Svenska Kyrkan San Francisco
Foto: Linnea Norberg

Svenska kyrkan San Francisco

Svenska kyrkan i San Francisco håller till i Norska Sjömanskyrkans lokaler, med ett fantastiskt läge mellan Fisherman’s Wharf och Lombard Street. Kom gärna in och hälsa på och titta runt på vår hemsida för mer information.

Lördagkvällar klockan 18.00. Helgens tema Bönen.

Helgmålsbön: En stunds stillhet inför helgen

Lördagkvällar klockan 18.00. Helgens tema Bönen.

Se vår gudstjänst med temat Den helige anden. Inspelad utanför St: Olof kyrkoruin i Sigtuna. med präst Joakim Schröder.

Digital utomhusgudstjänst på Pingstdagen 23:e maj kl 11.00

Svensk samtalsgrupp varannan torsdag. Nästa träffar torsdag 13:e och 27:e maj kl 19.00

SPRÅKCAFE

Se tidigare föreläsningar här. Fördjupa dig i trosfrågor och teologiska tankegångar.

Zoomföreläsning om Evangeliet söndag 16:e maj kl 11.00

Den 13:e juni firar håller vi en sommarandakt i San Francisco i samarbete med Svenska konsulatet. Zaida singers kommer framföra sånger. Andakten kommer även sändas via Facebook live.

Sommarandakt och nationaldagsfirande 13:e juni kl 14.00 i kyrkan och via Facebook live

Här finns länk till alla våra tidigare inspelade digitala gudstjänster. Vi hoppas att de digitala gudstjänsterna kan vara ett bra komplement för de som inte kan ta sig till kyrkan. Senaste gudstjänsten är från Fjärde söndagen i påsktiden med tema Vägen till livet.

Digitala gudstjänster

Webbinarium med skandinaviska organisationer i the Bay Area. Samarbete mellan Svenska kyrkan, Young Scandinavian Club, Konsulatet, SACC och Silicon Vikings.

Skandinaviskt forum Spanska sjukan - AIDS och Covid 19: Vad har vi lärt oss? Se inspelningen här.

Brudparet står på balkongen

Vigsel/Bröllop

Svenska kyrkan erbjuder möjlighet till vigsel på svenska här i Kalifornien. Möjligheten till vigsel gäller både brudpar från Sverige och amerikanska par med anknytning till Sverige.

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud.  Konfirmera dig med oss under våren 2021.  Just nu sker undervisningen via zoom.

Konfirmationsundervisning

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Konfirmera dig med oss under våren 2021. Just nu sker undervisningen via zoom.

Händer som håller i varandra

Medlemskap

Din närvaro och ditt medlemskap bidrar till verksamheten och gemenskapen i Svenska kyrkan San Francisco. Tack för ditt stöd!

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är en gåva. I dopgudstjänsten, liksom i alla gudstjänster, sägs Guds välsignelse.

Vi finns här för dig. Tveka inte att nå ut!

Kristin: kristin.hamren@svenskakyrkan.s, 925-357-7145
sanfrancisco@svenskakyrkan.se

Brandon: brandon.peck@svenskakyrkan.se

Du kan även nå vår nya präst Joakim Schröder, som befinner sig i Sverige tills hans visum beviljats, via epost joakim.schroder@svenskakyrkan.se