Foto: Beatriz Pérez Moya

Bröllop på Teneriffa

Sol, hav och bröllop är en bra kombination. Här på Kanarieöarna på Teneriffa kan vi lova ett varmt välkomnande!

Litet bröllop eller större. Formellt eller avspänt. Här på Kanarieöarna i Los Cristianos får ni en stämningsfull ceremoni, oavsett format. Vår kyrka är enkel och trivsam med bästa läge på strandpromenaden i Los Cristianos, ett stenkast från havet. Självklart viger vi även samkönade par.

Detta bör ni veta vid vigsel utomlands: 

  • Båda två måste vara svenska medborgare.
  • Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.
  • Ni måste ta med ett intyg om hindersprövning
     - beställ hos lokala skattemyndigheten. (OBS! Intyget får inte vara äldre än fyra månader).
  • Ni måste ta med en vigselblankett. Den får ni på pastorsexpeditionen i hemförsamlingen.
  • Vi vill behöver se era pass för att kunna identifiera er.  

Vigseltider
Under högsäsong (vinterhalvåret) har vi vanligtvis vigslar på fredagseftermiddagarna. Under lågsäsong är inte kyrksalen lika uppbokad och vi är mer flexibla för andra tider.

Vissa fredagar är kyrkan inte tillgänglig för bröllop. Fråga oss om ert tänkta datum fungerar innan ni bokar resan till Teneriffa!

Tack vare er blev vår vigsel det finaste vi kunde tänka oss. Ni mötte oss med värme och kändes som vår familj. Det känns så bra att just ni var med oss denna alldeles speciella dag!

Åsa & Urban

Samtal före
Eftersom vi vill att bröllopet ska bli en personlig och speciell upplevelse - något att verkligen minnas framöver - vill vi träffa er någon dag före (vanligtvis onsdag förmiddag) för att lära känna er och gå igenom ceremonin. Dag och tid för det mötet bestäms när ni bokar vigseln.

Kostnad 
Utlandskyrkan drivs till största delen med insamlade medel. Vi tar därför ut en avgift på 4 900 SEK som ni betalar till vårt bankgiro nr 5119-7838 minst tio bankdagar före vigseln. Skriv bådas för- och efternamn plus datum för vigseln.

Välsignelse över ingånget äktenskap
Om ni har gift er borgerligt eller om ni inte uppfyller kraven men ändå önskar en ceremoni i kyrkan är kyrklig välsignelse ett alternativ. Ceremonin liknar den vid vanlig vigsel. Kostnaden är något lägre, 4 000 SEK. 

Förnyelse av vigsellöften
Ni kan även förnya era vigsellöften i en enkel cermoni i kyrkan. Det är ett fint tillfälle att påminna er själva och varandra om vad ni älskar och uppskattar hos den andra. Kostnad: 2000 SEK.

Vittne på vigseln
Om ni reser själva och behöver vittnen till vigseln hjälper vi er med detta.

Annat praktiskt
Fotograf? Frisör? Bra matställe? Vi har tips.
Läs också FAQ Vigsel i Los Cristianos där vi berättar mer - eller loscristianos@svenskakyrkan.se och berätta om era funderingar.
Läs mer om olika ordningar för vigsel
Läs mer om att gifta sig i Svenska kyrkan

Några vigslar i vår kyrka