Svenska Kyrkan San Francisco
Foto: Linnea Norberg

Svenska kyrkan San Francisco

Svenska kyrkan i San Francisco håller till i Norska Sjömanskyrkans lokaler, med ett fantastiskt läge mellan Fisherman’s Wharf och Lombard Street. Kom gärna in och hälsa på och titta runt på vår hemsida för mer information.

All möjlig julmat ligger upplagd på fat och på spisen.

Student/au-pair middag med julbord 1:a december 18.00

Äntligen kan vi ses i kyrkan igen! Välkommen till en kväll med mat, prat och skandinavisk gemenskap en onsdag varje månad under höst och vårtermin. Nästa träff onsdag 1:a december kl 18.00 med julmiddag. Anmälan via Facebook eller e-post senast en dag innan.

Barngrupp fredag 3:e december kl 10.30

I höst vill vi börja med barnsång i kyrkan igen. Vi samlas i kyrkan för sångstund med och för barnen, en kortare bön, och sedan fika och gemenskap. Alla vuxna och äldre barn måste bära munskydd. Vi ber er anmäla om ni vill komma senast dagen innan så vi kan planera.

Digitala gudstjänster

Här finns länk till alla våra tidigare inspelade digitala gudstjänster. Vi hoppas att de digitala gudstjänsterna kan vara ett bra komplement för de som inte kan ta sig till kyrkan. Senaste gudstjänsten är från 1:a advent.

En bokmärkesängel hänger som prydnad i julgranen.

Kyrkans Jullotteri 2021

Svenska kyrkan San Francisco är beroende av pengar som vi samlar in lokalt för att kunna bedriva vår verksamhet. Ett sätt vi gör detta på är vårt årliga jullotteri. Köp lotter, stöd kyrkan och få chansen att vinna fina priser donerade av medlemmar och lokala företag.

En plåt med nybakade lussekatter.

Adventsgudstjänst med dop 12:e december kl 11.00

Välkommen på Svensk adventsgudstjänst i San Fransisco med klassiska adventspsalmer. Kyrkoherde Hans Bratt Hernberg leder gudstjänsten. Stanna för juligt kyrkkaffe med lussekatter och dragning i jullotteri.

Adventsgudstjänst med körsång

Lördagen den 18:e december kl 15.00 i Los Altos Lutheran Church. Vi hälsar vår präst Joakim Schröder välkommen till the Bay Area. Efter gudstjänsten bjuds på kyrkkaffe.

Webbinarium

Här kan du se de tidigare webbinarium som vi organiserat tillsammans med andra svenska och skandinaviska föreningar. Senaste Webbinarium - Efter Pandemin vägen mot hälsa och helhet.

Digitala gudstjänster

Konfirmationsundervisning

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Konfirmera dig med oss under våren 2022. Undervisningen sker via zoom och med träffar i kyrkan. Anmäl intresse till kristin.hamren@svenskakyrkan.se - första informationsträff 11:e december kl 9.00.

Lär känna våra församlingsmedlemmar

Vår ordförande Karl har intervjuat ett antal av våra församlingsmedlemmar - få reda på mer om svenskar som bor i Bay Area; vad fick dem att flytta hit, hur fick de kontakt med kyrkan och vad har kyrkan haft för betydelse för dem

Närbild på två personer som håller hand. I bakgrunden håller fler par varandra i hand.

Medlemskap Svenska kyrkan San Francisco

Din närvaro och ditt medlemskap bidrar till verksamheten och gemenskapen i Svenska kyrkan San Francisco. Tack för ditt stöd!

Närbild på en lila blomma.

Skänk en gåva

Med hjälp av din donation kan vi bedriva kyrkans verksamhet och bygga vidare på församlingen. Varmt tack för ditt stöd!

Brudparet står på balkongen

Vigsel/Bröllop

Svenska kyrkan erbjuder möjlighet till vigsel på svenska här i Kalifornien. Möjligheten till vigsel gäller både brudpar från Sverige och amerikanska par med anknytning till Sverige.

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är en gåva. I dopgudstjänsten, liksom i alla gudstjänster, sägs Guds välsignelse.

Zoomföreläsningar om tro och teologi

Se tidigare föreläsningar om tro och teologi här. Fördjupa dig i trosfrågor och teologiska tankegångar.

Helgmålsbön: En stunds stillhet inför helgen

Lördagar kl 9.00. Tankar inför helgen med präst Joakim Schröder.

Vi finns här för dig. Tveka inte att höra av dig!

Kristin: kristin.hamren@svenskakyrkan.se, 925-357-7145
sanfrancisco@svenskakyrkan.se

Du kan även nå vår nya präst Joakim Schröder, som befinner sig i Sverige tills hans visum beviljats, via epost joakim.schroder@svenskakyrkan.se

Du kan boka in enskilda samtal med Joakim. Om du har det jobbigt eller bara vill prata lite om tro eller något annat. Joakim som präst har absolut tystnadsplikt.

Enklast är att du bokar direkt med Joakim på: joakim.schroder@svenskakyrkan.se

Samtalen sker på videolänk så länge Joakim är kvar i Sverige.

När Joakim har kommit hit kan du även boka enskilda samtal i kyrkan, eller på video om det passar dig bättre.