Foto: Jonatan Sagemo

Svenska kyrkan i Melbourne

Belägen i Toorak House erbjuds en rofylld miljö för reflektion och samvaro. Som bofast eller tillfällig besökare hittar du ditt andra hem här. Här kan du fira gudstjänst, träffa nya och gamla vänner, fika och få tillgång till gratis wifi, handla något gott i butiken m.m. Välkommen hit - välkommen hem!

Kyrkans öppettider:

Tisdag: kl.10 - 16
Torsdag: kl.10 - 16
Lördag: kl.10 - 16
Söndag: Gudstjänst kl. 11. Café och shop 12 - 16.

Opening Hours:
Tuesday, Thursday and Saturday: 10am - 4 pm.
Sunday: Church service 11 am. Café and shop 12 noon - 4 pm.

Julmarknaden / Christmas Market 2022

The Christmas Market opens on November 12 and runs until December 18.The Christmas market is open: Tuesdays, Thursdays and Saturdays 10 am to 4 pm. Sunday 12-4 pm.

Svenska kyrkan i Melbournes Online Shop

Welcome to our Online Shop.

Gudstjänster i december

Här kan du se vilka gudstjänster som sker på Svenska kyrkan i Melbourne

Traditionellt Luciafirande

Varmt välkomna att fira lucia med julstämning och skönsång!

Kyrkoherdens tankar - december

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul lite i förväg!

Möt vår nya biskop Erik Eckerdal

I oktober valdes Erik Eckerdal till ny biskop i Visby stift dit utlandskyrkan SKUT hör. Den 15 januari 2023 vigs han till biskop i Uppsala Domkyrka. Helgen efter vigningen blir det mottagning i det egna stiftet i Visby domkyrka.

Barnverksamhet

Ta med dina barn till Svenska kyrkan för att ta del av kyrkans barnverksamhet.

Café och butik

Stilla din hemlängtan i vår fullmatade butik på Svenska kyrkan! Just nu är kyrkan stängd och därför även café och butik, men öppnar åter den 13 augusti 2022.

Bli medlem i Svenska kyrkan i Melbourne

Betalande medlemmar till Svenska kyrkan i Melbourne är oerhört viktiga för att vi ska kunna ha så mycket verksamhet i gång som möjligt på vår fina kyrka. Du stöttar väl kyrkan genom att betala ditt medlemskap?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post.

Summary in English

Någon att tala med

Som utlandssvensk är man ibland i stort behov av att få tala om livets prövningar på det egna språket. Det kan handla om familjebekymmer, sorg och förlust eller om existentiella frågor kring mening, sammanhang och tro.

Tomtebloss brinnder och en stjärna lyser i bakgrunden.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Det finns en särskild glädje i att, utan illvilja, förvirra människor lite. Att önska någon gott nytt år i slutet av november skapar lite trevlig förvirring. Ta möjligheten!" Läs Tankar inför helgen med prästen Johan Garde.

En flaggstång med Svenska kyrkans flagga mot blå himmel och några trädkronor.

Välkommen till Svenska kyrkan - En mötesplats genom livet

Få hjälp, engagera dig eller läs om kyrkans arbete på Svenska kyrkans hemsida.

En person har sin mobiltelefon i händerna. Skärmen visar Svenska kyrkans chatt-funktion med jourhavande präster.

Jourhavande präst

Behöver någon att prata med? Jourhavande präst erbjuder akut samtals- och krisstöd och är en del av Svenska kyrkans själavård. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.