Svenska kyrkan i London Besöks- och postadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

Konserter

Lunchkonserter varje månad

En torsdag i månaden bjuder vi in till högklassiga lunchkonserter i kyrkan följt av sopplunch i Svenska salen. Nästa tillfälle blir den 17 januari 2019 (OBS ingen servering av soppa detta tillfälle).

Sam Cave och Jane Wilkinson står för årets första lunchkonsert. Bild: Privat

Lunchkonsert med barockmusik

Årets första lunchkonsert har barocktema. Gitarristen Sam Cave och sopranen Jane Wilkinson bjuder på musik av bland andra Händel, Purcell och Strozzi. Välkomna till kyrkan den 17 januari!

Sam Cave är en engelsk gitarrist och kompositör. Han är född i Cornwall och har bland annat studerat i London och Southampton. Han framträder som solist men också i en kammarmusikensemble, och har framträtt på en rad stora scener runt om i Storbritannien och utlandet. Hans verk spelas också av musiker runt om i världen.
Sam Cave undervisar också på universitetsnivå.
Sopranen Jane Wilkinson växte upp i Lancashire och är utbildad i bland annat Glasgow och London. För närvarande sjunger och undervisar hon i London.
Jane Wilkinson är en rutinerad artist som behärskar en rad olika genrer – hon sjunger opera, ger konserter med mera.
Konserten i Ulrika Eleonora har barockmusik som tema.

OBS ingen sopplunch denna gång.

Gästande körer
Vi får många förfrågningar från svenska körer som planerar resa till London och gärna vill passa på att sjunga i Svenska kyrkan. Oftast passar det bra i söndagens gudstjänst.

Kontakta musiker Toril Briese om du har frågor om våra konserter (klicka på länken för att komma till mailfunktionen).