Välkommen hem!

Svenska kyrkan i Los Cristianos är en naturlig mötesplats för skandinaver på södra Teneriffa. Här kan du fira gudstjänst, läsa tidningen, fika, sjunga i kör och vidga vyerna genom föredrag, konserter och pilgrimsvandringar.  Välkommen in!

Konst på Teneriffa är temat för nästa Mitt i byn, den 21 februari. I hallen utanför kyrksalen ställer konstnsärsgruppen The Swallows ut sina bilder och vi samtalar kring teknik, måleri och bild på ön.  Glöm inte boka räksmörgås som du kan äta innan programmet börjar. Välkommen in, kl. 19 som vanligt!

Bildkonst på Teneriffa

Konst på Teneriffa är temat för nästa Mitt i byn, den 21 februari. I hallen utanför kyrksalen ställer konstnsärsgruppen The Swallows ut sina bilder och vi samtalar kring teknik, måleri och bild på ön. Glöm inte boka räksmörgås som du kan äta innan programmet börjar. Välkommen in, kl. 19 som vanligt!

Nu ökar vi sortimentet i vårt café. Förutom bullar, biskvier och andra läckerheter serverar vi också dagens lättlunch på vardagarna. Soppa, varm smörgås, paj och annat står på menyn. Plus våra räksmörgåsar på onsdagseftermiddagen. Kom in och testa!

Lättlunch i caféet

Kom in och prova våra hembakta läckerheter! Vi har semlor varje tisdag hela mars månad.

Semmeldags

Välkommen till ordinarie kyrkostämma den 7 mars.

Tid för kyrkostämma

Välkommen till ordinarie kyrkostämma den 7 mars.

Sjung med på våra fredagar i februari och mars.

Allsångskvällar

Sjung med på våra fredagar i februari och mars.

Läge för bröllop? Vår trivsamma kyrka intill strand och hav är perfekt för bröllop i det lilla eller mellanstora formatet.

Bröllop på Teneriffa

Öppna samtal varje torsdag. Ta chansen att diskutera livets stora frågor, varje torsdag kl. 19 med start den 11 januari.  Varannan vecka möts vi i Samtal om tro, varannan i Filosofiska smulor.

Filosofi och tro

Öppna samtal varje torsdag. Ta chansen att diskutera livets stora frågor, varje torsdag kl. 19 med start den 11 januari. Varannan vecka möts vi i Samtal om tro, varannan i Filosofiska smulor.

Välkommen till SoS och Femina på fredagseftermiddagarna! Här delar kvinnor från olika nordiska länder erfarenheter och tankar. I  SoS baseras mötet på olika slags handarbeten. I Femina utgår samtalet ofta från ett föredrag eller aktuella ämnen.

Handarbete & gemenskap

Välkommen till SoS och Femina på fredagseftermiddagarna! Här delar kvinnor från olika nordiska länder erfarenheter och tankar. I SoS baseras mötet på olika slags handarbeten. I Femina utgår samtalet ofta från ett föredrag eller aktuella ämnen.

Våra öppettider

Öppet i café och kyrka kl. 10.15-15.00

Tisdag, torsdag och fredag
Andakt kl. 10.00
Öppet i café och kyrka kl. 10.15-15.00

Onsdagar
Mässa kl. 10.00
Öppet i café och kyrka 10.15-19.00

Söndagar
Kyrkan öppen för mässa/gudstjänst kl. 17.00.

Se också i kalendern längre ned på sidan.

Plats i packningen?

Har du bokat resa till Teneriffa? Då får du gärna ta med julgransljus för ljuständning i kyrkan och vita blockljus till altaret, 65 mm i diameter. Om du har ytterligare plats i väskan tar vi gärna emot ett eller annat paket kaffe eller pärlsocker från Sverige. Allt för att kunna erbjuda våra cafégäster svenskrostat kaffe och nybakade kanelbullar. Vi bjuder förstås på fika som tack för besväret!

Vill du nå oss?

Vill du anmäla dig till någon av våra aktiviteter? Eller kanske få ett levnadsintyg stämplat? Då går det bra att mejla oss eller komma till vår expedition som är öppen två gånger i veckan.

Expedition
Tisdagar och torsdagar kl. 10.15-12.15, i kyrksalen. Här kan du få hjälp att lösa stödmedlemskap, magasinera väskor och anmäla dig till pilgrimsvandringar och andra evenemang.  Eller bara få svar på dina frågor. Du kan också ringa till expeditionen samma tid, tel. +34 922 79 02 01.

Stöd i kris
Ring vår diakoniassistent om du hamnat i en krissituation och behöver tala med någon, tel. +34 660 79 86 17.

Övriga frågor
Har du andra frågor? Kontakta oss på +34 922 79 02 01.

Kyrkans fysiska adress
Paseo Marítimo 5 ("Strandpromenaden 5").

Iglesia Sueca
Apdo correos 168