Svenska kyrkan i London

Svenska kyrkan i London Besöksadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London Webbplats

Frivillighet

Svenska kyrkan i London gläder sig åt många frivilliga insatser i församlingen. Frivilliga insatser behövs vid julmarknad, söndagsskola, altarblommor, biblioteket, konfirmandundervisningen, barngrupper och mycket annat.

Församlingen har flera hundra frivilliga - alla lika viktiga! Du väljer själv i vilken utsträckning du vill engagera dig, allt efter eget intresse, önskemål och förmåga.

Cafévärdar
I kyrkans café medverkar måndag-fredag ett femtontal församlingsmedlemmar som cafévärdar; svarar i telefon, servar gäster med kaffe/te och kanelbullar, välkomnar och tar hand om caféets gäster.

Kyrkvärdar
Kyrkvärdarna hälsar alla som kommer till högmässan välkomna, delar ut agendor, läser texter och ber böner. Liksom cafévärdarna är de ofta det första ansikte en person möter då man kommer till kyrkan.

Event/soppluncher/seniorträffar mm
Flera gånger i månaden anordnar församlingen träffar av olika slag. Kanske tycker du om att duka och göra fint, servera, välkomna och fungera som värd.

Julmarknaden
Varje år ställer ca 150-200 personer upp med sin tid och sitt engagemang för att vi skall kunna ordna vår julmarknad. Servera, sälja, bära varor och visa vägen i myllret är exempel på uppgifter.

Kyrkobladet
Tidningen Kyrkobladet utkommer med fyra nummer per år, skickas ut med post till över 11,000 medlemmar och finns även att läsa digitalt. Är du en lustfylld skribent, nytänkande fotograf eller kanske kreativ illustratör som vill hjälpa till? Hör av dig till redaktör Åsa Höjer

Vill du hjälpa till?
Fundera över vilka dolda eller helt uppenbara talanger du har. Om du vill ge av din tid eller kunskap, kontakta oss så kommer vi överens om hur ditt engagemang kan se ut.

Helen Calner

Maria Halldén