Svenska Kyrkan San Francisco
Foto: Linnea Norberg

Svenska kyrkan San Francisco

Svenska kyrkan i San Francisco håller till i Norska Sjömanskyrkans lokaler, med ett fantastiskt läge mellan Fisherman’s Wharf och Lombard Street. Kom gärna in och hälsa på och titta runt på vår hemsida för mer information.

Tisdagsmässa med lunch

Vi träffas sista tisdagen i månaden kl 12.00 i kyrkan för en kortare lunchmässa följt av en enkel lunch, där vi får lyssna på musik eller ett kortare föredrag. Denna gång kommer Ewa Doktor och berättar om sin nya bok. Varmt välkomna! Nästa träff 29:e november.

Helgmålsbön: En stunds stillhet inför helgen

Första advent andakt med Joakim. Glad första advent!

Student/au-pair middag onsdag 7:e december 18.00

Välkommen till en kväll med hemlagad mat, prat och skandinavisk gemenskap med andra studenter och unga vuxna en onsdag varje månad under höstterminen. Nästa träff onsdag 7:e december kl 18.00 då det blir svensk/norsk julmiddag. Anmälan via Facebook eller e-post senast en dag innan.

En kvinna tänder tredje ljuset i en adventsljusstake.

Svensk advents gudstjänst i San Francisco 11:e dec

Välkommen på adventsgudstjänst i San Francisco, söndag den 11:e december kl 11.00. Präst är Joakim Schröder och musiker Therese Brewitz. Vi sjunger adventspsalmer och firar lucia. Efteråt samlas vi till kyrkkaffe och gemenskap. Varmt välkomna!

Barngrupp fredagar

Vi samlas i kyrkan för sångstund med och för barnen, ljuständning, och sedan fika och gemenskap. Vi ber er anmäla om ni vill komma senast dagen innan så vi kan planera. Nästa träff 2/12 kl. 10.30.

Fyra gamla böcker med röda ryggar ligger staplade i ett fönster.

BOKCIRKEL Lördag 10:e december kl 10.00

Tycker du om att läsa böcker? Vill du träffa andra och samtala om din läsning? Kom till kyrkan lördag 10:e december kl 10.00 för att samtala om läsning och läsupplevelser!

Fyra ljus brinner i en adventsljusstake.

Svensk gudstjänst i Los Altos

Lördagen den 17:e december kl. 15.00 har vi svensk adventsgudstjänst i Los Altos. Präst är Joakim Schröder och kören Zaida Singers medverkar. Efteråt samlas vi till kyrkkaffe och gemenskap. Under gudstjänsten finns det julpyssel och aktiviteter för barn.

Julspel

Vi sätter upp ett julspel där vi spelar upp berättelserna från julevangeliet. Vi blandar skådespel med musik, sång och dans. Alla kan vara med - unga som gamla och ingen erfarenhet krävs. Hör av dig om du vill medverka! Föreställningar 17-18 december.

Konfirmation 2023!

Är du eller känner du någon som du tror skulle vara intresserad av att konfirmera sig våren 2023? Hör av dig! Informationsträff på zoom 3:e december kl 10.00 för alla som är intresserade!

Julaftonsgudstjänst och samling vid krubban

Vi samlas i kyrkan på julafton, lördag den 24:e december kl 11.00, för julgudstjänst och samling vid krubban. Vi läser julevangeliet och sjunger klassiska julpsalmer tillsammans. Varmt välkomna!

Brudparet står på balkongen

Vigsel

Svenska kyrkan erbjuder möjlighet till vigsel på svenska här i Kalifornien. Möjligheten till vigsel gäller både brudpar från Sverige och amerikanska par med anknytning till Sverige. Gift dig i kyrkan med den vackraste utsikten över Golden Gate bron och San Francisco Bay! Det blir en oförglömlig dag i kärlekens tecken!

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är en gåva. I dopgudstjänsten, liksom i alla gudstjänster, sägs Guds välsignelse.

Lär känna våra församlingsmedlemmar

Vår ordförande Karl har intervjuat ett antal av våra församlingsmedlemmar - få reda på mer om svenskar som bor i Bay Area; vad fick dem att flytta hit, hur fick de kontakt med kyrkan och vad har kyrkan haft för betydelse för dem

Närbild på en lila blomma.

Skänk en gåva

Med hjälp av din donation kan vi bedriva kyrkans verksamhet och bygga vidare på församlingen. Varmt tack för ditt stöd!

Kyrkans nyhetsbrev

Håll koll på alla våra aktiviteter, prenumerera på vårt nyhetsbrev. Läs det senaste och anmäl dig här.

Diakoni/samtal & stöd

Diakoni är Svenska kyrkans sociala arbete. Församlingens präst finns till hands om du till exempel behöver tala med någon eller vill få hembesök.

Närbild på två personer som håller hand. I bakgrunden håller fler par varandra i hand.

Medlemskap Svenska kyrkan San Francisco

Din närvaro och ditt medlemskap bidrar till verksamheten och gemenskapen i Svenska kyrkan San Francisco. Tack för ditt stöd!

Diakon gör sjukhusbesök

Vid krissituation

Vistelsen utomlands blir inte alltid som vi tänkt oss. När det oväntade inträffar kan vi i Svenska kyrkan möta dig med stöd, samtal, besök på sjukhus eller i fängelse. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Vi finns här för dig. Tveka inte att höra av dig!

Kristin: kristin.hamren@svenskakyrkan.se, 925-357-7145
sanfrancisco@svenskakyrkan.se

Du kan även nå vår präst Joakim Schröder via epost joakim.schroder@gmail.com eller telefon (415)-6328504.

Du kan boka in enskilda samtal med Joakim eller Kristin. Om du har det jobbigt eller bara vill prata lite om tro eller något annat. Kristin är utbildad psykolog och arbetar under tystnadsplikt. Joakim som präst har absolut tystnadsplikt.

Vill du besöka Norska sjömanskyrkan så är den öppen onsdag - lördag mellan 11-15.00, samt på söndagar i samband med gudstjänsten (10-14.00). Du kan även höra av dig till Joakim om du vill komma förbi för en kaffe, samtal, handla i kiosken under veckan osv, så ordnar vi det. Varmt välkommen!