Svenska kyrkan i London

Konst

Utställningar i Svenska kyrkans café

Caféet i Ulrika Eleonora i London fungerar också som ett utställningsrum. Här blandas fotografier med olje- och akvarellmålningar, illustrationer och neonverk. Det gemensamma i utställningarna är svenskheten. Inte alltid svenska konstnärer, men personer med anknytning till Sverige, och oftast bosatta i Storbritannien.

Artist talk och vernissage
Ofta intervjuas konstnärerna till tidningen Kyrkobladet och många gånger bjuds det in till såväl vernissage som föredrag. Vi vill att konsten ska bli integrerad i församlingens verksamhet och samtidigt erbjuda caféets gäster njutning.

Pågående utställning
Sylvia Hikins - DISTANT VOICES - ICELAND, NORWAY, THE BRITISH ISLES
A poet, painter, author, music maker, radio and television broadcaster and a volunteer director ath The Nordic Church in Liverbpool. A painter of the wild, northern landscapes, Sylvia's recent solo exhibitions include the Gallery Ofeigur in Reykajavik, The Grosvenor Museum Chester, The Williamson Art Gallery,  Wirral, The Liverpool Nordic Church and The Castle Park Arts Centre, Cheshire.

Painting, writing, poetry are ways in which I respond to the world around me. Listen, look, feel. Natur is at the heart of our crative thoughts. When I stare out to sea from our cold coastline, I hear the distant coices of our Viking ancestors, see those wild expanses of ice, fire, mountain, sea and a sky full of dancing Northern Lights.

4 April 6.30-8pm Opening in prescence of the Artist
5 April - 31 May Open daily same schedule as café

Tidigare utställningar
Hanna Eidenert - through your eyes
3 februari - 2 april

Ursprungligen från Stockholm, idag bosatt i Brighton. Waldorfskola fick Hanna att bli kreativ från tidig ålder, idag är det främst måleri som gäller men drömmen är ändå en framtid som florist. Havet, baletten och blomsterriket är Hannas främsta inspirationskällor. En ettårig konstutbildning i Stockholm fick henne att välja olja och akvarell framför akryl. Men hon målar hellre själv än i närvaro av andra.

"Jag gick och såg Svansjön med mamma när jag var liten, den har inspirerat mig att måla många ballerinor."

Svenska landskap, fotografier av Christer Frånlund
24 november - 29 januari

Tips?
Har du förslag på någon som skulle platsa att ställa ut i kyrkans café, tveka inte att kontakta utställningsansvarig Åsa Höjer