Svenska kyrkan Costa Blanca

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Costa Blanca Besöksadress: C. Luis Cánovas Rodriguez 4, ES-03183 Torrevieja Postadress: Prästgården, James Ensor 2A Urb., El Chaparall, ES-03184 Torrevieja Telefon: +34(865)6035544 E-post till Svenska kyrkan Costa Blanca

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Svenska kyrkan Costa Blanca

Välkommen till Svenska Kyrkan i Torrevieja

Bild: Lilian Ronander

Välkommen till Svenska kyrkan på Costa Blanca och alla de olika aktiviteter vi har att erbjuda dig under hösten 2017 och att där dela vår gemenskap!

 

Kyrkans telefonnummer är: 865 603 544. Har du frågor kring vigsel, kontakta Gunnar Sjöberg på tel +46 70 5858492.

 I kyrkans programblad för oktober - 3 deceber 2017 kan du ta del av tider och verksamheter. Klicka på läs mer så kommer du vidare.

 Läs mer  

 -------------------------------------------------------

Vill du bli medlem eller förnya Ditt medlemskap är årsavgiften 20 euro/person. VÄLKOMMEN gamla som nya medlemmar! Din avgift kan du betala i kyrkan eller till nedanstående kontouppgifter. Glöm inte uppge namn, adress, telefonnummer och e-post när du betalar över bankgiro.

Deutsche bank:00190184464010008251

IBAN: ES04 0019 0184 4640 1000 8251 SWIFT: DEUTESBB

Svenskt bankgiro 682-6648 

Kyrkans lokaler ligger vid Avenida de las Cortes Valencianas. Adress C/Luis Cánovas Rodriques 4.  

KOMMANDE verksamhet

Söndag 19/11 kl 11: gudstjänst med sång av barbershopkvartetten J4F. Kyrkkaffe. 
Tisdag 21/11 kl 17: Kvällsmat och sedan information och samtal kring hur vi kan planera och hantera dödsfall och begravning här i Spanien. Vad ska jag tänka på om jag vill begravas här eller i Sverige? Vi möter Jerker och Kristina från PRM Sweden och även Rickard från Hemtjänst och Ambulanstransport på Costa Blanca.
I övrigt öppet hus på måndag och onsdag, våfflor på torsdag och lunch på fredag. Allt kl 13-16 i kyrkan.
Varmt välkommen!

 

Se videon

Bazarlotteriets vinstlista

På kyrkans Bazarhögmässa den 12 nov. genomfördes det ett lotteri, vinstlistan kan ses på nedanstånde länk.

Se vinstlistan

En församlingsresa i nostalgins och vintillverkningens fotspår

Foto Lilian Ronander

   Vart vägarna bär det vet vi inte då målet för församlingsresan alltid är hemligt, men det blev en intressant dag som kom att innehålla både nostalgi och tradition.  Hukande för den kalla vinden under en rask fikapaus, blev mötet med dockmuséet ”Museo de la Muneca” i Onil en verklig upplevelse! I två grupper blev vi guidade genom dockornas historia från 1877 och fram till nutid.

Läs mer

De vigde sig på klippkanten med medelhavet nedanför. Gunilla och Mikael – ett av årets många brudpar

Bild: Lilian Ronander

   En lätt bris från havet, några slöjmoln på himlen och det turkosblåa vattnet nedanför kom att bilda bakgrund när Gunilla Karlsson och Mikael Lindberg den här septemberdagen vigdes bland klipporna på La Matastranden i Torrevieja. Prästen Gunnar Sjöberg förrättade vigselen.

Läs mera

 

 

Svenskar i världen, SVIV, organisationen som bevakar våra intressen

Karin Ehnbom Palmquist tillsammans med diakon Eva-Stina Sjöberg

   Den här torsdagen serverades inte enbart våfflor i kyrkan, det gavs även en del annat matnyttigt för oss utlandsboende svenskar att fundera och smaka på. Det kunde Karin Ehnbom Palmquist, generalsekreterare för organisationen Svenskar i Världen berätta om vid sitt besök här.

   Svenska i Världen är en ideell och oberoende organisation som verkar för utlandssvenskarnas bästa berättade Karin.  Att organisationen har en unik roll som representant för de drygt 660 000 svenskar som arbetar eller av andra skäl bor utomlands fick vi veta när hon gav en sammanfattning av vad som görs och bevakas under organisationens tak. Bland annat har organisationen en unik roll som remissinstans i frågor som rör oss, det bedrivs opinionsbildning genom kontakter med riksdagspartierna, myndigheter och organisationer, man bevakar intressen och driver frågor som passhantering, medborgarskap, skatter mm.

   Som medlem i Svenskar i Världen har man möjlighet att få rådgivning som är av intresse för oss utlandssvenskar i pensions-, skatte- och juridiska frågor. Aktuella frågor som nu ligger på bordet är att man motsätter sig en ökning av SINK- skatten samt avvaktar en motion om begravningsavgifter för utlandssvenskar. Nytt är också att Svenskar i Världen erbjuder att teckna en reseförsäkring i samarbete med Gouda Reseförsäkring.

   Gå in på sidan www.sviv.se så finns där information om hur man anmäler sig, prenumererar på deras nyhetsbrev och tidningar m.m. Tel till kansliet är +46 (0)8 661 50 10.

Text och foto Lilian Ronander

 

Dop i Kyrkan

Välkommen till världen, Edvin - och välkommen till kyrkan. Idag är det din dopdag. Du är älskad.

Klicka här för foto

Söndag

Foto Lilian Ronander

Söndagen den 19 nov. kl 11.00 är det gudstjänst med sång av barbershopkvartetten Just Four Friends. Kaffe med smörgås serveras.

Söndagen den 26 nov. är kyrkan stängd.

Söndagen den 3 dec. kl. 17.00 Advenstgudstjänst i La Inmaculada. Coro Nodico medverkar. Efter gudstjänsten grantändning på torget, kyrkan serverar korv, Más Amigos bjuder på glögg och Club Nórdico har öppet hus med servering.

 

 

 

Måndag

Foto Lilian Ronander

På måndagar är det öppet hus med servering mellan kl. 13.00-16.00.

 Målargruppen startar kl. 13.00

Tisdag

Foto Lilian Ronander Bild:

Tisdagen den 21/11 kl 17.00 kvällsprogram  information och samtal kring hur vi kan planera och hantera dödsfall och begravning här i Spanien. Vad ska jag tänka på om jag vill begravas här eller i Sverige? Vi möter Jerker och Kristina från PRM Sweden och även Rickard från Hemtjänst och Ambulanstransport på Costa Blanca.. Kvällsmat serveras.

 

Tisdagen den 28/11 kl 17.00 kvällsprogram. Kvällsmat serveras.

 

Onsdag

Foto Lilian Ronander

På onsdagar är det öppet hus med servering mellan kl. 13.00 -16.00.

Coro Nordico har körövning från kl 13.30.

 

Torsdag

Foto Lilian Ronander

Öppet hus med servering mellan kl 13.00 - 16.00 Våfflor serveras

Torsdagen den 16/11 kl 18.00 konsert "Musik för själ och hjärta" av Hans-Lennart Raask och Håkan Tengberg

Fredag

Foto Lilian Ronander

Fredagslunch den 24/11 från kl. 13.00 - 16.00. 

Glimtar från verksamheten

Foto Lilian Ronander

För att läsa om pågående, kommande och genomförda verksamheter i kyrkan klicka på nedanstående länk

Glimtar från verksamheten