håv, kollekt, donera, stöd
Foto: Madelene Zander/IKON

Stöd kyrkan

Svenska kyrkan i Toronto är helt beroende av donationer för att överleva. Stödet från Sverige täcker tyvärr bara en liten del av våra utgifter och som medlem betalar du ingen medlemsavgift.

Har du någonsin besökt Svenska kyrkan i Toronto så inser ni att det finns en plats dit ni kan komma och känna er som hemma.

Genom att donera möjliggörs fortsatt verksamhet så som Gudstjänster, själavård, luncher, hembesök, Lucia, Påsk och Midsommar.

Bosatt i Kanada betalar du som svensk ingen kyrkoskatt och det innebär att Svenska kyrkan i Toronto främsta kapital kommer från de som engagerar sig i verksamheten, samt via donationer.

Svenska kyrkan I Toronto är en Charitable Organisation i Canada (Charity BN/Registration #11920 7371 RR0001). Skattekvitto skickas ut i februari månad.

Vi behöver fler som stödjer kyrkan ekonomiskt. Bidraget från Sverige täcker endast en del av våra utgifter. Svenska kyrkan i Toronto har ingen medlemsavgift men uppmuntrat till att man skickar in ett medlemsbidrag. Här kan du läsa om vad ett rimligt medlemsbidrag skulle kunna vara.

Donationer kan göras via PAR-system, som står för Pre Authorized Remittance. Du donerar då ett bestämt belopp, som dras automatiskt från ditt bankkonto varje månad. Du slipper skriva checkar eller ha kontanter att lägga i ditt kollektkuvert.

Kom ihåg att om du skriver en check till Svenska kyrkan i Toronto, så skall kyrkans namn skrivas på engelska, d.v.s. Swedish Lutheran Church in Toronto. I annat fall kan kassören få problem med att lösa in checken på banken. Tack

Donationer kan även göras via paypal direkt här på hemsidan.

 Kontakta vår kassör, annemariejohansson31@gmail.com, om du önskar mer information.