Foto: Roei Chemny

Bröllop, dop, begravning och konfirmation i Melbourne

Livet är en upptäcktsresa och vi lär känna oss själva genom relationer med nära och kära. Vi hyllar dessa relationer, livet och lärdomen i olika ceremonier som bröllopet, dopet och konfirmationen. I vår vackra kyrka i Melbourne firar vi alla lyckliga stunder som livet ger. I konfirmationen söker vi svar på livets frågor, i bröllopsgudstjänsten lovar vi att kärleken alltid ska finnas mellan oss och i dopet välkomnas en ny medlem i den kristna familjen.

Bröllop

Med äktenskapet vill vi fästa vår gemenskap i något som är mer hållbart och pålitligt än våra flyktiga känslor. Vi ber att kärleken alltid ska finnas mellan oss i våra liv. Att fira er kärlek i den ljusa kyrksalen i Toorak House blir ett minne för livet.

Dop

Dopet är en gåva från Gud om befrielse och beskydd. Det är tecknet för vårt hopp om det himmelska livet hos Gud. Det är också en tid att tillsammans glädjas åt dem som i och med dopet är villiga att gå in i omsorgen för en ny liten människa.

Begravning

Att ta farväl av nära och kära är en viktig del i sorgearbetet. Vid begravningsgudstjänsten minns vi kärleken till den som gått vidare. Vi visar tacksamhet för allt fint som var och ber om försoning för gammal osämja.

Konfirmation

Är du intresserad av konfirmation? Under konfirmationstiden erbjuds du en möjlighet att tillsammans med jämnåriga och äldre fundera kring sitt liv.