Pilgrimsvandringar

Påfyllning för kropp och själ

Under vinterhalvåret arrangerar kyrkan regelbundet pilgrimsvandringar längs kända leder vid kust och i berg på öns södra del. Kyrkan har arrangerat dessa vandringar under sju år och har gått ett tiotal olika vandringar att variera mellan.

Stigfinnare är Bjarne Buch med flera års erfarenhet av vandringar på ön. Claes Knutsson leder några enkla andliga moment på utvalda platser längs vägen - en text, en bön eller kanske en psalm. Under vandringen stannar vi även en stund och äter våra medhavda matsäckar och får en extra stund att njuta av utsikt och gott sällskap. Kanske passa på att samtala om sina reflektioner under vandringen.

Vandringarnas längd och svårighetsgrad varierar så det är viktigt att du tar del av informationen inför varje enskilt tillfälle. Tänk också på att packa kläder efter väder, vatten, lämplig matsäck och skor som ger bra grepp på steniga - och ibland också branta - stigar.

En pilgrimsvandring på Teneriffa är för mig en totalupplevelse - att i öns vackra natur få näring för både kropp och själ får mig att må riktigt bra.

Vandringarna görs på torsdagar varannan vecka och kräver föranmälan, senast dagen före. Anmälan görs via formulär på websidan eller genom att skriva upp sig på lista på kykans anslagstavla. Information om nästa vandring brukar släppas cirka en vecka i förväg här på hemsidan och på anslag i kyrkan.

31 oktober 2019 Playa Paraiso - La Caleta
14 november 2019 Vackra leder i bergen kring Arona
28 november 2019 Upptäck Guazaberget
12 december 2019 Palm Mar - Las Galletas
9 januari 2020 Vacker vandring längs havet
23 januari 2020 Möt våren bland mandelträden
6 februari 2020 El Medano - Montaña Pelada
20 februari 2020 Mirador de la Centinela - San Miguel
5 mars 2020 El Medano - Montaña Roja - Los Abrigos
19 mars 2020 Roque Imoque - för vana vandrare INSTÄLLT!

Väl mött i Teneriffas spännande landskap!

Här ser du bilder från några av våra vandringar:

Jag uppskattar enkelheten och gemenskapen då vi tillsammans får vandra i den omväxlande naturen. De andliga "stoppen" ger upphov till en stunds välbehövlig eftertanke och stillhet.