Foto: Joakim Carlström/IKON

Medlemskap

Hjälp oss att växa och fortsätta verka som Svenska kyrkan här i Toronto.

Vill du vara medlem i Svenska kyrkan i Toronto?

Vår kyrka är en av de få kyrkor i Toronto som inte har medlemsavgift och det tänker vi fortsätta med. Kyrkor i Kanada får inga statsbidrag från skattepengar utan måste förlita sig på frivilliga donationer. Donatorerna får dra av sina bidrag när de deklarerar och alla som ger minst $25 får ett skattekvitto i början av året.

En del av Svenska kyrkan i Sverige

Svenska kyrkan i Toronto är en del av den officiella Svenska kyrkan, d.v.s. en församling tillhörande och stödd av Svenska kyrkan i utlandet. Bidraget vi får från Sverige täcker dock endast lönen för vår präst. Allt annat, dvs hyra, material etc måste församlingen stå för själva.
När bidragen fördelas mellan de olika utlandskyrkorna är antalet medlemmar en av de faktorer man tittar på. Ditt namn på medlemslistan gör alltså skillnad.

Vad får du?

Förmånen av att vara medlem är bl.a. att du får information om allt som händer i kyrkan i valfri form; ett tryckt Kyrkonytt eller via email och web, Facebook etc. så du vet när vi har gudstjänster, firar Lucia, midsommar, har konserter etc. En annan förmån är att du kan rösta på vilka ledamöter du vill ha i kyrkorådet. Pastorn kan också fylla i levnadsintyg för dig som får pension från Sverige m.m.

Den viktigaste uppgiften för kyrkan är naturligtvis att finnas här för dig i glädje som i sorg: dop, konfirmation, vigsel och begravningar och hjälpa dig när du har det svårt av en eller annan anledning.

Välkommen till Svenska kyrkan i Toronto, Din kyrka.

För att bli upptagen i medlemsregistret, vänligen fyll i nedanstående uppgifter. Har du frågor? toronto@svenskakyrkan.se eller ring kansliet +1 416-486-0466

 

 

Varmt välkommen att registrera dig som medlem genom formuläret nedan.

Varje vecka under terminstid skickar vi ut ett veckobrev med information. Med jämna mellanrum ger vi också ut Kyrkonytt. Kyrkonytt kan fås både elektroniskt och i pappersform. Tänk på miljön och läs gärna Kyrkonytt på nätet.

Dataskyddsförordningen - GDPR

För Svenska kyrkan i Toronto är det viktigt att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skyddar den information som du anförtror oss med, samt följer de lagar och regler som finns för att skydda din integritet.