Svenska kyrkan i Berlin Besöks- och postadress: Schwedische Kirche, Landhausstrasse 26-28, DE-10717 Berlin Telefon: +49(30)8649590 E-post till Svenska kyrkan i Berlin

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Berlin är en öppen kristen gemenskap med lokal närhet och global omsorg. Vi vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Berlin. Här kan du fira gudstjänst, träffa nya och gamla vänner, fika, läsa svenska tidningar och finna en lugn vrå för dig i vardagen! Här finns plats för tro och tvivel, glädje och sorg, eftertanke och engagemang. Här finns plats för dig!

De två kandidater som gått vidare till en andra valomgång är:
Thomas Petersson, domprost i Växjö (fd kyrkoherde i Berlin)
och Louise Linder, församlingsherde i San Fransisco

Val hålls i Visby domkyrka den 5 mars.

Biskopsval Visby stift 2018

De två kandidater som gått vidare till en andra valomgång är: Thomas Petersson, domprost i Växjö (fd kyrkoherde i Berlin) och Louise Linder, församlingsherde i San Fransisco Val hålls i Visby domkyrka den 5 mars.

augusti 2018 - juni 2019.

Volontärer sökes till Berlin!

augusti 2018 - juni 2019.

Vill du vara medlem i Svenska Victoriaförsamlingen?

Medlem i Victoriaförsamlingen

Vill du vara medlem i Svenska Victoriaförsamlingen?

Vistelsen utomlands blir inte alltid som tänkt.
Tveka inte att ta kontakt med oss!

Så kan kyrkan stötta dig

Vistelsen utomlands blir inte alltid som tänkt. När det oväntade inträffar kan vi i Svenska kyrkan möta dig med stöd, samtal, besök i hemmet, på hotellet, på sjukhus eller i fängelse. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Aktuellt från Svenska kyrkan i Berlin

Prenumerera via RSS

Svenska kyrkan i Berlins samlade kollekter fram till Palmsöndagen går oavkortat till Svenska kyrkans Fasteinsamling.
Ge en gåva och förändra liv! I kyrkans café finns även en bössa där du kan lägga din gåva.
#fasteinsamlingen

Förutom att mötas i gudstjänstfirande har vi flera grupper där Du är välkommen att delta.

Grupper och Mötesplatser

Musiken i Victoriaförsamlingen är en stor och viktig del i våra gudstjänster och övrig verksamhet!

Musik och körer

Söndagar klockan 11:00 och
Onsdagar klockan 18:00

Våra gudstjänster är öppna för alla!

Gudstjänst

Söndagar klockan 11:00 och Onsdagar klockan 18:00 Våra gudstjänster är öppna för alla!

vid varje svensk söndagsgudstjänst klockan 11:00!

Söndagsskola

vid varje svensk söndagsgudstjänst klockan 11:00!

Är ni på väg till Berlin med en grupp?

Besökande grupper

Är ni på väg till Berlin med en grupp? Vi tar gärna emot er, firar gudstjänst tillsammans och berättar om Svenska kyrkan i utlandet samt vår församlings verksamhet och historia.

Personal och Kyrkoråd

Ge en gåva

Vi behöver Din hjälp för att klara av all verksamhet.
Se gärna efter här nedanför
om det finns något Du skulle vilja göra.

Frivilliga sökes

Vi behöver Din hjälp för att klara av all verksamhet. Se gärna efter här nedanför om det finns något Du skulle vilja göra.

Svenska kyrkan i Utlandet finns på fyra platser i Tyskland.
Se vilken som finns närmast dig!

Svenska kyrkan i Tyskland

Svenska kyrkan i Utlandet finns på fyra platser i Tyskland. Se vilken som finns närmast dig!

Vi vill vara en församling som finns med i livets alla skiften. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är självklara delar av vår verksamhet.

Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin
”Gud har en famn, en stor, stor famn, och där han sluter in vart barn som döps i Jesu namn. Han säger: Du är min.”(Sv. psalm 381:1)

Livskällan - Dop

”Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu, att du är älskad för din egen skull, för ingen annan är som du.” (Sv. psalm 791:1)