Syjuntan

Första och tredje tisdagen i månaden kl 12.00 träffas syjuntan i biblioteket i Ulrika Eleonora. Ett gott nygammalt kyrkligt initiativ. Syjuntans uppgift är tredelad. Den underhåller kyrkans befintliga textilier, den tillför kyrkan nytillverkade textilier och den framställer handarbeten till försäljning. Under åren har till exempel hälften av kyrkbänkskuddarna restaurerats, en ny altarduk har sytts och man har arbetat fram ett underbart vackert bårtäcke. Vidare görs många handarbeten som säljs med god förtjänst på kyrkans julmarknad.

Om du vill hjälpa till så är det bara att komma förbi - syjuntan sitter i biblioteket.

Bild: carlstromphotography.com

ÅRSTIDERNA 2014
Syjuntan har tillverkat ett fantastiskt bårtäcke till församlingen. Det mäter drygt 3x2 meter och består av 1760 lappar som alla är sydda för hand.
Mönstret har fått växa fram allt eftersom och totalt är det ett omkring femton kvinnor som hjälpt till med arbetet.
Mönstret, som från börjar var "livets väg" där den första färgskalan är baserad på altardukan i Ulrika Eleonora kyrka, blev så småningom ett kors och de fyra årstiderna, därav namnet - Årstiderna.