Other languages with Google Translate

Kontakt

Svenska kyrkan Costa Blanca Besöksadress: C. Luis Cánovas Rodriguez 4, ES-03183 Torrevieja Postadress: Prästgården, James Ensor 2A Urb., El Chaparall, ES-03184 Torrevieja Telefon:+34(865)603544 E-post till Svenska kyrkan Costa Blanca

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Bild: Lilian Ronander

Diakoni är att möta medmänniskan och hennes utsatthet på den plats och i den situation där hon just nu befinner sig, utan krav eller tanke på motprestation.

Jesus är ett gott exempel, han brukade fråga dem han mötte: "Vad kan jag göra för dig?"
Diakoni är ett av kyrkans huvuduppdrag.

"Diakoni är uppdraget till kyrkan grundad i Kristi kärlek, att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta varandra i utsatta livssituationer." Idealet är att möta mäniskor och utgå ifrån deras behov, utan att ha färdiga lösningar.

Diakoni betyder tjänst och innebär omsorg om människor i livets olika situationer.

Diakoni kan beskrivas som den kristna tron omsatt i praktisk handling. En diakon är vigd till sin tjänst och har kyrkans uppdrag att att utveckla och inspirera till diakoni. Samtidigt är diakoni hela församlingens uppdrag. Det är ett förhållningssätt där omsorgen om medmäniskan är i centrum, något ska genomsyra all verksamhet i församlingen och där kyrkan är representerad i samhället genom enskilda kristna. Det betyder att alla genom sin omsorg och sitt engagemang kan bidra till ett medmänskligare samhälle, en öppen gemenskap och en helare värld.

Diakonen och prästen erbjuder enskilda samtal vid olika livssituationer. Det går att boka vid dagligt möte, via telefon +46 70 945 35 26 eller via e-post costablanca@svenskakyrkan.se

Vi som är diakon och präst här i Torrevieja kan hjälpa dig vid olika akuta svåra livssituationer. Vi har naturligtvis tystnadsplikt.

Välkommen att höra av dig!

Heléne Cederlöw

Diakoniemblemet

Bild: Lilian Ronander

Diakonens emblem rymmer mycket symbolik. Där finns duvan som kommer med bud om liv, ringen som berättar om att Fadern omsluter allt, samt om korset som berättar om Jesus död och uppståndelse.

Diakonemblemet är en gemensam symbol för alla diakoner i Svenska kyrkan, och kan uttryckas så att diakoni är kristen tro förmedlad genom praktisk handling.