Gifta sig i Florida

Att gifta sig är en av de stora händelserna i livet. Kanske en vigsel på en av Floridas soldränkta stränder är något för er?

Svenska kyrkan i Florida har vigselrätt enligt amerikansk lag, vilket innebär att svenska medborgare samtidigt kan ingå äktenskap enligt Svenska kyrkans ordning och amerikansk lag. Vigseln är juridiskt giltig överallt.

Var kan man gifta sig?

Ni kan gifta er antingen inne i kyrkan eller under en av ekarna i kyrkans trädgård på Scandinavian Church and Center i Davie.
Ett bröllop på stranden under palmerna eller vid vattenbrynet är också ett alternativ.

När kan man gifta sig?

Intresset för vigsel i Svenska kyrkan i Florida är mycket populärt. Hör av dig till kyrkan Svenska kyrkan i Florida i god tid så att vi kan hitta en tid som passar både er och oss.

Vad kostar det?

Vigsel i kyrkan eller kyrkans trädgård kostar 625 USD.
Vigsel på stranden kostar 750 USD.

I priset ingår vigsel, vigselbevis samt en flaska mousserande vin eller alkoholfritt alternativ om så önskas.

Grattis David och Victoria! Vi önskar Er All Lycka!
Vigsel mellan David och Victoria den 25:e oktober 2016 på Hollywood Beach! Grattis och Lycka till!

BETALNING
Betalning görs enklast med kreditkort, genom att följa denna länk till Paypal.

Svenskt kaffe och gula ärtor!

Inget är som svenskt kaffe! Vi vill gärna servera detta på Svenska kyrkan i Florida. Har ni lust får ni mer än gärna ta med er några paket bryggkaffe (helst Zoegas) och/eller en paket gula ärtor .

Vilka dokument behövs?

För hindersprövning behövs följande:
- Personbevis på engelska från den svenska skattemyndigheten
- Bestyrkt kopia av skilsmässodom på engelska för den som varit gift tidigare
-  2 olika identitetshandlingar (lämpligen pass och körkort)

Med dessa handlingar går ni till Marriage License Bureau, där det utfärdas ett hindersprövningsintyg, som ni tar med till vigseln.
Ni måste båda personligen uppsöka kontoret, det finns fler kontor runt om i Florida.
Intyget utfärdas omgående och är giltigt i 60 dagar. Kostnaden är 93,50 USD som kan betalas kontant eller med kreditkort (VISA eller MasterCard).
Dessutom behöver ni en blankett för vigsel från er hemförsamling. Den får ni på pastorsexpeditionen och ska tas med till vigseln.
Åtminstone en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan för att ni ska kunna vigas hos oss.
Efter vigseln kommer ni att få ett vigselbevis av prästen. Ett Marriage Certificate kommer också att sändas hem till er i Sverige från Marriage License Bureau.

Hur blir vigseln registrerad i Sverige?

Svenska kyrkan i Florida kan inte längre registrera er vigsel hos Skattemyndigheten i Sverige. Ni måste själva ordna med registreringen. Detta gör ni genom att lämna in den bestyrkta kopian på ”Marriage Certificate” (det amerikanska vigselbeviset) som skickas hem till er efter det att vigseln blivit registrerad i Florida.

Bröllopsfotografer

WWW.FOTOGRAPHIE.SE