Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i London Besöks- och postadress: Church of Sweden, 6 Harcourt Street, - London GB-W1H 4AG Telefon: +44(20)77235681 E-post till Svenska kyrkan i London

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Syjuntan

Första och tredje tisdagen i månaden kl 13 träffas syjuntan i biblioteket i Ulrika Eleonora. Ett gott nygammalt kyrkligt initiativ. Syjuntans uppgift är tredelad. Den underhåller kyrkans befintliga textilier, den tillför kyrkan nytillverkade textilier och den framställer handarbeten till försäljning. Under åren har till exempel hälften av kyrkbänkskuddarna restaurerats, en ny altarduk har sytts och man har arbetat fram ett underbart vackert bårtäcke. Vidare görs många handarbeten som säljs med god förtjänst på kyrkans julmarknad. 

Om du vill hjälpa till så är det bara att komma förbi - syjuntan sitter i biblioteket.

Syjuntans "Sverigekarta" i lappteknik är nu färdig och hänger på plats i Svenska salen.

Bild: carlstromphotography.com

ÅRSTIDERNA 2014
Syjuntan har tillverkat ett fantastiskt bårtäcke till församlingen. Det mäter drygt 3x2 meter och består av 1760 lappar som alla är sydda förhand!!! 
Mönstret har fått växa fram allt eftersom och totalt är det ett femtontal kvinnor som hjälpt till med det oerhörda arbetet. 

Medlemmarna i Syjuntan säger att arbetet med bårtäcket har bidragit till sammanhållningen och man har hållit sams längs hela vägen. 

Mönstret, som från börjar var "livets väg" där den första färgskalan är baserad på altardukan i Ulrika Eleonora kyrka, blev så småningom ett kors och de fyra årstiderna, därav namnet - Årstiderna.