Svenska kyrkan i Köpenhamn

I mer än 100 år har Svenska kyrkan i Köpenhamn varit en plattform för möten, gudstjänster, kulturella utbyten och för att stötta svenskar i Danmark. Gustafskyrkan hittar du precis intill Österport station.

Kom och möt utlandskyrkans egen biskop Thomas Petersson!

Söndagen den 26 september gästas vi av svenska utlandskyrkans egen biskop Thomas Petersson från Visby. Svenska utlandskyrkor lyder under Visby stift i Sverige, så biskop Thomas brukar framhålla att hans stift omfattar Gotland och resten av världen. Han kommer att medverka och predika i söndagsgudstjänsten kl.11.00 – och då har Du chansen att möta honom. Thomas har ett eget förflutet i utlandskyrkan, eftersom han har tjänstgjort som kyrkoherde i Berlin. Hans rötter finns annars i Motala, Östergötland, men hjärtat finns i ”hela världen” – också i vår kyrka här i Köpenhamn.

Lunchkonsert 26 sep 13.00

i rytmiska toner med Lubos Soukup, saxofoner och klarinet samt Christian Pabst pianist. Gratis entre

Kulturnats loppemarked 15 okt - Entré bara med kulturpas

Kom och upplev Gustafskyrkans första KULTURNATS LOPPEMARKED och KYRKANS HISTORISKA ATMOSFÄR. Vem vet vad du kan fynda i månskenet? Tant Agnes kaffekoppar eller Pers lilla tåg? Njuta en kanelbulle eller bara slappa av i kyrkrummet.

Loppemarked 16-17 okt

Velkommen til loppemarked. Vi har tømt loftet!. LØR 16/10 10-16, SØN 17/10 12-15

MÅNADSPROGRAMMET

Här kan du se och skriva ut hela månadens program.

Vi återkommer när Danmark ”lukker op”