Vigsel

NI SOM GÅR I TANKAR ATT GIFTA ER:

PÅ COSTA BLANCA I SPANIEN FINNS MÖJLIGHET ATT TRÄFFA BÅDE FLAMMINGOS OCH MÖJLIGHET ATT HA SIN VIGSEL PÅ STRANDEN ELLER PÅ ETT BERG MED HIMMELSK UTSIKT.

HÖR AV ER TILL

SVENSKA KYRKAN PÅ COSTA BLANCA

E-post:
 lars.cederlow@svenskakyrkan.se

Webbadress:
www.svenskakyrkan.se/costablanca

Välkomna att viga er i Torrevieja!

I vår egen kyrka har vi ett fint kyrkorum väl anpassat för vigslar. Andra vill viga sig på en strand eller på ett berg. Vi hjälper er att ordna så att ert bröllop blir personligt och minnesvärt.

Boka vigsel genom att fylla i detta ansökningsformulärVigseln är inte bokad förrän ansökningsformuläret är inskickat.

Obs viktigt att veta!

För att kunna viga sig här hos oss behöver ni ansöka om:

• hindersprövning från Skattekontoret där ni bor
  • vigselblankett från den församling som ni tillhör

En vigsel kostar i dag 400 €.  Vid resa längre än fem mil från Torrevieja tillkommer en reseerättning på 0.2 €/km.

Avgiften tillfaller helt församlingen och utgör den ekonomiska grunden för församlingens verksamhet.

Kom till vigselsamtal

För att en vigsel ska bli lyckad behöver prästen träffa er för ett vigselsamtal.

Mycket av ömsesidig information kan ske via mejl, men det personliga mötet är nödvändigt för ett bra resultat. Samtalet kan ske någon dag före vigseln eller någon timme före.

Vigsel

Kärleken är det bästa som kan hända oss människor. I kärleken kan vi bli oss själva, växa till, få bekräftelse och bekräfta andra.

Att gifta sig är att försöka visa för en själv, ens partner och för omvärlden att vi vill något viktigt med vår relation. Vi vill bygga på något som ska rymma tillit och framtidstro.