Pilgrimsvandringar

Påfyllning för kropp och själ

Palm Mar-Las Galletas torsdag 31 januari 2019

Följ med på pilgrimsvandring längs vacker kuststig. Vandringen är lätt, men relativt lång (8 km, ca 4,5 timmar), på i huvudsak slät mark. Längs vägen gör vi ett antal stopp för bön och reflektion. I Las Galletas finns det möjlighet att bada och äta lunch på någon av restaurangerna.

Ta med vatten och matsäck, kläder för väder (det kan vara blåsigt) och bra vandrarskor. Högst 25 personer kan medverka. Vid regn ställer vi in. Vandringen arrangeras av kyrkan men du medverkar på egen risk. Se till att din försäkring täcker eventuella olycksfall!

Samling kl 8:40 vid busstationen i Los Cristianos, buss 467, stolpe nr 9 (runt hörnet, vid Super Dino).

Hemresa Cirka kl 15-16 beroende på eventuell måltid i Las Galetas.

Anmälan: Lista på väggen i kyrkan. Eller till expeditionen tisdagar och torsdagar kl 10:15-12:00 eller mail: loscristianos@svenskakyrkan.se.

Om intresse finns arrangerar kyrkan vanligtvis regelbundet pilgrimsvandringar längs kända leder vid kust och i berg på öns södra del.

Håll utkik på hemsidan eller facebook och Nyhetsbrevet Kyrkbacken vilka datum som Pilgrimsvandringar eventuellt arrangeras.

Stigfinnare är Bjarne Buch med flera års erfarenhet av vandringar på ön. Från kyrkan medverkar en person som leder några enkla andliga moment på utvalda platser längs vägen - en text, en bön eller kanske en psalm.

Vandringarnas längd och svårighetsgrad varierar så det är viktigt att du tar del av informationen inför varje enskilt tillfälle. Tänk också på att packa kläder efter väder, vatten, lämplig matsäck och skor som ger bra grepp på steniga - och ibland också branta - stigar.

Vandringarna görs på torsdagar och kräver föranmälan, senast dagen före. Information om nästa vandring brukar släppas en vecka i förväg här på hemsidan och på anslag i kyrkan.

Väl mött i Teneriffas spännande landskap!