Foto: Amanda Gasser

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Berlin är en öppen kristen gemenskap med lokal närhet och global omsorg. Vi vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Berlin. Just nu är vi en kyrka både på nätet och parken. Vi firar gudstjänster som vi visar på YouTube. Vi finns här om du vill prata. Du är inte ensam även om du kanske är isolerad just nu. Vi är med dig och Gud är med dig - alltid.

Välkommen till kyrkan i sommar! Sommaröppettiderna är:

tisdagar
kl 15-17 Sommaröppen förskola i parken. VI är ute i alla väder. Välkomna med barn i åldern 0-6 år.

onsdagar
kl 13-18 Sommarcafé med öppen park
kl 15:00 Sommar-syförening
kl 18:00 Veckomässa i parken eller i kyrkan

söndagar
kl 11:00 Högmässa i parken med efterföljande kyrkkaffe. Live på vår Youtubesida.

Tiderna gäller till den 13 augusti. Därefter fortsätter naturligtvis Veckomässorna och Söndagsmässorna, även om öppna förskolan och caféet tar en paus. I höst börjar övrig verksamhet igen. Ta hand om er och ha en glad sommar!

När livet är svårt kan det hjälpa att samtala med någon, vilket ofta känns mest naturligt på sitt modersmål. Sprid gärna vidare att du eller någon du känner är välkomman att kontakta någon av våra präster Pamela (Tfn 0173-19 233 24) och Oskar (Tfn 0173 19 233 26) för samtal. För präster är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende. Du får – men behöver inte – prata om Gud, läsa Bibeln eller be när du talar med en präst eller diakon. Kanske vill du bikta dig. Bikt innebär att du får ta emot Guds förlåtelse och du får hjälp att förlåta dig själv för något som tynger dig. Du kan få samtalsstöd via telefon, digitalt eller i ett möte. Vid bikt och enskild själavård har prästen absolut tystnadsplikt.  Vill du vara anonym? Skriv ditt meddelande här så kan någon av våra präster svara dig.

NYHETSBREV

Så blir juni månad i församlingen - Nationaldagen i parken, pianoinsamlingsresultat och sommarprogram https://app2.editnews.com/page/read.ashx?issueid=485279 (den 28 maj)

Välkommen på Midsommarafton! - ”Jag har saknat det svenska klagandet på vädret”
https://app2.editnews.com/page/read.ashx?issueid=487702 (den 17 juni)

Vi vill vara en församling som finns med i livets alla skiften. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är självklara delar av vår verksamhet.

Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin