Foto: Per Gustafsson

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Berlin är en öppen kristen gemenskap med lokal närhet och global omsorg. Vi vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Berlin. Just nu är vi en kyrka både på nätet och parken. Vi firar gudstjänster som vi visar på YouTube och Facebook. Vi finns här om du vill prata. Du är inte ensam även om du kanske är isolerad just nu. Vi är med dig och Gud är med dig - alltid.

Hur nedstängningen påverkar gudstjänster och basarbutiken

Sedan onsdagen den 16 december har vi gått in i en ny nedstängning som påverkar oss alla. Vi hjälps åt att vara ännu mer försiktiga och följa avstånds- och hygienregler. Som reglerna ser ut så kommer vi få fira gudstjänster tillsammans även i fortsättningen, om än med några nya begränsningar. Vi fortsätter så klart att sända dessa live på Facebook för er där hemma! Vi ska bli bättre på att lägga upp dem på Youtube i efterhand också.

Utöver gudstjänsterna är kyrkan, biblioteket och caféet stängt fram t.o.m. den 17 januari 2021. Därefter kommer man kunna komma och besöka biblioteket på vardagar. Det är ännu oklart om caféet kommer kunna ha öppet för avhämtning i februari. Vi återkommer om detta. Vilken verksamhet, grupper och körer som eventuellt kan börja i vår och hur och när kommer att kommuniceras här på hemsidan, i nästkommande nyhetsbrev (skriv till berlin@svenskakyrkan.se om du vill få nämnda nyhetsbrev 1 gång/månaden) samt i vissa fall direkt till dig om du redan är anmäld (som körerna).
Ta hand om er!

NYHETSBREV

Nedstängning och julen i Victoriaförsamlingen

Vi finns här!

Vi vill vara en församling som finns med i livets alla skiften. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är självklara delar av vår verksamhet.

Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin