Gudstjänster och mässor

Välkommen till gudstjänst i Svenska kyrkan i Los Cristianos!

Vi firar mässa (gudstjänst med nattvard) varje söndag kl. 17 och en enklare mässa varje onsdag kl. 10. Varannan torsdagskväll under högsäsong (ungefär oktober-mars) firar vi också vår egen rofyllda mässa nära vattnet. Namnet är hämtat från en av de sånger som ingår och betyder alltså inte att vi samlas på stranden.

Ibland firar vi tillsammans med fler nordiska kyrkor och under lågsäsong händer det att vi hänvisar till den norska sjömanskyrkans gudstjänster.

Varje vardag håller vi också en andakt kl. 10, innan caféet öppnar för dagen.

Alla är välkomna in, oavsett bakgrund, stil, ålder eller övriga förutsättningar. Några sjunger i kör, andra väljer att enbart sjunga med i psalmerna från sina platser. Vi ber, någon läser en text och ytterligare någon tar upp kollekt.

Både barn och vuxna är delaktiga i det praktiska i och kring gudstjänsten och det tycker vi är fantastiskt! Vissa mässor anpassar vi dessutom till våra yngre deltagare.

Läs söndagens texter.

Under renoveringen hösten 2017 firar vi en del av våra gudstjänster i Norska sjömanskyrkans lokaler. Hitta din gudstjänst eller mässa i kalendern nedanför.

Preliminärt schema för höstens gudstjänster.
Så hittar du till norska sjömanskyrkan.