Foto: Gunnar Wenehult

Hjälpa till i Svenska kyrkan i Melbourne

Svenska kyrkan i utlandet bygger framförallt på lokalt engagemang och det är tack vara dig som kyrkan kan bedriva sin verksamhet här i Melbourne. Kyrkan behöver alltid hjälp av frivilliga och volontärer i olika sammanhang. Vill du hjälpa till?

Att vara volontär

Som volontär i kyrkan har du inte bara turen att träffa våra underhållande besökare som alltid bjuder på medryckande historier, du får också chansen att hjälpa till vid betydelsefulla evenemang.

Ungefär 15 volontärer i veckan är involverade i bland annat trädgårdsarbete, biblioteksadministration och kaféservering. Inför och under vår årliga julbasar, Scandinavian Christmas Bazaar, är runt 400 volontärer involverade i diverse sysslor. Vi behöver din hjälp!

Exempel på volonärsuppgifter:
- Trädgård och underhållsarbete
- Kök
- Shop och café
- Hembesök
- Bilskjuts för den som inte kan ta sig till kyrkan
- Marknadsföring
- Basar

Säkert finns det fler sätt du kan hjälpa oss med. Kom gärna med förslag!

Långtidsvolontär

Det finns också möjlighet att komma och arbeta som långtidsvolontär. Som långtidsvolontär stannar man oftast runt 2 eller 3 månader. Vi erbjuder då gratis boende. Som långtidsvolontär arbetar du ungefär 6 timmar om dagen på en femdagarsvecka med diverse vardagssysslor i Toorak House. Om du är intresserad så var ute i god tid med din intresseanmälan, det är en attraktiv syssla!

 

Intervju med Kristina Chan café- och köksvolontär

Kristina Chan har bott i Melbourne sedan 1986. Har tre vuxna barn som alla är döpta i Svenska kyrkan i Melbourne. Kristina och maken Andrew har tidigare drivit ett eget dataföretag. Kristina började besöka kyrkan då barnen var små och de deltog då bland annat i en mamma-barngrupp. Kristina har arbetat som volontär i matståndet på julbasaren i många år och är sedan några månader tillbaka engagerad som café- och köksvolontär.

 Vad ger det dig att vara volontär?

Kristina Chan - volontär
Kristina Chan - volontär på Svenska kyrkan Foto: Gunnar Wenehult

Jättemycket! Jag tycker om att prata med människor och det är många spännande möten med människor som kommer till Toorak House, alltifrån backpackers till människor som bott och levt i Australien i decennier. Jag känner mig tillfredsställd när jag upplever att jag gör nytta och bidrar och jag känner mig uppskattad för det jag gör.

 Skulle du rekommendera andra att vara volontärer i Svenska kyrkan i Melbourne?

Ja absolut! Det gör jag redan nu när jag berättar för andra i min omgivning och i mitt nätverk om hur mycket det ger och hur roligt det är att vara volontär. Man ska marknadsföra det man älskar att göra!