Toronto Skyline
Foto: Cia Leander

Svenska kyrkan i Toronto

Svenska kyrkan i Toronto är en mötesplats för både bofasta och besökande svenskar. Här kan du fira gudstjänst, träffa nya och gamla vänner över en fika.

Välkommen till oss!

På grund av covid-situationen är alla gudstjänster i kyrkan inställda för tillfället, men kortare andakter och annat material läggs upp på kyrkans Facebooksida. Du kan också följa oss via vårt veckobrev, som skickas ut via e-post. Maria Thorsson är kyrkoherde i församlingen, du når henne via e-post.

Medlemskap

Att vara medlem innebär bl.a. att du får information om allt som händer i kyrkan. På så sätt vet du när vi har gudstjänster, firar Lucia, midsommar, har konserter etc. Du får också möjlighet att rösta på de ledamöter du vill ha i kyrkorådet.

Skylt, kyrkan är öppen

Kontakta oss

Kansliet är öppet tisdagar 12:00-15:00 och torsdagar 12:00-15:00 (stängt under juli och augusti). Du kan nå oss via e-post även när det är sommarstängt. toronto@svenskakyrkan.se Vid brådskande ärenden kontakta kyrkorådets ordförande Solveig Lalla på +14164833921 För att komma i kontakt med präst/diakon under sommaruppehåll kontakta: 21/7-31/7 Mobil präst Europa Ingela Älvskog, nås på ingela.alvskog@svenskakyrkan.se 1/8-21/8 Komminister Oslo/New York Fabian Åström nås på fabian.astrom@svenskakyrkan.se 21/7-21/8 Mobil diakon Europa Maja Inde nås på maja.inde@svenskakyrkan.se

Ottawa, Rideau River, Parliament

Satellitförsamlingar Svenska kyrkan

Vi har satellitförsamlingar, dit vi reser för att fira gudstjänst, döpa och viga, leda pilgrimsvandringar med mera. Vi finns i Calgary, Vancouver, Ottawa, Montreal och Edmonton.

Agricola

Om Svenska kyrkan i Toronto

Församlingen är en naturlig mötesplats för svenskar i Toronto. Hos oss kan du delta i gudstjänst. Vi firar också traditionella svenska högtider som midsommar, valborg och Lucia. Vi har filmkvällar, konfirmationsgrupp och studiecirklar.

Niagara Fallen

Aktuellt, Kyrkonytt och Nyhetsbrev

Här kan du läsa om vad som händer i din kyrka.

fönster, ljus

Livets stora händelser

Livet förändras ständigt och vi får uppleva både glädje och sorg. Välkommen att läsa mer om dop, bröllop, konfirmation och begravning.

håv, kollekt, donera, stöd

Stöd kyrkan

Genom att du donerar en gåva får vi möjlighet till fortsatt verksamhet så som gudstjänster, själavård, luncher, hembesök, och firanden vid Lucia, påsk och midsommar.

Agricola

Dataskyddsförordningen - GDPR

För Svenska kyrkan i Toronto är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.