Biblioteket

Låna läsning i kyrkans skattgömma

Bakom dörren i ena änden av kyrkans terrass väntar en värld av äventyr, erfarenheter och klokskap. Kyrkans eget bibliotek.

I två små rum samsas över 6 000 volymer, flertalet på svenska, men även på finska, danska och norska.

Huvudvikten ligger på modern skönlitteratur men du hittar också svenska klassiker, fackböcker, lexikon (dock ej för utlåning), ljudböcker, barnböcker och lyrik.

Biblioteket uppdateras varje säsong med nyutgivna svenska böcker som köps in av bibliotekarierna. Många besökare och turister lämnar också in böcker innan de reser från Teneriffa - vilket vi är mycket tacksamma för!

Utgallrade böcker sätts ut till försäljning på hyllorna i kyrkans foajé. Inkomsterna går till inköp av ny litteratur.

För att låna betalar du en liten avgift eller blir stödmedlem i församlingen. Lånetiden är inte tidsbegränsad - du lämnar helt enkelt tillbaka böckerna när du läst dem klart.

Öppettider:
Under högsäsong håller bibliotekarierna öppet flera gånger per vecka -Se kalendern på startsidan.

Under lågsäsong - prata med personalen