Svenska kyrkan i London

Frivillighet

Svenska kyrkan i London gläder sig åt många frivilliga insatser i församlingen. Frivilliga insatser behövs vid julmarknad, söndagsskola, altarblommor, biblioteket, konfirmandundervisningen och barngrupper.

Cafévärdar
I kyrkans café medverkar måndag-fredag ett femtontal församlingsmedlemmar som cafévärdar; svarar i telefon, servar gäster med kaffe/te och kanelbullar, välkomnar och tar hand om caféets gäster.

Kyrkvärdar
Kyrkvärdarna hälsar alla som kommer till högmässan välkomna, delar ut agendor, läser texter och ber böner. Liksom cafévärdarna är de ofta det första ansikte en person möter då man kommer till kyrkan.

Julmarknaden
Varje år ställer ca 150-200 personer upp med sin tid och sitt engagemang för att vi skall kunna ordna vår julmarknad. Servera, sälja, bära varor och visa vägen i myllret är exempel på uppgifter.

Vill du hjälpa till?
Fundera över vilka dolda eller helt uppenbara talanger du har. Om du vill ge av din tid eller kunskap, kontakta oss så kommer vi överens om hur ditt engagemang kan se ut.

Helen Calner