Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Teneriffa Besöksadress: Iglesia Sueca, Paseo Maritimo 5, ES-38650 Los Cristianos Postadress: Iglesia Sueca, APDO Correos 168, ES-38650 Los Cristianos Telefon:+34(922)790201 E-post till Svenska kyrkan Teneriffa

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kris och diakoni

När livet tar oväntade vägar.

Allt blir inte som vi önskat eller tänkt oss. När livet tar en oväntad vändning kan vi behöva extra stöd. Särskilt om vi är utomlands, utan samma nätverk som i hemlandet. 

Svenska kyrkan finns på plats på Teneriffa när det är som mest förvirrat och tungt. Hos oss kan du få någon som lyssnar och stöder. Som försöker visa lite ljus i mörkret. Ibland kan vi med hjälp av vårt nätverk också bidra med mer konkreta insatser.

I vårt diakonala arbete besöker vi svenskar som av olika skäl lagts in på det största privatsjukhuset på sydkusten. Att få en liten pratstund på sitt modersmål och kanske en kanelbulle vid sjukbädden brukar vara ett uppskattat avbrott i sjukhusrutinen. 

Om någon större kris eller katastrof skulle drabba skandinaver på Teneriffa är kyrkan en viktig samlingspunkt och fristad. Därför har vi även en central funktion för samordningen av krisberedskapen på Teneriffa.  

Kontakta oss om du vill boka ett samtal!

(se kontaktuppgifter längst ner på sidan)