Svenska kyrkan i Köpenhamn

Svenska kyrkan i Köpenhamn

I mer än 100 år har Svenska kyrkan i Köpenhamn varit en plattform för möten, gudstjänster, kulturella utbyten och för att stötta svenskar i Danmark. Gustafskyrkan hittar du precis intill Österport station.

Kristi Himmelfärdsdag  25 maj kl .11.00 hålls friluftmässan på den nya svenska avdelningen på Bispebjergs kyrkogård och avslutas med kyrkkaffe utomhus.

Friluftsmässa på Bispebjerg kirkegård

Kristi Himmelfärdsdag 25 maj kl .11.00 hålls friluftmässan på den nya svenska avdelningen på Bispebjergs kyrkogård och avslutas med kyrkkaffe utomhus.

Lördag 27 maj 2017, kl. 15.00 -- Dirigenter: Maria och David Stadell. I Sollentuna Gosskör sjunger killar från 9-30 år. Kören består av 55 korister och har varit verksam i 45 år. Musik av Fauré, Duruflé, Händel, Benny Andersson.

Sollentuna gosskör

TISDAG 6 JUNI KL. 19.30.  "Nu är det gott att leva" - medverkande VICTORIAKÖREN -under ledning av Lena Ericsson Tanggaard. Piano: Thomas Bonrø, Bas: Bo Stief, Trummor: Aage Tanggaard.

NATIONALDAGSKONSERT

TISDAG 6 JUNI KL. 19.30. "Nu är det gott att leva" - medverkande VICTORIAKÖREN -under ledning av Lena Ericsson Tanggaard. Piano: Thomas Bonrø, Bas: Bo Stief, Trummor: Aage Tanggaard.

Tisdag den 6 juni kl.19.30 firas den svenska nationaldagen med konsert samt tal. Victoraikören medverkar tillsammans med Lena Erikcsson Tanggaard, Thomas Bonrø-piano, Bo Stief-bas och Aage Tanggaard-trummor. Efter konserten serveras vin och tilltugg.

Sveriges nationaldag

Vi firar traditionsenlig midsommar på midsommardagen den 24 juni kl.15.00. Start sker i kyrkan med en sommarandakt innan vi gemensamt vandrar upp till Möllleplatsen på Kastellet för dans och lekar.

Midsommarfirande på Kastellet

Samtalsgrupp för Dig som mist en nära vän eller kamrat och som vill dela dina tankar och minnen tillsammans med andra.

När vi mister någon som står oss nära

Onsdag 7 juni kl. 18.00 - Ikonen som andaktsbild har blivit allt vanligare i hem och  kyrkorum i Sverige. Men var kommer de ifrån – och vilken  betydelse har ikonen?

En kväll om ikoner ....

Firas kl.11.00 varje söndag med efterföljande kyrkkaffe i församlingshemmet.  Kyrkvärdsledd den 28/5

Söndagens gudstjänst

Firas kl.11.00 varje söndag med efterföljande kyrkkaffe i församlingshemmet. Kyrkvärdsledd den 28/5

Högmässa firas på söndagar kl.11. Kvällsmässa torsdag kl. 18.00.

Våra gudstjänster

Högmässa firas på söndagar kl.11. Kvällsmässa torsdag kl. 18.00.

MÅNADSPROGRAMMET

Här kan du se och skriva ut hela månadens program.
För att se programmet - klicka här