Svenska kyrkan i London

Svenska kyrkan i London Besöksadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London Webbplats

Bröllop

Välkomna att gifta er eller få ert äktenskap välsignat i Svenska kyrkan i London!

Varje vigsel/ välsignelse är en påminnelse om att all kärlek har sitt ursprung i Gud. ”Gud är kärlek” står det längst fram i vår kyrka Ulrika Elonora, och ur den kärleken får vi inspiration och kraft i våra relationer. Det finns en given ordning för Svenska kyrkans vigsel och välsignelser. I samråd med musiker och präst kommer ni överens om musik och textläsningar. Boka dag och tid i god tid!

Vem kan gifta sig i Svenska kyrkan i London?
Svenska kyrkan i UK går in under engelsk lag, och det innebär att man endast kan viga sig här om man är bosatt i UK. Du måste ha haft en fast adress i kommunen i minst 14 dagar.

Om ni är bosatta i Sverige
Det är många i Sverige som har önskemål om vigsel i London. Vad vi kan erbjuda är ”Välsignelse över ingånget äktenskap”. Det är en ceremoni som är mycket lik vanlig vigsel, men är ingen juridisk akt. Det innebär att ni först gifter er borgerligt (kontakta er kommun) i Sverige, och sedan har ni välsignelseceremoni här.

Avgift för kyrklig välsignelse är £275. I avgiften ingår präst, organist, vaktmästare, altarblommor, välsignelsebevis på svenska och engelska. Betalning sker lättast via https://member.swedishchurch.com Välkommen att boka tid för välsignelse genom att maila komminister Kristina Andréasson

Om ni är bosatta i UK
I Svenska kyrkan i London sker vigseln av juridiska skäl, endast i kyrkorummet. För att kunna vigas här, enligt engelsk lagstiftning, krävs både ett Marriage certificate och medlemskap i Svenska kyrkan i London. Marriage certificate ordnar man hos Superintendent Registrar. Kontakta Local council där du är skriven. Se till att göra det i god tid då det kan ta några veckor. Medlem i Svenska kyrkan i London blir ni genom en årlig donation, enklast via https://member.swedishchurch.com (rekommenderad donation för ett hushåll £100/år) OBS! Medlem i Svenska kyrkan i Sverige är inte detsamma som medlemskap i Svenska kyrkan i London.

Bor ni i UK men önskar välsignelseceremoni istället för vigsel går det också bra. Också då krävs ert medlemskap i församlingen.

Avgift för vigsel är £375. I avgiften ingår präst, organist, vaktmästare, altarblommor samt vigselbevis på svenska och engelska, samt avisering.

Betalning sker enklast via https://member.swedishchurch.com

Välkommen att boka tid för vigsel/välsignelse genom att maila komminister Kristina Andréasson

Samtal inför Vigsel och Välsignelse
Ett par veckor före gudstjänsten kontaktar prästen er för samtal. Det äger vanligtvis rum i kyrkan en dryg vecka innan gudstjänsten. Då talar ni gemensamt igenom gudstjänstordningen, psalmer och musik samt fördelar uppgifterna till eventuella textläsare. Gudstjänsten sker på både svenska och engelska om så önskas.

Musik
Ingångs- och utgångsmusik och 2-3 psalmer ingår i gudstjänstmusiken. För förslag och inspiration se och lyssna här. Kontakta vår organist i god tid och hör om den musik ni önskar går att få framförd. Det finns många bra solister och musiker i London och om ni kontaktar Toril så kan hon vara behjälplig även att förmedla dessa kontakter till er.

Bokning av lokal
Det går att boka Svenska salen om man vill ha mottagning eller bröllopsfest i anslutning till gudstjänsten. Läs mer och boka här

Bokning av vigsel
För frågor, information och bokning kontakta komminister Kristina Andréasson

Övrigt
Det är ok att fotografera under dopgudstjänsten men tänk på att vara så diskret som möjligt.

Kom i tid - det tar tid att köra i Londontrafiken. Tänk på att vara ute i god tid. För att få information om parkering och aktuella trafikproblem, se länk.