Välkommen till Svenska kyrkan i Florida.

Bild: Josefin Casteryd/Ikon

Under allhelgonatiden minns vi på ett särskilt sätt våra döda. I Sverige smyckas gravar med blommor och ljus som lyser upp i mörkret.

Herre var hos alla som sörjer. Hjälp oss att tacksamt ta vara på våra goda minnen och utan rädsla blicka mot framtiden. Herre bevara oss från bitterheten, hjälp oss att leva för de levande den tid vi har kvar. Tack för att du blev människa för vår skull, för att du var bland oss, som så ofta vandrar i mörker och dödsskugga. Efter det finns ingen riktig ensamhet mer; någonstans i mörkret finns du, någonstans hör du all gråt, någonstans lyssnar du.