Syföreningen

Victoriaförsamlingens syförening består av ett 20-tal damer som vill träffas, prata svenska och göra något för församlingen.

Vi träffas en eftermiddag i veckan, alltid på onsdagar kl 15, och dricker kaffe.
Till det äter vi bullar eller mjuka kakor, som vi turas om att ta med oss.
I syföreningen finns en stor del av Sverige är representerat, från Skåne i syd till Östersund i norr (ok, i mellersta Sverige). Några av oss är tyskfödda, men har av olika skäl Sverigeanknytning. Bland oss finns till exempel före detta Berlinbarn, någon har varit hembiträde i svensk familj, en del är Sverigeresenärer eller stugägare.
Vi broderar juldukar, stickar lovvikkavantar, virkar och gör ett och annat julpyssel. Allt detta skänks till syföreningsståndet på julbasaren.
Funderar du på att du vill vara med i syföreningen, kontakta  expeditionen