Biblioteket

Låna läsning i kyrkans skattgömma

Bakom dörren i ena änden av kyrkans terrass väntar en värld av äventyr, erfarenheter och klokskap. Kyrkans eget bibliotek.

I två små rum samsas över 6 000 volymer på svenska.

Huvudvikten ligger på modern skönlitteratur men du hittar också svenska klassiker, fackböcker, lexikon (dock ej för utlåning), ljudböcker, barnböcker och lyrik.

Flitigt läsa gör dig klok. Därför läs varenda bok.

Falstaff fakir

Biblioteket uppdateras varje säsong med nyutgivna svenska böcker som köps in av bibliotekarierna. Många besökare och turister lämnar också in böcker innan de reser från Teneriffa - vilket vi är mycket tacksamma för!

Utgallrade böcker sätts ut till försäljning på hyllorna i kyrkans foajé. Inkomsterna går till inköp av ny litteratur.

För att låna betalar du en liten avgift eller blir medlem i församlingen. Det går att lösa medlemskort i biblioteket när de har öppet, via hemsidan eller på kyrkans expeditionstid. Lånetiden är inte tidsbegränsad - du lämnar helt enkelt tillbaka böckerna när du läst dem klart.

Under vintersäsongen har biblioteket öppet flera gånger i veckan. Du hittar öppettiderna i kalendern.

Nyutgivna inköpta böcker hösten 2019.