Svenska kyrkan i Köpenhamn

I mer än 100 år har Svenska kyrkan i Köpenhamn varit en plattform för möten, gudstjänster, kulturella utbyten och för att stötta svenskar i Danmark. Gustafskyrkan hittar du precis intill Österport station.

Vi har INTE sommarlov. Under juli och augusti har vi öppet torsdag - lördag 10-15 och i samband med högmässa söndag kl. 11.00.
Telefontid (+45 3315 5458): torsdag-fredag 10-15. 
Mail: kopenhamn@svenskakyrkan.se (vi svarar så snabbt som möjligt)

Sommarcafé - kaffeservering

SOMMARCAFE - - då vi har lite extra gott till förmiddagskaffet. Varje torsdag kl. 11.00 (27/6-29/7). Vi har också kaffeservering tors-lör 10-15 med svenskt kaffe och kanelbullar. Alla är varmt välkomna

Kaffeservering

Kom in och njut av en kopp kaffe och en kanelbulle. Här kan du sitta ned med en bok från bibiliteket eller läsa tidskrifter. Kaffeservering när kyrkan är öppen. Onsdag-lördag kl. 10-15. NB! i juli och august torsdag-lördag kl. 10-15

Gästrum

Funderar du på ett kortare besök i Köpenhamn? Gustafskyrkan har två små gästrum som vi gärna hyr ut.

Kräftskiva

Har du aldrig smakat på kräftor - så har du chansen nu! Fredag 23 aug 2024, 18.30.

Altaret

Våra gudstjänster

HÖGMÄSSA firas på söndagar kl.11 med efterföljande kyrkkaffe i församlingshuset. -- Kvällsmässa torsdag kl. 18.00

Bröllopstankar?

Vigsel som hemma men i utlandet! Många svenska par väljer varje år att gifta sig hos oss i Svenska kyrkan i Köpenhamn. Välkomna att boka vigsel ni också!

Medlemskap

En svensk utlandsförsamling är helt beroende av frivillig anslutning och personligt engagemang. Välkommen som medlem!

GUSTAFSKYRKANS VÄNNER

Du kan stödja kyrkans verksamhet genom att bli stödmedlem i Gustafskyrkans Vänner.

ÖPPEN LEK OCH SÅNG

SOMMARUPPEHÅLL -VI SES IGEN 4/9 ----ONSDAGAR 14.30-16.00 .Öppet café, mötesplats för barn 0-5 år och föräldrar. Vi börjar tillsammans med en gemensam sångstund därefter blir det lek och det finns möjlighet att köpa fika. Här kan man komma de gånger som det passar.

Onsdagslunchen - varje onsdag

ONSDAGAR kl 12.00 - Vi serverar en enklare lunch inkl. efterrätt. Efter lunchen är det varierande underhållning som ex. föredrag och musik.----- Sommaruppehåll - start 4/9

Torsdagsärtan

Ärtsoppa och pannkaka!! Första torsdagen i månaden. Nästa gång - torsdag 5 september

Samtal om böcker

1:te onsdag i månaden (ej juni, juli, aug). -- En läsekrets där man kan tala om böcker man läst eller vill läsa, ge varandra tips, och låna böcker sinsemellan. Nästa gång 4 september 2024.

Nytt från Gustafskyrkans kyrkoråd

Vi startar med utskick till församlingen från kyrkorådet med jämna mellanrum. Det kan vara vigtig information om vad som händer i församlingen, eller några tankar vi gör oss i Kyrkorådet.

En gammal järnvägsväxel bredvid en snöig tågräls.

Kyrkostyrelsen har fattat beslut om Svenska kyrkan i utlandets framtid

Under ett antal år utreds verksamheterna i Svenska kyrkan i utlandet. Målet att arbetet ska vara hållbart och bedrivas långsiktigt, utifrån de ekonomiska och organisatoriska möjligheter Svenska kyrkan har.

Kyrkoherde Thomas Stoor går i pension!

40 år efter att Thomas blev prästvigd, och efter sammanlagt 14 år i Gustafskyrkan önskar Thomas att gå i pension per 1 mars 2024.

PRESENTATION NY KYRKOHERDE – KRISTER KAPPEL

som tillträder tjänsten den 1 mars.

KONTAKTUPPGIFTER

Hur når du oss, hur hittar du hit och andra upplysningar

Gustafskyrkan - koppartryck

Gustafskyrkan

Svenska Kyrkans verksamhet i Köpenhamn startade 1901 då Pastor Nils Widner blev utsänd för att arbeta bland svenskt sjöfolk.

Höjdpunkter under året

Julbasar, Luciafirande, Julfest, Valborg, Nationaldagen, Midsommar, Loppis ... Välkommen att fira höjdpunkterna tillsammans!