Foto: Magnus Ar

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Berlin är en öppen kristen gemenskap med lokal närhet och global omsorg. Vi vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Berlin. Just nu är vi en kyrka både på nätet och parken. Vi firar gudstjänster som vi visar på YouTube. Vi finns här om du vill prata. Du är inte ensam även om du kanske är isolerad just nu. Vi är med dig och Gud är med dig - alltid.

Hur nedstängningen påverkar gudstjänster

Sedan onsdagen den 16 december har vi gått in i en ny nedstängning som påverkar oss alla. Vi hjälps åt att vara försiktiga och följa avstånds- och hygienregler. Alla mässor livesänds även på församlingens Youtube-kanal och länkas på vår Facebooksida.

Vill du låna böcker eller läsa tidningar i biblioteket? Välkommen hit! Caféet har öppet för avhämtning 2 ggr/veckan, torsdagar och söndagar. Körerna är igång och övar på Zoom. Kontakta gärna kyrkomusiker Sofia om du vill vara med! Vilken verksamhet och grupper som eventuellt kan börja framöver och hur och när kommer att kommuniceras här på hemsidan, i nästkommande nyhetsbrev (skriv till berlin@svenskakyrkan.se om du vill få nämnda nyhetsbrev 1 gång/månaden).
Ta hand om er!

Välkommen till denna avskalade musikandakt om Jesu sista tid i livet. Musiken är lika vacker som den är stark. Vi får lyssna till Karin Lovelius, dramatisk mezzosopran, som sjunger arior av Händel, Bach och Pergolesi.

När livet är svårt kan det hjälpa att samtala med någon, vilket ofta känns mest naturligt på sitt modersmål. Sprid gärna vidare att du eller någon du känner är välkomman att kontakta någon av våra präster Pamela (Tfn 0173-19 233 24) och Oskar (Tfn 0173 19 233 26) för samtal. För präster är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende. Du får – men behöver inte – prata om Gud, läsa Bibeln eller be när du talar med en präst eller diakon. Kanske vill du bikta dig. Bikt innebär att du får ta emot Guds förlåtelse och du får hjälp att förlåta dig själv för något som tynger dig. Du kan få samtalsstöd via telefon, digitalt eller i ett möte. Vid bikt och enskild själavård har prästen absolut tystnadsplikt.  Vill du vara anonym? Skriv ditt meddelande här så kan någon av våra präster svara dig.

NYHETSBREV

Nyhetsbrev inför påsken (den 26 mars)
Påskens gudstjänster & svensk påsktallrik

Valborg och maj månad i Victoriaförsamlingen (editnews.com) (den 22 april)

Vi vill vara en församling som finns med i livets alla skiften. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är självklara delar av vår verksamhet.

Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin