Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan Costa Blanca Besöksadress: C. Luis Cánovas Rodriguez 4, ES-03183 Torrevieja Postadress: Prästgården, James Ensor 2A Urb., El Chaparall, ES-03184 Torrevieja Telefon:+34(865)603544 E-post till Svenska kyrkan Costa Blanca

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkomna att viga er i Torrevieja!

I vår egen kyrka har vi ett fint kyrkorum väl anpassat för vigslar.   Andra vill viga sig på en strand eller på ett berg. Vi hjälper er att ordna så att ert bröllop blir personligt och minnesvärt.

Boka vigsel genom att fylla i detta ansökningsformulärVigseln är inte bokad förrän ansökningsformuläret är inskickat.

Obs viktigt att veta!

För att kunna viga sig här hos oss behöver ni ansöka om:

• hindersprövning från Skattekontoret där ni bor
  • vigselblankett från den församling som ni tillhör

En vigsel kostar i dag 400 €.  Vid resa längre än fem mil från Torrevieja tillkommer en reseerättning på 0.2 €/km.

Avgiften tillfaller helt församlingen och utgör den ekonomiska grunden för församlingens verksamhet.

Kom till vigselsamtal

För att en vigsel ska bli lyckad behöver prästen träffa er för ett vigselsamtal.

Mycket av ömsesidig information kan ske via mejl, men det personliga mötet är nödvändigt för ett bra resultat. Samtalet kan ske någon dag före vigseln eller någon timme före.

Vigsel vid Torre Del Moro

Foto Lilian Ronander

På påskaftonen vigdes Karin Strömberg och Peter Thelenius av prästen Gunnar vid tornet Torre del Moro, närvarande var deras båda döttrar. Efter vigselakten fick paret av diakon Eva-Stina en skyddsängel som minnesgåva, virkad och skänkt av Svea Lundström. Paret är boende i Göteborg och Stockholm.

Vigsel mellan Nancy Sjödin och Mats Lindström

Foto Lilian Ronander

Bland La Matas klippor vigdes Nancy och Mats från Ludvika av prästen Gunnar den 4 april, och Sweas skyddsägel överlämnades till brudparet som en minnesgåva.

Fotto Lilian Ronander

Vigsel mellan Annelie Svensson och Örjan Sjölund

Foto Lilian Ronander

Den 21 april vigdes Annelie och Örjan från Skärsboda i Småland. De har ett hus här på kusten och valde att vigas vid havet,  barfota på La Matas varma klippor. Vigselförrättare var prästen Gunnar Sjöberg som efter vigselakten överräckte en skyddsängel som minne, tillverkad av Svea Lundström.

Kärleken är det bästa som kan hända oss människor. I kärleken kan vi bli oss själva, växa till, få bekräftelse och bekräfta andra.

Att gifta sig är att försöka visa för en själv, ens partner och för omvärlden att vi vill något viktigt med vår relation. Vi vill bygga på något som ska rymma tillit och framtidstro.