Svenska Kyrkan San Francisco
Foto: Linnea Norberg

Svenska kyrkan San Francisco

Svenska kyrkan i San Francisco håller till i Norska Sjömanskyrkans lokaler, med ett fantastiskt läge mellan Fisherman’s Wharf och Lombard Street. Kom gärna in och hälsa på och titta runt på vår hemsida för mer information.

Sommaruppehåll i juli och början av augusti

Vi fortsätter med helgsmål och digital gudstjänst i juni och tar sedan ett uppehåll under juli. Ni kan alltid nå oss för stöd och hjälp så tveka inte att höra av er vid behov. Vi återkommer med gudstjänster i SF och South Bay i höst!

Helgmålsbön: En stunds stillhet inför helgen

Lördagkvällar klockan 18.00. Sommaruppehåll under juli - vi återkommer med helgsmål i augusti.

Digitala gudstjänster

Här finns länk till alla våra tidigare inspelade digitala gudstjänster. Vi hoppas att de digitala gudstjänsterna kan vara ett bra komplement för de som inte kan ta sig till kyrkan. Senaste gudstjänsten är från Midsommardagen inspelad i Hagaparken, Stockholm.

Zoomföreläsningar om tro och teologi

Se tidigare föreläsningar om tro och teologi här. Fördjupa dig i trosfrågor och teologiska tankegångar.

Brudparet står på balkongen

Vigsel/Bröllop

Svenska kyrkan erbjuder möjlighet till vigsel på svenska här i Kalifornien. Möjligheten till vigsel gäller både brudpar från Sverige och amerikanska par med anknytning till Sverige.

Konfirmationsundervisning

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Konfirmera dig med oss under höst 2021 och vår 2022. Undervisningen sker via zoom och med träffar i kyrkan.

Händer som håller i varandra

Medlemskap

Din närvaro och ditt medlemskap bidrar till verksamheten och gemenskapen i Svenska kyrkan San Francisco. Tack för ditt stöd!

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är en gåva. I dopgudstjänsten, liksom i alla gudstjänster, sägs Guds välsignelse.

Skandinaviskt forum Spanska sjukan - AIDS och Covid 19: Vad har vi lärt oss? Se inspelningen här.

Webbinarium med skandinaviska organisationer i the Bay Area. Samarbete mellan Svenska kyrkan, Young Scandinavian Club, Konsulatet, SACC och Silicon Vikings.

Vi finns här för dig. Tveka inte att nå ut!

Kristin: kristin.hamren@svenskakyrkan.se, 925-357-7145
sanfrancisco@svenskakyrkan.se

Du kan även nå vår nya präst Joakim Schröder, som befinner sig i Sverige tills hans visum beviljats, via epost joakim.schroder@svenskakyrkan.se