Foto: Magnus Berggren

Svenska kyrkogården i Brookwood

Begravningsplats tillhörande Svenska kyrkan i London.

Kyrkogården Brookwood - The Swedish Section
Församlingen äger ingen egen kyrkogård, men disponerar en del av Brookwood Cemetery sydväst om London.

En dag i maj/juni varje år, i år är det 26 maj, firar vi friluftsgudstjänst kl 11 på kyrkogården, och röjer och snyggar till området efteråt. Självklart tar personalen från Svenska kyrkan i London med fika. Alla som vill är välkomna!

Det finns trädgårdsverktyg att låna och vill man ta med egna verktyg, för att  passa på att göra anhörigas gravar fina, går det jättebra.

Svenskar eller personer med svensk anknytning kan av Brookwood Cemetery köpa gravplats i den svenska delen av kyrkogården. Idagsläget finns det i princip inte rum för nya gravplatser för kista . Däremot finns det utrymme för nya urngravar.

Hitta till Brookwood
Enklaste väg från London är M3 och sedan Exit 3, A322 mot Woking och Guildford. Efter en järnvägsbro tar man till höger och sedan efter 500 meter till höger igen in på kyrkogården. Svenska sektionen hittar man nära järnvägen på högra sidan av vägen om man kör högervarv på området. .

Åk till kyrkogården med tåg. Från stationen ligger den svenska delen mycket nära, endast fem minuters gångväg.

Kontakta Brookwood
Glades House, Cemetery Pales, Brookwood, Woking, Surrey GU24 0BL
Tel: (01483) 472222
Fax: (01483) 472223
Email: enquiries@brookwoodcemetery.com
Hemsida: http://www.brookwoodcemetery.com/
Den svenska delen av Brookwood.

Om Brookwood Cemetery

Brookwood Cemetery, även kallad för London Necropolis, grundades 1849 av en intressegrupp som skapade ”The London Necropolis & National Mausoleum Company” fastställd av Parlamentet i juni 1852. Bakgrunden till detta var att man i London inte längre kunde begrava sina döda i själva staden.

Brookwood Cementary är ritad av arkitekten William Tite.och var 1854 världens största gravplats. Idag är Brookwood Cementary är den störst i Storbritannien och i västra Europa med över 240.000 personer begravda där.

Brookwood Cementary ägs av Woking Council.