Foto: Magnus Aronson / IKON

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Berlin är en öppen kristen gemenskap med lokal närhet och global omsorg. Vi vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Berlin. Vi firar mässa varje onsdag och söndag, som vi även visar på YouTube. Vi finns här om du vill prata. Vi är med dig och Gud är med dig - alltid.

Vilka corona-regler gäller just nu?

Nya regler den 1 april: Varmt välkommen att fira mässa på plats du som är symptomfri. Mask behöver inte längre bäras oavsett vaccinationsstatus.

Stanna gärna hemma och fira gudstjänst med oss digitalt, eftersom alla våra mässor livestreamas direkt på vår Youtubesida. Klicka här!

Sommaröppettider

27 juni - 28 augusti

Öppna förskolan - på onsdagar t.o.m. 17 augusti

Gruppen där vi sjunger odödliga hits som ”Imse Vimse Spindel” och ”Bä bä vita lamm”

Ny app för utlandskyrkan

Appen är gratis och finns tillgänglig både för Iphone och Android.

Svenskt Café

Det enklare "sommarcaféet" har sommaröppet på onsdagar.

Tisdagslunch tar sommarpaus

Svensk husmorskost serveras i caféet i gemenskap

Svartvitt foto av ett dussin leende skolbarn som tittar in genom fönstret mot kyrhoherde Perwe

Som barn under krigsåren

En 10-årig elevs minnen från Victoriaförsamlingens svenska skola krigsåren 1942-43

När livet är svårt kan det hjälpa att samtala med någon, vilket ofta känns mest naturligt på sitt modersmål. Sprid gärna vidare att du eller någon du känner är välkomman att kontakta någon av våra präster Pamela (Tfn 0173-19 233 24) och Oskar (Tfn 0173 19 233 26) för samtal. För präster är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende. Du får – men behöver inte – prata om Gud, läsa Bibeln eller be när du talar med en präst eller diakon. Kanske vill du bikta dig. Bikt innebär att du får ta emot Guds förlåtelse och du får hjälp att förlåta dig själv för något som tynger dig. Du kan få samtalsstöd via telefon, digitalt eller i ett möte. Vid bikt och enskild själavård har prästen absolut tystnadsplikt.  Vill du vara anonym? Skriv ditt meddelande här så kan någon av våra präster svara dig.

NYHETSBREV

Jubileumsfirande, Nationaldag och Midsommarafton (4).pdf utkom den 28 april 2022

Vill du också få Svenska Victoriaförsamlingens nyhetsbrev 12 ggr/år? Klicka här och anmäl dig!

"Stora förändringar väntar utlandskyrkan."

Artikel ur Kyrkans tidning om utlandskyrkans framtid

Kontakt/Personal

Behöver du prata? Vi finns här för samtal.

Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Ett socialt och psykologiskt stödjande arbete utifrån en kristen grundsyn på medmänniskan.

Stöd och samtal

Vistelsen utomlands blir inte alltid som tänkt. När det oväntade inträffar kan vi i Svenska kyrkan möta dig med stöd, samtal, besök i hemmet, på hotellet, på sjukhus eller i fängelse. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Kollekt och donationer

Tack för att du bidrar till att Svenska kyrkan finns kvar i Berlin

Vi vill vara en församling som finns med i livets alla skiften. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är självklara delar av vår verksamhet.

Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin