Så kan kyrkan stötta dig

Vistelsen utomlands blir inte alltid som tänkt. När det oväntade inträffar kan vi i Svenska kyrkan möta dig med stöd, samtal, besök i hemmet, på hotellet, på sjukhus eller i fängelse. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Präst nås på telefon: +49 (0)30 86495910
Diakon nås på: +49 (0)30 86495944

I brådskande nödfall når du oss enklast på vår jourtelefon
+49 (0) 173-1923923 (OBS! Inga SMS)

Vi är en liten församling och kan inte alltid svara genast.
I akuta konsulära ärenden, kontakta Svenska ambassaden i Berlin på telefon: +49 (0)30 50 50 60

eller UD:s konsulära jour:  +46 (0) 8 405 50 05

En sommarhälsning

Nu har det gått ett år och drygt två veckor sedan mitt lilla mirakel kom till världen. När han fyllde 1 år den 27e maj kunde jag minnas hur jag kände den dagen. Jag var livrädd och överlycklig på samma gång.
Jag är för evigt tacksam för den hjälp ni gav mig då jag inte visste vad jag skulle ta mig till!
Ett år har gått och har varit kantat av många och långa läkarbesök. Vid hans födelsedag så fick vi iallafall besked att han är en stark och frisk liten kille och att vi kan börja leva som "vanligt". Jag är så lycklig!! Det passade perfekt att jag bokat dop dagen efter, så den 28 maj döptes han!

Svenska kyrkan i utlandet

När man är ute och reser kan det kännas skönt att veta att det finns någon att prata med.

På ett fyrtiotal orter runtom i världen finns en öppen dörr till gemenskap och andakt. På ytterligare nära åttio platser firas regelbundna gudstjänster. Ambulerande präster finns i Asien, Afrika och Latinamerika.