Svenska kyrkan Teneriffa Besöksadress: Iglesia Sueca, Paseo Maritimo 5, ES-38650 Los Cristianos Postadress: Iglesia Sueca, APDO Correos 168, ES-38650 Los Cristianos Telefon:+34(922)790201 E-post till Svenska kyrkan Teneriffa

Pilgrimsvandringar

Påfyllning för kropp och själ

Under vinterhalvåret arrangerar kyrkan regelbundet pilgrimsvandringar längs kända leder vid kust och i berg på öns södra del. Kyrkan har arrangerat dessa vandringar under sju år och har gått ett tiotal olika vandringar att variera mellan.

Stigfinnare är Bjarne Buch med flera års erfarenhet av vandringar på ön. Claes Knutsson leder några enkla andliga moment på utvalda platser längs vägen - en text, en bön eller kanske en psalm. Under vandringen stannar vi även en stund och äter våra medhavda matsäckar och får en extra stund att njuta av utsikt och gott sällskap. Kanske passa på att samtala om sina reflektioner under vandringen.

Vandringarnas längd och svårighetsgrad varierar så det är viktigt att du tar del av informationen inför varje enskilt tillfälle. Tänk också på att packa kläder efter väder, vatten, lämplig matsäck och skor som ger bra grepp på steniga - och ibland också branta - stigar.

En pilgrimsvandring på Teneriffa är för mig en totalupplevelse - att i öns vackra natur få näring för både kropp och själ får mig att må riktigt bra.

Vandringarna görs på torsdagar och kräver föranmälan, senast dagen före. Anmälan kan göras på flera sätt, skriva upp sig på lista på kykans anslagstavla, e-mail loscristianos@svenskakyrkan.se eller ringa +34616684450. Information om nästa vandring brukar släppas cirka en vecka i förväg här på hemsidan och på anslag i kyrkan.

Väl mött i Teneriffas spännande landskap!

Här ser du bilder från några av våra vandringar:

Jag uppskattar enkelheten och gemenskapen då vi tillsammans får vandra i den omväxlande naturen. De andliga "stoppen" ger upphov till en stunds välbehövlig eftertanke och stillhet.