Svenska Kyrkan San Francisco
Foto: Linnea Norberg

Svenska kyrkan San Francisco

Svenska kyrkan i San Francisco håller till i Norska Sjömanskyrkans lokaler, med ett fantastiskt läge mellan Fisherman’s Wharf och Lombard Street. Kom gärna in och hälsa på och titta runt på vår hemsida för mer information.   

1

Veckomässa med lunch onsdag 27:e september kl 12.00

Vi träffas en veckodag i månaden kl 12.00 i kyrkan för en kortare lunchmässa följt av en enkel lunch, där vi får lyssna på musik eller ett kortare föredrag. Varmt välkomna! Nästa träff onsdag 27:e september.

Svenska Kyrkan San Francisco

Svensk gudstjänst 8:e oktober kl 11.00 med kyrkkaffe

Välkommen på svensk gudstjänst i San Francisco, söndag den 8:e oktober kl 11.00. Präst är Joakim Schröder. Efteråt samlas vi till kyrkkaffe och gemenskap.

Ung i SF middag

Välkommen till en kväll med hemlagad mat, prat och skandinavisk gemenskap med andra studenter och unga vuxna en torsdag varje månad under höstterminen. Nästa träff första torsdagen 5:e oktober kl 18.00. Anmälan via Facebook eller e-post senast en dag innan.

Barngrupp fredagar 10.30

Vi samlas i kyrkan för sångstund med och för barnen, ljuständning, och sedan fika och gemenskap. Anmäla om ni vill komma senast dagen innan så vi kan planera. Nästa träff fredag 29:e september.

Bokcirkel i oktober

Tycker du om att läsa böcker? Vill du träffa andra och samtala om din läsning? Hör av dig om du vill vara med i vår bokgrupp.

Bibelstudier

Upptäck mer av världens viktigaste bok tillsammans med andra. Vi läser, lyssnar och har ett öppet samtal med högt i tak. Nästa träff lördag 14:e oktober kl 11.30.

Fundraiser Svenska kyrkan SF

Den 11:e november kl 16.00 hålls en fundraiser för församlingens arbete i downtown Los Gatos. En kväll med levande musik, dans, bar, lotteri, ABBA-låter och härlig stämning!

Klasar av röda rönnbär.

Svensk gudstjänst i Los Altos

Tredje lördagen i månaden har vi svensk gudstjänst i Los Altos Lutheran Church. Vi träffas nästa gång lördagen 21:a oktober kl 15.00.

Konfirmation 2024!

Är du eller känner du någon som du tror skulle vara intresserad av att konfirmera sig våren 2024? Hör av dig!

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är en gåva. I dopgudstjänsten, liksom i alla gudstjänster, sägs Guds välsignelse.

Brudparet står på balkongen

Vigsel

Svenska kyrkan erbjuder möjlighet till vigsel på svenska här i Kalifornien. Möjligheten till vigsel gäller både brudpar från Sverige och amerikanska par med anknytning till Sverige. Gift dig i kyrkan med den vackraste utsikten över Golden Gate bron och San Francisco Bay! Det blir en oförglömlig dag i kärlekens tecken!

Lär känna våra församlingsmedlemmar

Vår ordförande Karl har intervjuat ett antal av våra församlingsmedlemmar - få reda på mer om svenskar som bor i Bay Area; vad fick dem att flytta hit, hur fick de kontakt med kyrkan och vad har kyrkan haft för betydelse för dem

Närbild på två personer som håller hand. I bakgrunden håller fler par varandra i hand.

Medlemskap Svenska kyrkan San Francisco

Din närvaro och ditt medlemskap bidrar till verksamheten och gemenskapen i Svenska kyrkan San Francisco. Tack för ditt stöd!

Diakon gör sjukhusbesök

Vid krissituation

Vistelsen utomlands blir inte alltid som vi tänkt oss. När det oväntade inträffar kan vi i Svenska kyrkan möta dig med stöd, samtal, besök på sjukhus eller i fängelse. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Närbild på en lila blomma.

Skänk en gåva

Med hjälp av din donation kan vi bedriva kyrkans verksamhet och bygga vidare på församlingen. Varmt tack för ditt stöd!

Kyrkans nyhetsbrev

Håll koll på alla våra aktiviteter, prenumerera på vårt nyhetsbrev. Läs det senaste och anmäl dig här.

Diakoni/samtal & stöd

Diakoni är Svenska kyrkans sociala arbete. Församlingens präst finns till hands om du till exempel behöver tala med någon eller vill få hembesök.

Vi finns här för dig. Tveka inte att höra av dig!

Kristin: kristin.hamren@svenskakyrkan.se, 925-357-7145
sanfrancisco@svenskakyrkan.se

Du kan även nå vår präst Joakim Schröder via epost joakim.schroder@gmail.com eller telefon (415)-6328504.

Du kan boka in enskilda samtal med Joakim eller Kristin. Om du har det jobbigt eller bara vill prata lite om tro eller något annat. Kristin är utbildad psykolog och arbetar under tystnadsplikt. Joakim som präst har absolut tystnadsplikt.

Vill du besöka Norska sjömanskyrkan så är den öppen onsdag - lördag mellan 11-15.00, samt på söndagar i samband med gudstjänsten (10-14.00). Du kan även höra av dig till Joakim om du vill komma förbi för en kaffe, samtal, handla i kiosken under veckan osv, så ordnar vi det. Varmt välkommen!