Svenska kyrkan i Köpenhamn

I mer än 100 år har Svenska kyrkan i Köpenhamn varit en plattform för möten, gudstjänster, kulturella utbyten och för att stötta svenskar i Danmark. Gustafskyrkan hittar du precis intill Österport station.

Julbasaren

"Højt fra træets grønne top" JULBASAR 24 nov 15-18, 25 nov 11-17, 26 nov 11-16 (Illustration Anna Bayer)

Julkonsert 26 nov 14.00

I samband med den stora årliga julbasaren (24-26 nov) hålls en julkonsert med några av våra mest älskade svenska julsånger och annan vacker julmusik! Sitt ner och njut, lyssna och sjung med.

Barnens lucia och julfest 2 dec 2023 kl. 11.00 & 15.00

BILJETTSLÄPP 15 OKTOBER !!! Mer info om priser, övning och biljettköp finner hemsida.

Luciakonsert

10 DECEMBER kl. 19.00 samt 13 DECEMBER kl. 18.30 och 20.00. Kom och upplev den svenska traditionen med skönsång och Luciatåg.

Onsdagslunchen - varje onsdag

ONSDAGAR kl 12.00 - Vi serverar en enklare lunch inkl. efterrätt. Efter lunchen är det varierande underhållning som ex. föredrag och musik.

ÖPPEN LEK OCH SÅNG

INGEN "ÖPPEN LEK & SÅNG" DEN 22 NOV PGA JULBASAREN 24-26 NOV -- Öppet café, mötesplats för barn 0-5 år och föräldrar. Vi börjar tillsammans med en gemensam sångstund därefter blir det lek och det finns möjlighet att köpa fika. Här kan man komma de gånger som det passar.

Samtal om böcker

1:te onsdag i månaden (ej juni, juli, aug). -- En läsekrets där man kan tala om böcker man läst eller vill läsa, ge varandra tips, och låna böcker sinsemellan. Nästa gång 6 dec 2023.

Torsdagsärtan

Ärtsoppa och pannkaka!! Första torsdagen i månaden. Nästa gång - torsdag 7 december

Kaffeservering

Kom in och njut av en kopp kaffe och en kanelbulle. Här kan du sitta ned med en bok från bibiliteket eller läsa tidskrifter. Kaffeservering när kyrkan är öppen. Onsdag-lördag kl. 11-15.

Gästrum

Funderar du på ett kortare besök i Köpenhamn? Gustafskyrkan har två små gästrum som vi gärna hyr ut.

Nytt från Gustafskyrkans kyrkoråd

Vi startar med utskick till församlingen från kyrkorådet med jämna mellanrum. Det kan vara vigtig information om vad som händer i församlingen, eller några tankar vi gör oss i Kyrkorådet.

En gammal järnvägsväxel bredvid en snöig tågräls.

Kyrkostyrelsen har fattat beslut om Svenska kyrkan i utlandets framtid

Under ett antal år utreds verksamheterna i Svenska kyrkan i utlandet. Målet att arbetet ska vara hållbart och bedrivas långsiktigt, utifrån de ekonomiska och organisatoriska möjligheter Svenska kyrkan har.

Altaret

Våra gudstjänster

HÖGMÄSSA firas på söndagar kl.11 med efterföljande kyrkkaffe i församlingshuset. -- Kvällsmässa torsdag kl. 18.00

Bröllopstankar?

Vigsel som hemma men i utlandet! Många svenska par väljer varje år att gifta sig hos oss i Svenska kyrkan i Köpenhamn. Välkomna att boka vigsel ni också!

Medlemskap

En svensk utlandsförsamling är helt beroende av frivillig anslutning och personligt engagemang. Välkommen som medlem!

KONTAKTUPPGIFTER

Hur når du oss, hur hittar du hit och andra upplysningar

Gustafskyrkan - koppartryck

Gustafskyrkan

Svenska Kyrkans verksamhet i Köpenhamn startade 1901 då Pastor Nils Widner blev utsänd för att arbeta bland svenskt sjöfolk.

Höjdpunkter under året

Julbasar, Luciafirande, Julfest, Valborg, Nationaldagen, Midsommar, Loppis ... Välkommen att fira höjdpunkterna tillsammans!