om i Storbritannien och Irland.

Dop, bröllop, begravning

Här finns information kring de kyrkliga handlingar

Gudstjänst varje söndag

Varmt välkomna till gudstjänstgemenskap igen. Söndagar kl 11.00 följt av kyrkkaffe. Ingen föranmälan behövs.

Kyrka online

När vi inte kan ses In Real Life så får vi göra det online.

Hyra av lokal och catering

Letar du lokal för ett möte, en bröllopsfest eller kanske dopkaffe. Våra lokaler hyrs ut, med eller utan catering.

Tentamen i London

Pluggar du på distans och har en tenta att skriva? Kontakta oss!

Vill du hjälpa till?

Vi välkomnar fler som vill engagera sig som volontärer i församlingens verksamhet - allt från barngrupper, söndagsskola, julmarknad, soppluncher till att vara cafévärd..

Nya dörrar - projekt under 2022

Vi är stolta över vår kyrka! Det är vår svenska oas i London där vi bjuder in till café och andrum. Nu vill vi göra vår gemenskap mer öppen och tillgänglig – med hjälp av en glasdörr. Projektet inleddes under 2019.

Bidra till en ren kyrkorgel!

Musiken är vårt hjärta i Svenska kyrkan och där spelar orgeln en ovärderlig roll. För att fortsatta vårt underbara musikutbud måste vi nu renovera och rengöra vår orgel. Du kan vara med och sponsra rengöringen av en orgelpipa.

Altarblommor

Varje vecka står en ny, vacker bukett blommor på kyrkans altare - tack vare dig som bidrar! Vill du hjälpa till att pryda kyrkan? £30 för en vecka. Kontakta diakon Kerstin Garplid för att lämna ditt bidrag.

Vi är en Fairtrademärkt kyrka

När du fikar hos oss dricker du Fairtrademärkt kaffe, te eller varm choklad.

Ny app för utlandskyrkan

Appen är gratis och finns tillgänglig både för Iphone och Android. Du laddar ner appen från Apple eller Google play här

Aktuellt från Svenska kyrkan i London

Prenumerera via RSS

Northern Star Festival, 8 & 9 October

Torsdagsträffen 13 oktober

Publicerad:

”Jag. Har. Inga. Ord. Kvar” - en föreläsning som ger tröst.

Sjunga i kör

Publicerad:

Vill du sjunga tillsammans med andra?

Vi finns här för dig

Publicerad:

Oro, sorg och rädsla kan göra att både vi själva och andra tänker, reagerar och handlar på ett sätt som kan leda till spänningar och kanske konfliktsituationer. Ibland kan det kännas skönt att få höra en annan röst när det inte är som vanligt. Är du i behov av att prata med någon? Kontakta oss gärna.